• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 147 / 167 • 1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.06.15. 8:36

(Somuris)

Az esti mulatozást segíti némi dallal, de hamar arra hivatkozik, hogy sokan nyugovóra tértek, akiket nem akarja zavarni, és maga is aludni tér.

Nem is kíván tovább e hideg falak közt maradni, hisz maga sem tudna boldog életet nyújtani a jobb sorsra érdemes Feninek, apjának kellene jobban gondoskodnia róla, aki viszont csak üzletet lát benne. Nem tudom, milyen ember a kérõje, de nem bíznék benne. Egy újabb tipikus tragédiája a "rend"-nek, amitõl felfordul a gyomra. Legszívesebben hajnal hasadtával indulna tovább.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.15. 16:14

Résztvevõk: Castor

//Hova megy aludni a dalnok? Üres szoba neki már nincs, valakihez csapódni kell. Vagy Trixihez, vagy Hanashoz, vagy Vincenthez...//

A papnõk összevigyorogtak, amikor elkapták Castor arckifejezését. Majd szóltak Trixinek, hogy üljön le. A nyelvet, minõ újdonság, a dwoon nem értette, de mintha a fiúnak meg a npnek is jobban kellett volna figyelnie a pergõ nyelvû beszédet. Rynnar ellépett, s Castor mellé állt. Úgy tûnt, nem szorul a helyzet magyarázatra, belenézett az egyik nõ a szájába, majd biccentett. Trixi mögé állt az egyik, a másik addig Rynnart és Castort figyelte, majd a dwoonon megállapodva eszébe juthatott valami, mert a holmijai között keresni kezdett valamit.
A Trixi mögött álló nõ mindkét kezét a nõ állához tette,s homlokát Trixi homlokához érintette, mert hátra billentette Trixi fejét aki azonnal becsükte a szemét is. Suttogni kezdett. hamar olybá tûnt, mintha egy patak csobogna, s a papnõ jelei a bõrérõl elkezdtek eltûnni. Elõször a kezén lévõ, majd az, ami az arcán, vállán, felsõtestén volt, egészen addig, amíg a bokáján sem maradt egy vonás sem. Csak a fonás meg az ékszerek maradtak a papnõn, festés egy darab sem. Trixi nyelt egy nagyot aztán felnyitotta szemeit és Castorra nézett. Nem moccant. Majd nemes egyszerûséggel nyelvet öltött a dwoonra :D

A másik papnõ, akin még voltak jelek, közben befejezte a túrást és láncon lógatva egy napot szimbolizáló medált vitt oda Castornak. Elsõre is látszott rajta, ez valami csontból faragott medál, s egy nyolc sugarú napot ábrázol. Mondott is még valamit, amikor odaadta, s közben az arcáról eltûntek a jelek. Castor semmit nem érzett. Azaz semmi varázslásfélét. Se a fiú, se Trixi arca nem árult el semmi különöset. Majd Rynnar két érmét csúsztaott a jelekkel telepingált papnõ kezébe, aki félreérthetetlen mód kacsintott Rynnarra. A kamasz elpirult...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.06.15. 17:37

A nyelvnyújtásra Castor felkacagott:

- Na végre! Azt hittem már soha nem hallhatom újra a hisztizõ kislányos rinyálásod! -kacagott a dwoon, ugyanakkor a nyakát behúzva a várható szóáradattól és közben vigyorog Trixire.

- Jól van már. Csak tréfáltam. Örülök hogy nem tudott megnyomorítani az a kis féreg egy életre. -modja komolyan. -Tényleg.

Maj a papnõk által kapott kis ékszerre néz, elmosolyodik. És tanulmányozza a csontmedált.

- Nahát...ez igazán...köszönöm. -mondja a dwoon és a kis csontnapocskát birizgálja. Látszik, hogy nagyon tetszik neki.

- Kérlek mondd meg nekik Trixi, hogy köszönöm szépen az ajándékot, én sajnos nem tudok nekik cserébe semmit adni, de valami szívességel, amit megtehetek értük, szívesen viszonzom a kedvességük. Látom õk is fûtenek fával. Vágok fel nekik egy ölre valót, hogy legyen. Ha gondolják, vagy amit erõbõl meg tudok tenni értük, megteszem-mondja a dwoon.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.15. 17:44

Résztvevõk: Castor

-Mikor átadta azt mondta neked a papnõ, hogy add majd a fiadnak, aki késõbb pap lesz. Egyébként tényleg jó, hogy újra tudok beszélni...-Rynnarhaz fordult, aki zavartan nézett Trixi nagy kebleire majd a nõ egyszerûen lekapta a srácot egy kiadós smárás erejéig.
-Mmm, erre is jó még. Helyes...
Rynnar a füle tövéig elvörösödött.
-Nem értem mért pirul-bök a srácra-Mindkét papnõ lefeküdt már vele, nem szûz ez a fiú már-vonogatta Trixi a vállát.
Aztán Trixi, élvezve a beszédet, frodít. A papnõk megrázták fejüket, azaz nicns rá szükség.
Rynnar összeszedve magát nyögött valamit.

-Mennünk kéne. Ha a vár jobban felkel, nehezebb lesz visszajutni...
Így vissza kellett evickélni a dombtól az erdei ösvényen át a várig. Kint a kutya hideg várt rájuk.
-Bassza mega rühes redves kurva élet ezt a hideget!-szisszent fel Trixi. Ám az erdõ szélén rynnar megtorpant. A falakon õrség volt. Elkomorult.
-Apuci éberebb volt...Hogy jussunk vissza? Ezek szólnak a várúrnak és akkor a fiú szorulni fog, velünk együtt...-morogta Trixi.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.06.15. 18:01

//Off:Castor a medált még nem akasztj nyakba, mert a szobájában még meg karja jobban vizsgálni.//

- Nem kell beszarni. Besétálunk a fõkapun és apuci még meg is fogja dícsérni az egy szem fiát, hogy mily bátran megtalálta és bekísérte nagyrabecsült vendégét háznak.

-Én Ranil-hívõ vagyok Trixi. És ezt nyíltan felvállalnám a Fõinkvizítor elõtt is, mert én nem-e föld szülötte vagyok. Bátran harsogom, senki sem lepõdik meg ezen, mert dwoon vagyok. Nekünk egy hitéleti dogma a heti legalább egyszeri hajnali ima,amit a kelõ nappal együtt kell végezzünk.

- Én hajnal elõtt felébredetem, és el akartam húzódni a kiváncsi szemek elöl az imához, mert tiszteletben tartom a Shadoni államvallást ezért kisétáltam az oldalkapun (régi terményadó kapu) amit nyitva találtam.

- Messala észrevette, hogy eltûntem, és aggódni kezdett értem, mert még száttépnek a toportyánok. Neked szólt, hogy keríts elõ, mert neked van helyismereted. Te szóltál Rynnarnak együtt megkerestetek és most együtt fogunk besétálni a fõkapun, mert végeztem az imával, és mily szerencse, hogy megtalálatatok, és az arám már aggódva vár. Nos ez megfelelõ fedõsztori? -kérdi a dwoon.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.06.15. 20:12

(Hanas)

Úgy dönt kedves lesz. Visszalép az istállóba, s mivel egy valamire való helyen kell lennie kaparókésnek, amivel patát szokták tisztítani, megkeresi és levág hajából egy rövid tincset a lánynak, ha tetszik neki, hát hagy vigye.
<Nesze, ezt szagolgathatod...>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.16. 11:39

Résztvevõk: Mindenki, kivéve Tia
Nusrat
Jaromir
Benvenuto
Rudbar
Govro, a várúr

Trixi örömmel fordít, néha megpörgetve pár mássalhangzót. Élvezte hogy beszélhet. Még a kezét is megnyalta, érez-e ízeket s a fintora mutatta, hogy igen :D A fiúnak tetszett az ötlet, s sokkal nyugodtabban lépett ki a hóra, ahonnan a fák már nem takarták õket. Az õrség észrevette: két férfi s lekiáltottak, Rynnar pedig valami kurtát viszaszólt.
-Majd bent kifejti. Jó mi? Én visszaszóltam volna hogy k*rva anyátokkal szórakozzatok...-Trixi jellembeli változáson ment volna át? Szabadabb a szája, egészen felszabadult.
Az egyik katona beérve le is kiáltott Rynnarnak.

-Az apja várja a reggelizõasztalnál a becses vendégekkel egyetemben.

Igen, már csak Castor Trixi és a fiú hiányzott onnan. hanas is felvergõdhetett, nem tartotta fenn a lány a tinccsel, aki meghökkenve forgatta szerzeményét.
A dwoon egy roppant ellenszenves megjelenésû és arcú várúrral ismerkedhetett össze, aki teljesen meg volt azzal elégedve, hogy a várán kívül hódoltak egy másik vallásnak és nem belül. Semmi sértõ él nem volt abban amit mondott, de látszott, nem örvendett volna, ha ennek ellenkezõje jut tudomására.
Egy rakás idegen úrral egészült ki az étkezés, így az asztalt megtoldották. Az asztal egyik végében ült Rosace várúrnõ, bágyadt mosollyal, acélkék ruhában, vele szemben, az asztal túlvégén pedig a sötét ruhás Govro várúr. A vár hölgyeinek vegyes hangulata könnyen leolvasható volt võlegényeik oldalán. (igen, a donna mindent fordított a dwoonnak arról, ki kicsoda...)
Lulla egy bordó ruház viselt, haját kivételesen kontyba fogta és meglehetõsen unottan méregette a mellette ülõ Jaromirnak bemutatott eszelõs tekintetû fiút. Apjára majdnem "ezt te komolyan gondoltad?" nézést küldött. Fenephra csendes volt és visszahúzódó, barackszín ruhájában szinte alig volt jelen az egész étkezés alatt. Párja (Rudbar)kemény és határozott megjelenésével nem tudott versenyre kelni. Rovelyn elégedett volt és jóétvágyú, néha kedvesen testes párjára nézett. Ki hitte volna, hogy a vadóc lány semmi kifogást nem emel a választottja (Benvenuto) ellen! Nagyon úgy fest, már találkoztak korában és szeretetféle is lesz ebbõl. Lisabel szinte percenként elpirult valamin. Hol azért, mert szóltak hozzá, hol azért, mert párja szedett neki, vagy futólag megérintette õt. Lisabel fülig szerelmesen pillogott oldalvást võlegényére. Váratlan fordulat! A donna szerint Lisabel és Nusrat életében elõször találkozott.

-Így a négy lány közül kettõ boldog lehet, a másik kettõ meg...Ne kelljen róla véleményt formálnom neked, jó?
Alix száját bigyesztete. Nem õ vot a középpontban. Sértõdötten turkálta ételét.
-Én is akarok férjet. Mégpedig õt-mutatott a dalnokra. Rovelyn szemeit forgatta.
-Nõj még kicsit.
-Minek? A cici felesleges, nem lehet tõle hason aludni, és nem vérzik még a lábam köze sem havonta, szóval ideális menyasszony lehetnék!
Megállt az emberek szájában az étel s a várúr köhécselt egyet. Alix behúzta a fejét a nyaka közé.
-Bocsánat apám.
Messala inkább az ételbe temetkezett, majdnem felvihogott. Ezt inkább nem fordította senkinek...
Egy szottyadt pap is evett a társasággal, s témát váltva kijelentette, hogy délben megtarthatja az esketéseket szép sorjában.
S megkérdezték a donnát, hova utaznak s mikor tervezik az indulást?

-A reggeli utáni indulást megfelelõnek tartom. Mitgondoltok?-nézett társaira.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.06.16. 13:15

-Tökéletesen jó lesz a reggeli utáni indulás. Mi nem tartozunk a családhoz, nem volna illõ, ha itt kotnyeleskednénk a ceremónián, meg aztán nekünk dolgunk van. Kérlek Messala tolmácsold az ifjú pároknak, hogy hosszú életet, nagy gyermekáldást, és sok boldogságot kívánunk életük minden napjára!-vigyorgott a dwoon.

Reggeli után mikor maguk vannak, Messalának mondja:

- Mint látod, hallod Trixi nyelvét visszadták...sõt mintha kicsit felvágva rakták volna vissza...-mosolygott a dwoon- de örülök neki. Felszabadultabb, szókimondóbb, jókedvûbb,...sõt gátlástalanabb lett. -magyarázza Castor. -Képzeld az "új" nyelvével rögtön le is kapta Rynnar-t hogy lássa a nyelves csók ugyanolyan jó-e mint régen.

- Kíváncsi vagyok mit fog a dalnok tõle hallgatni...
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.16. 16:01

Résztvevõk: Mindenki, kivéve Tia

A donna izgatott. Rá-rá néz a testvérére. Tudniillik Trixi egy kumma szót nem szólt, mióta a várba beléptetek! A szeme ravaszul csillant Castorra egy ízben, még a várudvaron, aztán felöltötte a szokásos unott képet, s nem mukkant. Habár az evés mintha felettébb könnyebben menne neki. Még arra is ügyelt, hogy a nyelve ne látszék se evés se ivás közben s nem is csettintett vele.
Amikor Messala be lett avatva, értetlenkedett:

-Akkkor mért adja itt a némát? Készül valamire... Nem beszéltem neki arról, hogy a dalnok hogyan nézett a lányokra, de nem hiába állhatott fel az ebédtõl úgy ahogy, valamit õ is láthatott...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.16. 16:03

Most várok egy kis választ Jómadártól arról, hogy kivel aludt az éjjel s mit tesz a reggelinél, ugyan így Saggarastól és Alaurontól is egy reggeli reagot,a nomád is ért mindent, a donna nem suttog ha fordítani kell. Végül pedig Hakeától is, ha szeretne még játszani...
Utána indítanám tovább a bagázst Namur várából másfelé.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.06.16. 19:22

(Somuris)

Inkább a lovaghoz ment be aludni. Sem koránkelni, sem "zavarni" nem akart. A reggeli indulásra egyetértõen bólogat.
Amikor a kislány beszólt azért a torkán akadt az étel.
- Gyakorlatias. - ennél nem mond többet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Jomadar 2007.06.17. 20:07-kor.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.16. 19:54

Vincent

*A lovag, melegen üdvozlte tettes társát, ha még fent volt, ha nem akkor fel se kelt. Másnap reggel tul esve a formalitásos köszöngetéseken, õ is jol bereggelizett, ám a kislány megjegyzésére megakadt a kaja ismét a torkán.*

<Furcsa egy ház már nem elõször kell, hogy megfulladjak itt. Ez azért már nekem is sok.>

-Nekem is megfelel, a reggeli utána indulás. Semmi esetre sem szeretnék zavarnia ceremoniát.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.06.16. 20:46

//Off: Megint bocs az offolásért de nem olvasta el figyelmesen a reagom Somuris. :D :

Castor de Vinter írta:
Reggeli után mikor maguk vannak, Messalának mondja:

Nem halhatta senki amit mondtam, csak Messala és nem az asztalnál mondtam a társaságban...:roll: Ennyire azért Castor nem suttyó. :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.16. 21:38

Ez így van, Castor késõbb beszél errõl Messalával, kérlek ennek megfelelõen módosítsd a reagod Jómadár! :)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.06.17. 20:09

//Bocsi, valóban elnéztem. Javítottam//
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 147 / 167 • 1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...