• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Valthagorei Vész [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 13 / 63 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.10.21. 19:43

(Rouhn)

A lovag tekintetére hasonló szemöldökráncolással felel, és így néz egy darabig. Ha nemes lenne, egy mûvelt társaságban, ez az idõ már szégyenteljesen sok lett volna. De nem volt nemes. Barbár volt. Aztán bevilanhatott neki valami, így gyorsan rávágta:
-Igen. Rúún. Így kell kiejteni a törzsem nyelvén.
Ezek után valamiképp megenyhült a lovag irányába, lealább valaki érdeklõdést mutatott felé. A fogadóson kívül.

A szellemhistória alatt mintha elsápadt volna, kezét ökölbe szorítva maga mellett tartotta, de állandóan, szinte önkéntelenül a kardjai felé mozdultak. Azok felé a fenséges északi kardok felé. A szélesebb, fogazott penge szarvasfejet formált, míg a keskenyebb farkasfejet. Az állatok, pedig mintha mosolyogtak volna a gazdájukra a szoba halovány fényében. Végül úgy döntött kimondja amit gondol, közvetlenül a család távozása után:

-A szellemek, kísértetek nem mendemondák. A jó szellemek vigyáznak ránk, ám azoik akiket megfertõzött a gonosz az életünkre törnek. Ne becsüljétek alá a természetfelettit.
-Substans så mycket värre som andevärld. A hús nem érhet fel a szellemmel.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Welina Shire » 2006.10.21. 22:12

(Joey Merts)

*Mivel én nem láttam már a póni tetemét, ezért érdeklõdve hallgatom az asszony történetét. A szellem felhozatala érdekesnek tûnik, de az elcsípett pár szó a távozók közötti beszélgetésbõl kérdésessé teszi számomra a nõ szavainak hitelességét. Nem tûnik fontosnak, bár az asszony elégedetlenségére vall a jutalommal kapcsolatban. Remélem a házaspárt és kunyhóját még fellelhetem. A korg szavak idegenül hangzanak, ezért aztán hálás vagyok a fordításért és bólintok.*
- Ha a nõ tényleg látott valamit akkor célszerû lenne utána nézni. Amennyiben találnánk nyomokat...
*Itt Rouhn-ra pillantok, bízom abban, hogy ismeri a nyomolvasás mûvészetét.*
...avagy bármi arra utalót, még akár hús-vér emberre is lelhetünk az esetek mögött. Legalábbis én ebbõl indulnék ki, mielõtt bárki misztifikálná a dolgot.
*A kapitányra nézek és tõle kérdezem:*
- Az elõzõ tetem is a parton volt, közel a mostanihoz avagy máshol? Mit sikerült megállapítani a tetemet illetõen?
"Nem ismertek félelmet, bajnokok.
Lelketek rezdületlen tó, hitetek a tökély üressége.
Talán csodálnom kellene."
/Arval d'Incarra/
Welina Shire
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 49
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.22. 17:41

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Õrszoba
Idõpont: Nyár eleje, délelõtt
Résztvevõk:Ardo, Aral, Rouhn, Joey

Francis egy darabig a gondolataiba mélyedve hallgat, majd mérges tekintettel az asztalra csap.
- Ehh...semmire sem mentünk vele. A halászok babonás népség, bármi lehetett. Rengeteg tengeri szellemrõl vannak legendák, de ha ez nem lenne épp elég gyermekded, akkor nem tudom mi az. Viszont amíg az emberek szellemre gyanakodnak, addig nincs félelem bennük. Nem mintha alábecsülnék a természetfelettit. De elmennek a templomba, imát mormolnak, áldozatot fizetnek, és megnyugszanak. Ha azt hinnék õrült mészárosunk egy húsvér lény nem lennének nyugodtak, és az én nyakamra járnának, hogy tegyek valamit. Mintha csettintéssel meg lehetne oldani bármit is. Ezért adtam pénzt az asszonynak.
Az elõzõ eset? Igen, hasonló volt, akkor délebre a nyugati kapu tövében találtuk a tetemet, egy kecskét. Annak a fejét is levágták, s hasonlóan felhasították. Ha akarják, egy emberem megmutatja azt a helyet is, de job lenne ha nem járkálna magukkal egyenruhás. Kevesebb lenne a feltünés. Hogy mit találtunk? Hm...akkor is, legutóbb is hasonló volt a helyzet. Tegnap Rún vizsgálta meg a pónit, s azt találta hogy éles penge metszette fel. Így volt? - néz a kapitány az északira.
- Akkor menjenek, Uwel legyen magukkal, és számolják fel ezt a szellemet, vagy õrültet, vagy bármit is. Jajj, majdnem elfelejtettem...
Elõvesz egy nagyobb fémládikát, bizalomregjesztõ csendüléssel helyezi le az asztalra. Felnyitja egy nyakában hordott hosszú, keskeny kulccsal, és szépen kiszámolja belõle az ígyért ezüstöket Rouhnnak, és Joeynek.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.10.22. 18:29

(Rouhn)

-Igen, értek ezt-azt a nyomolvasáshoz, de attól tartok biztosat nem ígérhetek. Egy medve, vagy farkasnyomot könnyedén felismerek... De mindent meg fogok tenni.
-Megvizsgáltam, így volt. Nem karom okozta seb, hanem penge. Fegyveres volt a gyilkos, hogy élõ, vagy holt.. nemtudom.
Szótlanul nyúl a pénzeszacskó felé, és az övére köti. A lovag lépésére vár a továbbiakban.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Welina Shire » 2006.10.22. 19:56

(Joey Merts)

- Rendben kapitány, legyen akarata szerint.
*„Ezek szerint nem tûnnék a helyiek között normálisnak, ha rosszabb véleménnyel vagyok a megfoghatatlannal szemben, mint egy hús-vér személlyel kapcsolatban. Furcsák ezek a halászok… Kevésbé tartanának a szellemektõl, mint egy embertõl?!”
Kicsit furcsállom a kapitány válaszát és reakcióját, bár a számára kényelmesebb lehetõséget választotta ezzel, s nem hibáztatom.
*
- Ez a pár dolog is több a semminél. Mivel az elõzõ esetbõl csupán az elmondottakra hagyatkozhatunk, ezért véleményem szerint a mostani helyszínt jobban meg kellene vizsgálni.
*A kiszámolt ezüstöket szütyõmbe süllyesztem, majd felállok, magamhoz veszem pajzsom és sisakom. A többiekhez fordulok.*
- Amennyiben nincs egyéb elfoglaltságuk a ma délutánra betervezve és nincs ellenükre egy kis séta…
*Itt jelentõségteljesen Ardo-ra pillantok.*
… akkor megnézhetnénk a délutáni temetés ideje alatt a tetthelyet.
*Várom a reakciókat, majd a kapitánytól is elköszönve elhagyom a pihenõszobát.*

/ Lehet hogy rossz az idõérzékem, de szvsz. lassan közeledünk az ebédidõhöz, ezért a délután. Na meg ha a népség temetésen lesz... kevesebb az esetleges nézelõdõ. :angel: /
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Welina Shire 2006.10.22. 20:13-kor.
/Arval d'Incarra/
Welina Shire
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.22. 20:09

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Cirkusz
Résztvevõk:Gonal O'Fer

//Bocs, hogy mostanában nem szórakoztattalak, pótolom...:oops: //

A délelõtt nem akar eltelni. A gyomrod már másodjára kordul meg rosszallóan, s az ebédre még mindig nem kolompolt senki, ahogy szoktak. A legrosszabb, hogy most egyedül dolgozol, csak az állatok vesznek körül, s nincs kivel mókázni, vagy hozzá szólni. Épp egy ganéjjal megrakott taligát tolsz ki a sártak mõgé, mikor két mélyhangú ugatást hallasz, és mire felkapod a fejed, már csak azt látod hogy egy megtermett eb lohol feléd, s nemsoká elér.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.10.23. 8:04

(Ardo)

*A nagy okfejtéseket és elméleteket hallgatva egyre unottabb arcot vágok. Amikor a délutáni sétát említi a lovag és rámmered kurtán válaszolok csupán.*

-Felõlem.

<Na ez is megvolt. Most jöhet a találka, azaz az ingyen ebéd egy igen szemrevaló nõcivel. :wink: >

*Elindulok a szõkeség által ígért találkára és már most valami bárgyú, de elégedett félmosoly játszik arcomom a kellemes gondolatokra.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.23. 11:25

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, az õrszoba elõtt
Résztvevõk:Ardo, Aral, Rouhn, Joey

A megbeszélés így végetért, s Ardo, Ruohn, és Joey elhagyták az õrszobát, s újra az utcán találták magukat. Aral is velük tartott. Mikor újra az utca porát érezheték lábuk alatt, Ardo rögvest az Északi Szél fogadó felé fordult, s megindult, hátra se nézve. Aral egy pillanatig nézett utána, de aztán úgy döntött, hogy a másik kettõvel marad.
- Akkor hát hol kezdjük a kutatást? Úgy látom Ardonak már megvan a terve, talán nem is botorság ebéd után viszont meg kellene beszélni mit tegyünk...nekem van mit ennem az õrszobán, úgyhogy én itt maradok, de találkozzunk, ha már elvertük az éhséget!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Welina Shire » 2006.10.23. 16:51

(Joey Merts)

*Aral szavain elgondolkozom és a távolodó „gladiátor” után nézek, majd reagálok.
„Szóval jó volt a sejtésem, õ Ardo…”
*
- A helyszínt mindenképp meg kellene még ma nézni. Gondolok itt a még el nem taposott lehetséges nyomokra, bármi olyasmire, amibõl kiderülhet hogy kivel avagy mivel állunk szemben. Továbbá a helyi mendemondák, hiedelmek megismerése is segítségünkre lehet épp úgy, mint az említett nemes, vonTrotta és családja.
Mehetünk együtt mindenhova, együtt szedegetve az információmorzsákat; de keresgélhetünk külön utakon is járva, hogy idõközönként a megszerzett darabkákból összerakjuk apránként a történetet, s mondjuk esténként az Északi Szél vagy akár a Lepényhal egy asztalánál megbeszélnénk. Vélemény?
*Kíváncsi vagyok ki hogyan látja a dolgot, hiszen én már elmondtam a meglátásom és kezdem unni a dolog ismételt elemzését.
„Szeretek elemezni és utána járni a dolgoknak, na de épp elég okkal ennyit szövegelni, nemhogy ok nélkül, s Gonal is ki tudja mit csinál.”
*
/Arval d'Incarra/
Welina Shire
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tallisa » 2006.10.23. 18:18

(Gonal)

/semmi baj/

*Na ne, nekem elegem van ebböl a napból. Joey se jött értem.., egyedül kell dolgozni...az ebédre se hivnak még.. és mostmmég ez a rühes dög is...*
Fogom felemelem a lapátot és ütésre készen várom a dögök ha esetleg én lennék a célpontja.
-Itt hagyom ezt a cirkuszt! *esetleg Joey-val tarthatok ha megengedi*[/img]
Tallisa

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.23. 18:52

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Cirkusz
Résztvevõk:Gonal O'Fer

Határozottan szembefurdulsz az állattal, mire az nagyon meglepõdik. Nagy termete ellenére nem is tûnik olyan fenyegetõnek, amint lefékez, komótosan, határozott de barátságos szemekkel, farkát csóválva kedves jószágnak tûnik. Jobban megnézve valamilyen fajtiszta kutya lehet, egyszínû fekete bundája, és érdekes testfelépítése miatt, nem is hasonlít holmi kóbor ebekhez.
- Hercegnõ! Gyere Hercegnõõõ....! - kiabálja egy vékony fruskahangon valaki , mire a kutya hátrafordul, s szomorúan leereszti a farkát, elfordul tõled, immáron bûnbánó arccal bámul a hang forrása felöl érkezõ lányra. A sátrak mögül kiforduló teremtés határozott léptekkel közelít, talán egy-két évvel lehet idõsebb nálad, teste már nem teljesen gyermeki, de nem is nõies. Serdülõ kora derekán járhat. Ruházata tiszta, és ápolt, de úri fiúkhoz jobban illene, mint kisasszonyokhoz. Fehér vászoninget visel garbós nyakkal, elején zsabós fodrokkal, barna bõrnadrágba tûrve, és lovaglócsizma zárja a ruhák sorát. Kezében lovaglópálca, melynek vége ágaskodó lovat formáló színezüst dísz. Haja fekete, egyenes szálú s vége eltûnik a háta mögött. Sötétbarna szemei szigorúan tekintenek a kutyára, aki szépen mellé cammog, és a lábához ül. Arca felderül, egy pillanat után már nyoma sincs rajta a haragnak, jókedvûen cirógatja meg Hercegnõ feje búbját, majd rád terelõdik a tekintete.
- Nézdcsak Hercegnõ, egy cirkuszos...
//Hogy jobban el tudd képzelni a kutyus a földi dán dog hasonmása//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tallisa » 2006.10.23. 20:11

(Gonal)

Leengedem a lapátot.
-Szia, segíthetek valamiben?- kérdezem töle, kicsit kihuzom magam mint ahogy egy lovag szokása mikor hölgyhöz beszél...
*Ki lehet õ? És mit keres erre fele? De legalább a kutya békén hagy..*
Tallisa

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.10.24. 8:53

(Seur)

-Nem tudom honnan veszi hogy sokfelé jártam. Szerintem nem tûnök olyan nagyon öregnek. Bár tény hogy igyekszem eljutni érdekes helyekre, ezért jöttem az önök városába, és ezért kértem lánya segítségét. Tudja, én nem igazán hiszek a szellemekben. Az állatot pengével sebezték meg, ami inkább emberre utal. De nem tudom mit gondoljak valójában. Amíg nincs más verzió, addig nem marad más választás, mint a szellem história. Majdcsak megoldják ezt a bûntényt a helyi hatóságok.
<Mert nekem közben más dolgom is lenne, bár ez az eset is érdekel. Jobb lesz minnél elõbb beszélnem ezzel a nemessel.>
-Tudja, megéheztem. Szívesen ebédelnék egy jót. Mit tud ajánlani?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorden Harunn 2006.10.25. 6:32-kor.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.24. 15:36

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, az õrszoba elõtt
Idõpont: Nyár eleje, dél
Résztvevõk: Aral, Rouhn, Joey

A tengerész egy pár pillanat töprengés után így felel:
- Menjünk külön, úgy gyorsabban haladunk, mert az idõ most fontos lehet.
Mit gondolsz Rún?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2006.10.24. 15:48-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.24. 15:40

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Lepényhal fogadó.
Idõpont: Nyár eleje, dél
Résztvevõk: Seur Mesh

- Hát...mindenkinek a maga istene a fontos...az mondja meg, van e szellem, vagy sem. Hogy mibõl gondoltam? Nem tudom, öszintén mondom... :?
Ebédre remek tarajos-ragu lesz, meglátja milyen fínom...üljön csak le nyugodtan, mindjárt megnézem kész e már. Addigis hozhatok valamit a kiszáradás ellen? :wink:
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 13 / 63 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63

Vissza: Régi Kalandok...