• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A yankari légiós [D20]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 12 / 27 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27

Re: A yankari légiós [D20]

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.20. 18:40

(Twan)

*A kérdés, hogy eltalálok-e a házhoz meglep. Nem azért, emrt annyira jól emlékeznék az útra, hanem mert ez eszembe se jutott. 8) :) *

-Hmm. Még jó, hogy itt van tisztúr. Különben bolyonghattunk volna naphosszat. :) Sokéve egyszer volt ugyan szerencsém a kérdéses épülethez, de azt nagyon megköszönöm, ha felfrissíti emlékezetem egy útbaigazítás erejéig.

*Figyelmesen hallgatom a választ. Tőlem telhetően összefésülöm emlékeimmel, hogy oda tudjam kalauzolni újdonsült utazótársaimat is, ha kell. Végül kis meghajlással köszönöm meg a segítséget. Ezek után kicsit bámészkodok a téren, amíg ismét elrendezem csomagomat a nyergen. Valahogy az egzotikus szépség szinte vonzza a tekintetemet, így engedve a kíváncsiságnak megnézem magamnak a kapun utánnam érkezett teremtést. Végül szelíd mosollyal fordulok a "pár" felé.*

-Azt hiszem egyfelé visz utunk egy kis darabon. Ha nem tartják túlságosan tolakodónak társaságom együtt is nekivághatunk Yankar utcáinak. Ugyan az előbb volt szerencsém bemutatkozni az Úrnak, de engedjék meg, hogy Önök felé is megtegyem eme gesztust. Nevem Twan di Tertonux, az Aranykör Rend vazallusa volnék.

*Illendően meghajolok. Elgondolkodok a hölggyel kapcsolatban egy kézcsókon, de végül ezzel megvárom, hogy Ő mit lép, mert nem szeretném a túlzott közvetlenséggel megsérteni. A kis ismerkedés után, ha elfogadják társaságomat a házig, kantárszáron vezetve Gedot kényelmes "városnézős" tempóban indulok a tiszt által elmondott irányba. A karcsú gondolák kétségkívül szép és hivogató látványt nyújtanak, de nehézcsonú hátasomra gondolva inkább nem venném őket igénybe.*

<Talán lesz alkalmunk a csatornák vizén ringatózni, de egyenlőre marad a szárazulat. :) >

//D100: 8 8) :)
50+8= 58 TP//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.20. 22:16

//Tp: 50+98=148//

(Xue)

*A meghívólevelet átadom, majd a tiszt kérdésére hálás arccal meghajolok előtte.*
- Nem zaklatás Uram! Mi még nem jártunk soha ebben a gyonyörű városban. - *fordulok a tiszt felé, majd a szőke lovag közbelépésére csendbe maradok, és én is figyelek a magyarázatra.*
<Azt hiszem, hogy legyen bármerre is, ha nem lesz kísérőnk én bizony elbolyonganék ebben a szép városban. Lenyűgöző!>
*Visszahelyezem a meghívólevelet a helyére, bezárom az utazóládámat és indulásra készen is vagyok. A lovagi munstrával nem törődöm látszatra. Bemutatkozására felé fordulok, majd hazám etikettje szerint tenyeremet összeérintve meghajolok előtte, míg személyesen neki is bemutatkozom, majd kedves mosollyal egyenesedek ki.*
- Üdvözlöm Uram! A nevem Xue Fong Chiein-Li wri Krilessagor, örvendek a szerncsének, hogy megismerhetem. - *majd Tenhora mutatok* - az Úr pedig a kísérőm.
*Míg ők is átesnek a formalitásokon a tiszthez fordulok.*
- Köszönjük a segítségét Uram!
És meg kell, hogy mondjam, hogy a városuk gyönyörű már első látásra. - *szívből mosolygok a tisztre, majd szememet (ha válaszolt) újra "kilegeltetem" a város látképén, és várom, hogy induljunk végre.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.21. 8:24

érdeklődve nézek körbe majd a lovag kérdését halva felriadok a bámészkodásból
- Bocsásson meg. Tenho Soittaja vagyok Ylanorból. Hálásak lennénk a segítségéért. Nem ismerjük a várost.
A tiszt felé fordulok
- Köszönjük a segítségét

majd a karomat nyújtom Xuenak
- Mehetünk?
Tp: 98
össz: 949
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.21. 19:04

KM: Castor de Vinter
Helyszín: Yankar
Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét 6. nap
Esemény: A Prológus eseményei
Résztvevok: Mindenki, kivéve Dormakot
________________________________________________________________________________

//Mindenki//

Elindultok Groad Werthorian háza felé.
A csatornarendszer zegzugossága hamarosan elmarad mögületek, és széles járdák, néhány emeletes kőházak rendezett sora között haladtok.
Yankar sajátos, tenger illatú város. Yankar nem Toron. Bár Toroni száműzött családok alapították; nem tudták a kyr vallást egyeduralkodóvá tenni a városban. Bár Toronban a kyr kultusz "kozerválódott" de a Quironeira déli partján oly nagy a népvándorlás, hogy a várost irányító CSALÁDOK képtelenek a kezükben tartani a teljes lakosság vallási hovatartozását; igaz nem is céljuk már. A "CSALÁDOK" sem igazi vérségi kapcsolatokon nyugvó szövetségek, hanem a Birodalomból kitaszított nemesek tömörülései; akik persze jó toroni szokáshoz híven még itt idegenben sem hagytak fel az intrikálással, a színfalak mögött zajló véres összecsapásokkal. A Yankart irányító 21 toroni nemesi család -rajtuk kívűl itt nincs is más toroni- indítékaik szerint öt nagy érdektömörülésre osztható. És ez meg is látszik a város látképén. Valahogy más stílusúak, más színeket használnak egyes díszesebb épületek...valószínűleg ott lehet egy-egy ilyen érdekcsoport sasfészke, amely udvarokban -és ezt Twan egyértelműen azonosítja- toroni nemesi címeres lobogót lenget a szél! Ezen kívűl viszont az átlag honpolgár, az egyszerű halász, matróz, közember, vagy yankari őr korántsem tűnik Kyria büszke vérének...inkább jellemző a déli államokra jellemző emberfajta akik legalább ugyanakkora eséllyel tűnhetnének fel Pyarron vagy Sybbur, esetleg a Hercegségek városaiban is. Inkább köpcösebbek, mokányabbak és van bennük valami izgága beszédesség, élénk kíváncsiság, derűs életszeretet. Így aztán vannak itt pyarroni szentélyek szép számmal, főleg Kyel, Dreina templomai állnak és még egy istené; -viszont az övé tömegével; szinte minden utcában áll- Antoh feltétlen és elvakult tisztelete dívik, ami tengerparti városról lévén szó nem túl meglepő helyi érdekesség; de tény: Antoh vízszentélyei tömeges istentiszteletek helyszínei. És ami felettébb ritkaság az Északi Szövetség országaiban élők számára: egyetlen egyszer, mikor a kormányzósági palota közelében haladtok el, egy díszes téren
a kyr-pantheon templomait pillantjátok meg! Tharr a Háromfejű, Sogron a Tűzkobra, sőt Morgena az Árnyékúrnő(!) kulturálisan telejesen idegen és elütő sziluettjeit pillantjátok meg, egy magas, kovácsoltvas kerítés mögött. A templomok bejárói ásítoznak az ürességtől és a kihaltságtól. Nem csoda csupán 21 számúzött toroni család használja őket.

//Off:Hogy a templomok pontosan mifélék azt csak az a karakter tudja pontosan megállapítani és azonosítani, hogy mely kyr istenséghez tartozik; akik megdobják a próbát Ismeret(Vallás) 10-es Célszámra, VAGY megdobják a próbát Ismeret (Történelem) 15-ös Célszámra. A sikeres azonosítást 1d100 Tp-vel jutalmazom.
Aki híján van az efféle ismereteknek vagy elvétik a próbát az csak azt tudja megállípítani egy újabb Intelligencia-próbával, (Célszám 10), hogy a kerítésen belül látható építmények a kyr vallásos kultúra kellékei, egyebet nem. Ha az legalább sikres, 3d10 tp-vel jutalmazom. Ha ezt is elvéti, halvány gőze sincs az épületek rendeltetéséről. A tízes szabály mindkét próba esetében engedélyezett.//

Végül a belsőváros egy szegletében jó lovag csak megtalálja Groad parancsnok házát. Mi tagadás van mit az öreg groadnak a tejbe aprítani.
A három utítárs közűl egyedül Twan ismeri az öreg légióst személyesen, és Twan teljességgel biztos benne, hogy az eredeti ház ennél kisebb volt. Nyilvánvaló, hogy a házat átépítették, kibővítették új szárnnyal látták el. Valószínű, hogy a szembetűnő változások az új asszonyka kedvéért történhettek...legalábbis a Krad lovagja arra a hatalmas sövénykertre, szökőkútra, szoborparkra és impozáns díszkertre, ami a ház udvarát díszíti biztos hogy emlékezne...mikor ő itt járt akkor itt mintha gyakorlótér lett volna...
A ház parkjának félreeső szegletében a kocsiszín mellett és a kocsiszínben kis híján egy tucat hintó, és kocsi áll. Valószínűleg az istálló is tele lehet. A távolabbi vidékekről érkező vendégek már elkezdtek beszállingózni az ünnepségre
A kovácsoltvas kapu előtt öt yankari légionárus posztol.
meredten állnak -párban- a kapuszárnyak mellett akár két-két szobor. Az ötödik épp a bejárati ajtó előtt áll, laza testtartásban. A légiósok nem szólnak, mikor megközelítitek őket, csendesen, fegyelmezetten őrködnek.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.21. 20:52

// off
töri próba: dobás 17 össz 20
tp: 8
össz: 957

álmélkodva nézem a várost egyszerűen lenyűgöz a kultúrális soksznásége
<a pyaroni és a kyr panteon isteneinek temploma egy városban, sose hittem volna hogy ez lehetséges. pláne a háromfejű temploma, tartogat még meglepetéseket a város...>
*** még mielőtt az őrök közelébe érnénk****
- Twan ön esetleges ismeri a helyi viszonyokat? Tudna esetleg valamit mondani Groadról. Még nem hallotam róla pedig ahogy látom elég elismert személy.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.21. 21:56

(Twan)

*A város utcáit járva kicsit elkalandoznak gondolataim az ismerős miliő hatására előlibbenő emlékek között. A toroni címerek ily nílt használata nem meglepő, ha az ember a város történelmére gondol, de most jövök csak rá, hogy kellett az a jó öt év tapasztalás, hoyg emg is tudjam őket különböztetni más zászlóktól. :) Mégha ismerem, azaz inkább ismertem is Yankart most ismét ámulatba ejt az a rejtett gőg és valami csökönyös ragaszkodás, mely a környék "telepeseivel" beleitta magát a mindennapokba és az épületekbe egyaránt. A szentélyeket látva örülök, hoyg ennyire buzgó pyarroniták lakják eme várost, de a kyr-templomok láttára azért összeszalad a szemöldököm. Sogron még elfogadható. Morgenáról nem sokat tudni, így legalább nem ellenségnek tekintendő, de Tharr! Tharr más tészta. :? Egyenlőre csupán a kis hanguzlatromlás árulkodik a felismerésről és az ezirányú neveltetésbeli világnézetről. Még Krad oly nyitott szemlélete sem tűrheti a vérmocskos oltárok létét. 8) Közben kizökkent a hölgy kísérőjének kérdése. Ezzel megtörik a komorság fátyla és ismét a gondtalan, szelíd mosolyú lovag néz a társaira.*

-Nos Tenho ... Elnézést, hadd kérdezzem meg szólíthatom a keresztnevén Soittaja Úr? Nos volt szerencsém jó öt éve eme város falai között tölteni egy kis időt és megismerni Yankar egyik ünnepelt hősét. Groad Werthorian már akkor is a gárda tisztjeként öregbítette saját és családja hírnevét. Úgy értesültem most, hoyg megnősül visszavonul és élvezi élete munkájának gyümölcsét. Mondjuk köztünk legyen mondva szerintem egy hős-vitéz mindig hős marad és nem tud majd csak otthon ülni és malmozni. :)

*Közben lassan megérkezünk. Már látni az őröket és feltárul a hatalmas és láthatólag gondozott kert. Ezen elámulok hisz "legutóbb" még gyakorlótérként kiáltozástól és fegyvercsörgéstől volt hangos az udvar. :o 8) *

-Nos azt hiszem megérkeztünk. Mondjuk nem pont ilyen hatalmasra emlékeztem, de biztos vagyok benne, hogy ez az a ház.

*A kaput elérve az őrökhöz fordulok további útmutatásért.*

-Jónapot az URaknak. Twan di Tertonux vagyok és Werthorian Úr mennyegzőjére érkeztem. Ugyan kicsit korán, de oly rég nem láttam öreg barátomat, hoyg nem késlekedtem a emghívás kézhezvétele után.

*Ezzel előhalászom a nyeregtáskából a meghívót és emgmutatom az erre hajlandóságot mutató katonának.*

//Ismeret(Vallás)
D20: 14
Int.: 0
Képz.: 2
Összesen: 16

D100: 50 TP//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.22. 11:56

(Xue)

//2+3+2=7 - történelemismeret próba sikertelen :P
Intelligencia próba: 20 (jé, tud ez nagyon is? :P) + 2 = 22 //

*Belekarolok Tenhoba, bár így egy kicsit nehezebb magam után húznom a csomagom, de nem vagyok annyira elveszett kislány, meg ez :D
Közben a várost csodálkozva nézem, mily gyönyörű, rendezett!
A vaskapun túl lévő épületeket alaposan megnézem, de nem jut eszembe semmi előszörre, hogy mik lennének, majd derengeni kezd, hogy kyr valláshoz tartoznak.
Közben hallgatom a két férfi beszélgetését - vagyis Tenho kérdéseire a lovag válaszát.
A kapuhoz érvén megcsodálom a házat, és megdöbbenek, még nagyapám birtoka, rajata a kúria sem volt ekkora - bár a stílust sem lehet összehasonlítani, de ez még nekem is sok, pazar...

Az őrökhöz lépő lovag cselekedete és szavai arra sarkallnak, hogy én is kibányásszam a ládámból a meghívólevelet és besorakozzak Tenhoval mögéje, 1-2 lépés távolságban. Majd ha kérik, addig csendben figyelem az eseményeket, mert furcsák az őrök, hogy mozdulatlanok, és mintha nem is érdekelné őket, hogy jövünk.*

//Tp: 3+6+3=12//
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.22. 14:06

________________________________________________________________________________

//Xue, tenho és Twan//

A légiós némán átveszi az iratokat és átfutja a szemével.

-Értettem. -mondja köszönés helyett.

Majd megfordul és bemegy a kapun a meghívókkal. Nemsokára piperkőc libériás inas érkezik vörös posztőkabátban, csíkos mellényben, harisnyában.

Az egyik ajtónálló kinyitja a kaput és az inas nagy hajlongások és áradozások közepette mindenkit üdvözöl.

-Óh. Szép jónapot uraim és Hölgyem. Kinnel vagyok, Groad úr komornyikja. Önök bizonyára Werthorian úr nagyrabecsült vendégei! Már vártuk önöket!-mondja mély udvari meghajlással.

-Kérem Tertonux lovag adja át a kantárszárat az őrnek. Addig itthagyhatja a lovat, míg a lovászunk elviszi az istállóba.

-Mélyen sajnáljuk hogy a Magnóliák vépviseletében Carinnia asszony nem tudja megtisztelni a látogatásával a sógorát, de örülünk, hogy elküldte a leányát az ön személyében nemesenszületett Xue Fong Chiein-Li wri Krilessagor. -mondja Kinnel.

-A komédiás úr az ön kíséretéhez tartozik asszoynom? -kérdi a komornyik Tenhora nézve ajakbiggyesztve.

Az impozáns udvar előterében díszsövény-labirintus, rendezett virágágyások és kavicsis út vezet, amelyet frissen tölthettek, alakíthattak ki, mint ahogy az előkertet magát; a szinte új gyeptégla illesztései még látszanak a földön, nem volt még ideje a zöld fűnek benőni és eltakarni a telepítés nyomait.

A szobrok valamiféle legenda alakjait ábrázolják.
//Mindenki dobjon képzettségpróbát Ismeret(Legendák) 17-es Célszámra, vagy Ismeret (Történelem) 12-es Célszámra. <Akinek felvett külön ismeretet az Északi Városállamok történelmére; annak értékét módosítóként hozzáadhatja a dobáshoz.>//

A komornyik miközben vezet benneteket udvariasan csacsog:

-Éppen állófogadást tartunk a már megérkezett vendégeinknek. Mielőtt lepihennének kérem tegyék tiszteletüket az úrnál, mert már nagyon várta önöket.

Groad Werthorian háza egy "U" alakú kisebb kastély. A két épületszárny között fedett lugas; van ácsolva és sok hosszú asztal amin gazdag étel és italkínálat. Szines ruhás tarka társaság trécsel a kerti fogadáson, sok kisestélyis hölgy és nemesi ruhás, aranysújtásos zekét, színes hímzett selyeminget sielő férfú van már itt; sokan párokban, vagy kisebb csoportokban.
Egy szem fekete ruhás hegedűs játszik valami finom melódiát.

Kinnel megállít benneteket az egyik étellel, itallal merkaott asztal mellett.

-Kérem frissítsék fel addig magukat, rögtön szólok az úrnak.

Nemsokára kéz a kézben érkezik Groad Werthorian és kedves menyasszonya.

Groad széles mosollyal; és közvetlen kézfogással üdvözli -elsőnek- a lovagot:

-Nahát Twan di Tertonux; a pyarroni lovag. Örülök fiam, hogy elfogadta a meghívásom és itt tud lenni velem ez örömteli eseményen. -mondja és keményen megrázogatja a jobbod.

- Látom csak meg hallgatta az istenek elhívását és beállt szolgálni Krad-hívei közé. Dícséretes elhatározás lovag. Kívánom hogy adjon magának az isten elég erőt, kitartást, hogy kiérdemelje azt az avatási ceremóniát.

Aztán Xura vándorol a tekintete:

-Üdvözlöm kisasszony mi még nem ismerjük egymást, de fogadott anyja; az én kedves sógorném nagyon meleg szavakkal ajánlotta önt a figyelmembe. Nos Carinnia családja az én családom is. Érezze magát otthon a házamban kedves Xue. És az idősebb jogán kérem szólítson csak egyszerűen Groadnak. Te különleges ember lehetsz, ha Carinnia úgy a szívébe fogadott. Nincs okom megtagadni tőled a bizalmat, amit távoli rokonom táplál irántad. Majd alkalmasint szeretném ha megismernéd a gyermekeimet is.

Végül érdeklődve Tenhora néz, de neki nem nyújt kezet:

-Szép jó napot az úrnak. Nahát, ön muzsikus!? -mosolyodik el- és Xueval érkezett? Ennél jobb ajánlólevélre nincs is szüksége. Szívesen látott vendég a házban; amennyiben hajlandó zenei tudása legjavát nyújtani a vendégek szórakoztatásáért. Majd a komornyikommal megbeszéli a járandósága részleteit. Természetesen csak amennyiben hajlandő elszegődni.

Végül így szól:

-Kérem hadd mutassam be a menyasszonyomat: Xue; lovag uram, ő itt a párom Annabel. Neki köszönhetem, hogy életem alkonyán egy csöppnyi boldogságot kapok mielőtt az Darton előtt számolok el a cselekedeteimmel.

Annabel rosszalóan arckifejezést vág Groad nem minden fátumot nélkülöző megjegyzésére, de mosolyogva kézcsókra nyújtja a kezét a lovag felé:

-Üdvözlöm Tertonux lovag, örülök hogy megismerhetem.

Tenho felé kimérten, de udvariasan biccent:

-Uram.

Xuenak pedi kezet nyújt:

-Annabel de Montrose. -mondja -Érezze jól magát nálunk kisasszony. -mondja a nő Xue tekintetét fürkészve.

//Groad Werthorian//
Kép

//Annabel//
Kép
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.22. 20:04

Xue

*A légiós viselkedése felettébb furcsa – milyen mogorvaság egy ilyen gyönyörű városban – fut át az agyamon, de csak nézem ahogy bemegy a kapun. Társaimra kis érdeklődő és tanácstalan pillantást vetek, majd hamarosan megérkezik az inas.
Öltözködése számomra kissé nevetséges, de ezt palástolom egy kedves mosollyal arcomon.
Az inas nekem szánt monológjára mélyen, összeérintett tenyérrel meghajolok előtte. Nem mondok neki semmit; minek? – egy inasnak nem fogok magyarázkodni.
Azonban Tenhoval szembeni viselkedésére arcom megfagy, és haraggal villan meg tekintetem.*

- Kisasszony. És nem komédiás, hanem a kísérőm és a személyes testőröm Tenho Soittaja! – *csattan némi éllel a hangom.* - Esetleg a csomagomat is behoztathatná, nagyon megviselt mindannyiunkat a térkapun való utazás. – *teszem ezt még hozzá hidegen és velem született gőggel, amit eddig nem láthatott sem Tenho, sem Twan és alaposan végigmérem ezzel a pillantással az inast.

//Ismeret (történelem) próba:
17+1+2+3=23 (d20+tört.ism.fok.+int.mód.+ism.É-városállamok tört.fok)

A parkot megcsodálom, főleg a szoborparkot – remek így látni szobrokat olyan alakokról, kikről eddig csak olvashattam régen, vagy esetleg egy-két szénrajzot láthattam.*

- Természetesen előbb tiszteletünket tesszük a házigazdánál, ám nem hinném, hogy mi az alkalomhoz öltöztünk volna.
Az utazás kényelmetlen lett volna estélyiben…
*Jegyzem meg, bár az utolsó már csak meredten az inas hátába nézve és halkan, elhúzott szájjal.*
- Remélem nem vetted rossz néven a kapunál mondottaimat. Nem vagy komikus, csak a védelmezőm, kísérőm aki szépen játszik a pánsípon, és ezen kívül tudsz ezt-azt. Utálom, ha valakit lenéznek a jelenlétemben, főleg ha az a valaki hozzám tartozik és főleg nem egy ilyen mitugrász inastól nem tűröm.
Töltenél nekem egy frissítőt?, meg persze magadnak is ha kérsz.
*(Persze, ha nem az asztalon vannak az italok, hanem pincérek szolgálják fel az italokat, akkor az egyikőjüket magamhoz intem és nem Tenhot kérem meg eme feladat elvégzésére.)
Végigmérem a vendégsereget, valamint, hogy van-e valamilyen ülőalkalmatosság, mert a kapun való átkelés rám nyomta a fáradság bélyegét, de azért hősiesen tartom magam – legalább is próbálom.
Groad és menyasszonya érkeztére leteszem a poharat a kezemből, majd kissé szorosabban Tenho mellé állok.
Természetesen türelmesen megvárom, míg rég nem látott ismerősét üdvözli, majd amikor felém fordul a nemeseknek kijáró tiadlani üdvözléssel köszöntöm őket.*

- Üdvözlöm Werthorian Uram! Megtiszteltetés, hogy megismerhetem mind Önt, mind pedig szeretett menyasszonyát esküvőjük előtt.
Anyám sajnálattal telve üzeni, hogy nem tudott eljönni meglátogatni Önöket és tiszteletét tenni eme életük fontos eseményén.
Köszönöm… Groad! Bár, hogy különleges lennék, nos, ezt mindenki eldöntheti, ha jobban megismer. Természetesen nekem is örömömre szolgálna, ha megismerhetném családját, gyermekeit.
//Off: nem tudom, hogy a kapus jelenet után is így konferálta-e be az inas Tenhot, de én most ezt veszem alapul, legfeljebb semmisnek nézed.//
*Tenhoval való megkülönböztetett viselkedés láthatólag zavar – enyhén kiültetem mimikámra, majd kedvesen, de határozottan szólok Groadhoz.*
- Bocsásson meg, hogy közbeszólok Groad, de az Úr - *hangsúlyozom ki* Nem egyszerű muzsikus, hanem a kísérőm és a személyes testőröm egyaránt. Engedje meg, hogy bemutassam, az Urat Tenho Soittjanak hívják.

*Annabel bemutatását szintén hazám etikettje szerint fogadom, így a kéznyújtását kissé késve érzékelem. Zavart, pici bocsánatkérő mosollyal fogok vele ezek után kezet, azonban kézszorításom határozott, de nem fürkészem a nőt, nem kutatom a tekintetét, bizonyos személyiségi jegyek után – még nem. Pusztán egy kedves, őszinte mosoly veszi át a bocsánatkérőt.*
- Xue Fong Chiein-Li wri Krilessagor. Bocsásson meg … asszonyom, de hazám etikettje merőben eltér az ittenitől.
Köszönöm, bizonyára kellemesen fog eltelni az itt töltött időnk.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.22. 20:55

(Twan)

-Számomra az öröm Jóuram, hogy eme jeles eseményen részt vehetek.

*Hajolok meg a kisiető férfi felé. Engedelmeskedve a kérésnek leveszem holmimat a lovamról és egy bátorító nyakpaskolás után átadom az őrnek a kantárszára. Eközben Xue felcsattan és elhordja kissé a komornyikot. Erre azért odafigyelek és kissé ráncolom a szemöldökömet jelezvén, hogy egyetértek a hölgy aggályaival a megkülönböztetést illetően. Ahogy elindulunk a ház feél megcsodálom a szoborjeleneteket. Kissé még meg is állok, ahogy kutatok a régmúlt korok hőstetteinek általam ismert tárházában, de végül a hiteles történetmondók, Krad-lovagok által lejegyzett fóliánsokban található tudás segít át a gondolatok pillanatnyi gátján. A fogadásra beérve én is megérzem a Kapu és az út fáradalmait, "porát" magamon. NEm szolgálhat tükörként jelenleg vértem a fogadás nemeskisasszonyai számára. VEgyes érzelmekkel tekintek körbe a teremben, miközben egy pohár bort veszek magamhoz. Egyrészt örülök, hogy a Yankari nemesség egyik udvarában vendégeskedek, hisz titkon remélem, hogy egyszercsak összefutok Iwiennel. Másrészt viszont inkább a várost, az utakat, a vadont járnám, hogy minél nagyobb részt ismerhessek meg Ynevből. A felszerelésemet, ha nem veszik át hűséges szolgák megpróbálom valamelyik közeli szegletben elhelyezni. Alulra a táskát, zsákot és rátámasztva a pajzsot, hoyg ezzel is takarjon valamennyit. A pár érkezésére széles, szelíd mosolyra húzódik ajkam és meghajlással köszöntöm őket, majd a felém nyújtott jobbot megrázom. Már nem egy gyerek suta, kissé gyenge próbálkozása eme gesztus. Fogásom biztos és erőteljes, ahogy öreg barátom tanította.*

-Üdvözletem Groad Uram! Számomra a megtiszteltetés, hoyg jelen lehetek. Önnek köszönhetem, hogy a lovagság útjára léphettem, így áldom Krad bölcsességét, mely összekötötte útjaink fonalát annak idején. Remélem részem lehet a megtiszteltetésben, hogy Patrónusunkat szolgálhassam felkent lovagjaként.

*Itt enyhe pír költözik arcomra, hisz nem minden nap elmítik a fiatal lovagot a nagymúltú Aranykör felkentjeivel egy lapon. Kicsit félre húzódom, hogy Xuét és Tenhot is fogadhassa a jegyespár. Majd, ahogy ismét rám kerül a sor, most az ara bemutatása kapcsán meghajolok és illedelmesen kezetcsókolok a ház leendő úrnőjének.*

-Lady Annabel. Öröm számomra, hoyg megismerhetem Werthorian Úr kedvesét.

*Majd ismét tapintatosan visszább húzódom. Azért ismét csodálattal vegyes érdeklődéssel tölt el Xue és az általa képviselt, a pyarroni elme számára oly egzotikus, kultúra látványa. Kicsit elkalandoznak gondolataim, de sikerül hamar úrrá lenni tudásvágytól hajtott elmém hívó szaván.*

<Mindenképpen beszélnem kell majd Xue kisasszonnyal. Meg kell ismerjem eme kultúra rejtelmeit.>

*Ezzel, ahogy vége a bemutatkozásoknak talán kicsit ileltlen módon, de megpróbálom egy kis bocsánatkérő mosoly kíséretében kimenteni magunkat.*

-Elnézésüket kérem. Sajnálatos módon hosszú és kimerítő utunk volt, így kérem bocsássanak meg, hoyg nem az alkalomhoz illően jelentünk meg e fogadáson. Ha megbocsátanak azt hiszem Xue kisasszonnyal és Tenho Úrral visszavonulnánk, hoyg felfrissíthessük magunkat és méltóak legyünk a vendégszeretetükre.

*Természetesen köszönés után még illenék beszélgetni, de látva az előbb a tiadlani nő ólmos fáradságát azt hiszem így lesz a legjobb. Ezzel legalább részben levehetem utitársaim válláról az etikettszegés kellemetlenségeit.*

//Legendaismeret
D20: 9
Tehetség: 2
Összesen: 13

Történelemismeret
D20: 12
Összesen: 14//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.23. 10:52

látva Xue küzdelmét a csomagjával elé lépek megállítva ezzel és elveszem a kezéből
- Ha megbocsátod ezt inkább én vinném.

A légiós katonás viselkedése mosolyt csal az arcomra
<hm ez a katonás rend nem nekem való. Vajon ma már hány vendéget engedett be.
- Köszönjük.
az inas hajbókolását meglátva már végkép nem bírok az arcvonásaimmal, a komédiája őszinte mosolyt csal az arcomra
- Nos Kinnel igen Xue Úrhölgy lépteit vigyázom.
- Ugyan Xue hagyd tanulnia kell még. Oly távol áll a komornyikságtól mint egy komédiás az igazi zenésztől.

a szoborparkohoz érve megcsodálom az alkotásokat és mesélni kezdek róla a társaimnak (sikeres próba)

Xue kérését teljesítem és keritek magunknak illletve Twannak is valami frissítőt majd vendéglátóink érkeztekor félreteszem én is

a köszöntések folyamán azonban már az én arcomon elkomorul egy pillanatra
<hol tanulták ezek az illemet először a komornyik most meg Groad és a menyasszonya>
- Szép napot uram.
- Köszönöm örülök hogy megismerhetem.
- Szívesen zenélek amikor épp időm engedi, de a járandóságot felejtse el. Legyen ez az én ajándékom ha már külön készülni nem volt alkalmam. mondom fanyar mosollyal Egybéként sem tudna a komornyikja olyasmit ajánlani ami számomra érdekes lenne. A fizetségemet a többi zenésztől megkapom amikor hallgatom őket és tanulok tőlük.
- Szép napot Hölgyem.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.23. 12:53

//Off: Jó akkor most itt tartok egy kis történelemórát az úrbéli viszonyokról, mert látom az úr-hűbéres viszonyrendszere kicsit hézagos számotokra.

A csapatban két nemesi neveltetésű karakter is van, akik ismerik az udvari etikettet. Tinektek -elvileg- nemhogy nem háborogtok a Tenhoval szembeni hozzáálláson, hanem természetesnek (kellene) vegyétek.

Groad Werthorian és a felesége nemes. Mi több Groadnak befolyása van a Yankart irányító családokra.

Az érkező vendégek közűl Twan és Xue is az. Tenho testőrként lett bejelentve. Az udvar szemében ő olyan személy aki Xue vazallusa és hűbérese. Szolga. Az ő (Xue) házanépéhez tartozó személy. Neki szolgál és ha kell meg is hal érte. Miért kellene neki kezet nyújtani? Ilyen személyek Groad udvartartásában is vannak. Ő sem érzi szükségét, hogy Twannak és Xuenak bemutassa az összes testőrét aki neki szolgál. Egy úr nem nyút kezet soha egy nálánál alacsonyabb társadalmi státuszú személynek. Soha. És ezt a két karakter is tudja. Akinek kezetnyújt affelé elismeri hogy vele egyenrangú partner.
Miért kellene ezt Groad udvartartásának elismerni? :roll:
Lehet hogy Xue barátjának tekinti Tenhot, de Groadnak csak egy csepűrágó aki most esett be a házába öt perce. És akit Xue testőrének jelentettek be. Elismerik, tudomásul veszik a jelenlétét mint olyan vazallusét aki egy nemes biztonságáról gondoskodik. Miért vártok többet? Az etikettet épp azzal szegné meg Groad, és a komornyikja ha széles mosollyal szorongatná Tenho kezét, mint tette ezt Twan esetében. Nem fog közbotrányt okozni és durván megsérteni az udvari etikettet, hogy nyíltan bratyizik egy közemberrel!
Ynev feudalista világ ezt ne felejtsétek.
Ami azt illeti Groad éppenhogy jóindulatáról biztosította Tenhot, sőt kitűntette figyelmével, hogy egy olyan rendezvényre hívta el szolgálatra ahová tucatjával várnak bebocsátást a hozzá hasonló bárdok. De pusztán azért MERT TENHO XUEHOZ TARTOZÓ KÍSÉRETKÉNT LETT BEMUTATVA, Groad feltétel nélkül elfogadta őt mint olyan közrendű személyt aki nem családtag, de a sógornőjén és Xuen keresztűl a családjához tartozik, mint a komornyikja, vagy a testőrei a kapu előtt.

Az elő nemesemberre jellemző tett az lett volna, hogy Tenho visszautasította a járandóságot, ez volt az első olyan momentum ami a változás felé lőki Tenho megítáélését.

Mielőtt sértődötten puffogni kezdtek hogy miért viselkednek az NJK- ezzel vagy azzal így vagy úgy előbb gondoljatok bele a körülményekbe, meg a társadalmi környezetbe.
Azt is világosan leírtam, hogy a yankari elit Toronból emigrált, és etikett tekintetében -magától értetődően- az ottani társadalmi normák az irányadók.

Toronban egy famor mióta nyújt kezet egy pietornak; akit egy perce ismer? :roll://
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.23. 14:53

//Xue, tenho és Twan//

//Aki sikeresen azonosította a szobrokat az kap 1d100 Tp-t és megállapítja róluk, hogy a Yankari Légó történetéből, annak dicső alakjait, csatáit feldolgozó témákat örökítik meg az alkotások.//

-Természetesen. - mondja Groad. -A komornyikom majd a szobájukba kíséri önöket. -És este különvacsorára hívom önöket, mert már igen vágyom rá, hogy szót válthassak önnel, illetve veletek. Bizonyára sokmindent történt a sógornőmmel és önnel is jó lovag, mióta utoljára itt járt. Az este nyolc óra megfelelne? Köszönöm. A vacsorára természetesen Soittaja urat is várom, aki volt olyan nagyvonalú, hogy a vendégeim szórakoztatását nemes passziónak tekinti; ön igazán nagylelkű köszönöm.

Kinnel kalauzolása mellett beléptek Groad házába. A padlót szürke fényesre polírozott gárnitból burkolták, amin bíborszőnyeg terül el. A falakon kristályok, amiket Elemi Fénnyel bűvöltek meg ügyes kezű varázsművesek.
A szobák ajtajai nagyon magasak, meghaladják a három métert is; mint ahogy a kastély egész belmagassága hatalmas, a mennyezetet díszes freskók, néhol fazetták díszitik. A folyosókon díszpáncélok, és Groad Werthorian légiós díszzászlaja ékesíti a kőfalakat, amiket kárpitszőnyeg falvédők borítanak vállmagasságig.
Mindenki külön szobát kap, de akkaorát amibe egyébként egyszerre az egész háromtagú társaság is kényelmesen elférne. Az ágy hatalmas, baldachinos, lelógó szövetek díszítik, a kandallókban vidám tűz pattog, ezenkívúl a szobák négy sarkában zsarátnoktartó adja a meleget a hideg napokon.
Az ablakok pazar panorámakilátást engednek a csodálatos előkertre, ahol a fedett lugas alatt a vendégek beszélgetnek.
A szobák olyan hatalmasak, hogy a fürdőkádnak is helyet adnak, ami a sarokszegletben kicsempézett, és "spanyolfallal" eltakart helyen áll. A kád fehér és zománcozott, aranyozott kecskelábakon áll.
Minden szobában van egy olyan falrész ahol a padlótól a mennyezetig tükör áll, a tükörfal mögött külön ablaktalan gardrobszoba áll a vendégek rendelkezésére.
Egyszóval igazi főrendi kényelemmell és pompával ellátott szobák.

-Amennyiben bármi óhajuk van kérem húzzák meg az ágy melletti selyemzsinőrt és az inas vagy a cseléd hamarosan megérkezik. -mondja Kinnel- Jó pihenést kívánok.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.23. 15:20

// Off Castor az észrevétel stimmel ezzel nincs is semmi gond nem hinném, hogy ebből gondot csináltam volna, de honnan vette a komornyik, hoggy komédiás vagyok? Egy pánsíp tokban max a hozzáértő számára feltűnő. Mellékesen az azonos társadalmi osztályba tartozók csak akkor sértegetik egymást, ha okot ad a másik vagy ha ostobák márpedig a komédiás titulus egy zenészre nézve enyhén sértő ha az etikettet nézem. Ami vendéglátóink viselkedését illeti azzal nincs is semmi gond.

elmosolyodok egy kicsit és Goadot meghagyom a tévhitében
- Nincs mit számomra megtiszteltetés ennyi jó zenésszel együtt játszani. Köszönöm a lehetőséget igyekszem majd rászolgálni a bizalomra.

a házat megcsodálom majd a szobánkat látva elmosolyodok egy kissé
<túl kényelmes ez nekem még a végén eltunyulok, de a fürdő jól fog esni>
- Köszönjük Kinnel. Esetleg abban tudna segíteni, hogy hol találok egy szabót aki nagyon gyorsan képes az alkalomhoz illő öltözéket készíteni nekem? Eredetileg nem ide indultam és hát mégse jelenhetek meg egy ilyen eseményen a vándoröltözékeim egyikében.

miután Kinnel elmegy gyorsan lefürdök és tiszta ruhát húzok majd Xue szobájához megyek és bekopogok megvárom az ajtónyitást
- Bocsáss meg a zavarásért csak gondoltam szólok utánanézek a ruhának és még pár apróságnak legkésőbb a vacsorára visszajövök. Illetve a zenészekkel is beszélni szeretnék.

//Tp
dobás: 49
összesen: 1006

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.09.23. 21:56

(Gaz Dormak)

//dobások:20;3;19 ezt a rohadt mázlit :lol: persze csatában nem dobna ilyet :lol: a Té-m így 2. Tehát ez két találat.//

A bemutatkozó köre után meg vagyok róla gyözödve hogy esélye sincs.
-Háát barátom ez így nem fog sokáig tartani. :lol:
< ööö mit is játszunk.... bah nem mindegy? :lol: >
Nekikészülödök és a tábla tetjére célzok.... majd a bal szélére .... végül a jobb szélére... aztán
< ez így nem lessz jó vazze valaki rángatja a táblát!.... na gyerünk csak zsigerböl... >
Fogom magam és minden célzás nélkül csak úgy beledobom a táblába a dartsot. Talán nem kell ecsetelnem hogy mennyire megnö az arcom térfogata mikor telibetrafálom a táblát// vagy a közepét? //.
-Bocsi én szótam. Vetem oda a komának, majd csak úgy hatalmas arccal hátat fordítok a táblának és úgy dobok. Nos a padló koppanása kicsit komolytalanná teszi azt ahogy megfordulva elképedek. A következö dartsot már ismét szemböl dobom, így be is megy.
< isteni tehetség vagyok :lol: ... már hamarabb is el kellet volna kezdenem ezt a játékot :lol: jaj hol is a söröm? ... erre inni kell>
-Erre inni kell!
Remek hangulatban megyek a sörömért, és várom hogy mik lesznek a feklemények, hisz az isteni Dormak ismét alkotott.
//ha a találatok csak a táblát találták el ésnem a legjobb pontokat akkor is rohadt büszke magára//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2007.09.23. 23:04-kor.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 12 / 27 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...