• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 105 / 167 • 1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.03.16. 11:47

(Somuris)

- Furcsa vagy ma reggel, mi a baj? - kérdezi hozzásimulva. Nem hiszem, hogy tegnap este óta sok új dolog nyomná a lelked, tehát vagy az éjszaka nyomta rád a bélyegét, vagy egy gondot esetleg eddig elhesegettél, amit nem halogathatsz tovább. Mesélj, jobb szeretem a megoldásokat a gondoknál.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.16. 11:49

//Bocs tök megfeledkeztem róla//

Vincnet

*Reggel keres egy tükröt és megpróbál megszabadulni a keléstõl. Majd kimegy meglátogatja hátasát, ha nincs se mit enni se innia akkor szerez neki, majd megmosakszik és reggeliért megy*

//Bárkivel találkozna//

-Szép jó reggelt, fantasztikus volt itt aludni és nem a szûk hajó kabinban, nincs igazam?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.03.16. 17:38

//Azért a felejtésbõl ne legyen rendszer más kaland miatt... :roll: //

Résztvevõk: Mindenki

(Somuris, Hanas)
-El fogom mesélni. De kérlek elébb vegyünk neked jobb ruházatot, mint amibe most bújsz. Amint visszajöttünk, megosztom veled, mi az ami nyom belül. Ám ülepednie kell, nem akarom kapkodva elõadni. Jó?
*Látszott a nõn, szüksége van arra, hogy kicsit összébb szedje magát, nem azért mondta ezt, hogy majd aztán feledje a témát. Így mikor magukra kapták ruháikat Trixi elhúzta a függönyt. Félmosollyal fordult a dalnokhoz:*
-Jókora hó esett, remélem csizmát viselsz...
*A nõnek iagaz volt. ropogó hóréteg borított be kinn mindent. Andrea, a fogadósnõ kinn sepert, s nyomában a kislány hamut szórt a járdára, fogadó elé. A másik Andrea -aki már egy férfi volt, s a fogadós, Andrea aszony tetsvérbátyja, szolgálta fel a reggelit, ami Trixi részérõl tea volt meg kalács. Hozzájuk csapódott még Hanas, hisz õ is vásárlásra szorult, de a nyelvet nem beszéli. Trixivel a körút hamar végzõdött, de a dalnok sajnos búcsút inthetett annak, hogy majd szép ruhával szolgál neki a sors: a nõ nem adott a kinézetre, sokkal inkább a hasznosságra. Vastag inget vetetett a férfiakkal, harisnyát, zoknit, sálat s fejfedõt. Akinek kabát sem volt, azzal azt is, vagy helyette vastag köpenyt, mit maga köré tekerhet. Ezek színe a sötétbarnától a szürkéig terjedt, a dalnok számára csupa lehangoló színvilágú holmi, amiben legfeljebb a koldus jár. Pedig mind új, foltozatlan ruhadarab volt, s a célnak, hogy valakine fázzon bennük, maradéktalanul megfeleltek...
A fogadóba visszaérve Tirix hiába érdeklõdött, tetsvére még nem érkezett vissza a vásárlásból, így maradt ideje hanasnak próbálgatni is szerzeményeit, s a nõnek arra, hogy gondjába beavassa szeretõjét:*
-Jól láttad, szorongok. S nem azért, mert már tudom, mit akar majd Messala elétek hozni úti eszköz gyanánt, hanem amiatt, ami odahaza vár. Egy régi, könnyû szívvel s kevélységgel adott ígéret. Egy férfinak, aki gõgös és büszke s lánykorom óta engem akar feleségének, de nagyon epedve már. Könnyen szaladt ki számon az ígéret, csak hogy menni hagyjon s ne járjon nyomomban: hogy neje leszek majd, ha újra lábam a Felfölkdre teszem s találkoznánk, nyomban. Én azt hittem, sosem térek ide visza, s sosem megyek oda, hol õ lakik. De most épp oda igyekszünk. Én azt a férfit nem szeretem, de attól tartok, szavam sem szeghetem...

(Castor, Tiarren, Vincent)
*Messala lesütötte szemét, leintette a férfit:*
-Én nem is rád gondolok, nyugalom. Úgy vélem, ebben nem a te szád a ludas...-*de tovább nem folytatta, csak megsimította Castor arcát s kacsintott a dwoonra. Nem kérdezte ki Tiarrent, inkább mást hozott szóba vele:*
-Reggelizzünk, aztán pedig neked meleg ruhát nézünk! A kabátot ám beraktam, aminek prémjétõl viszolyogtál. meleget ad, s az a lényeg. Alá pedig meg még meglátjuk.
*Persze ha a férfinak szüksége van valamire -sál, fejfedõ- akkor szóvá teheti, ha meg mégsem, mindene van, hogy ne fázzon. Ám zsebkendõt hamar kerítenie kéne, ha nem akarja orra termékét a padlóra csapni ujjaival, mint a parasztok kapáláskor a földön. :)
Mikor mentek, hogy egyenek, az ablak elõtt távozó Hanast és Trixit a dalnokkal láthatták távozni. S így észlelhették, kinn hó esett. Nem volt azért térdig érõ, de a bokát biztos ellepi. Sonkát, egészben fõtt tojást s kenyeret kért a donna maga és Tia számára, a katonadwoon kolbászszal lehetett gazdagabb. Vincent csatlakozott hozzájuk reggelizni, igen jó kedve volt, látszott rajta, megküzdött egy göbbel is az arcán, no meg hogy kialudta magát a hajós kabinok és priccsek után.
Utána egy aprólékos válogatás csendes kísérõjéül szegõdhetett a donnáék mögött Castor. Az elf ügyesen kerülte ki a csúszós helyeket, ám Messala párszor elvesztette az egyensúlyát, ám minduntalan kacajjal ütötte el a riadalmat. Az égbõl nem esett a hó, ám szürke fellegek vonszolták magukat alacsonyan. Ez nem a melankóliát sugalló felhõs ég volt, hanem a tiszta, friss szagú havazást vetítette elõre.
Tiának a donna sötétlila ruhákat válogatott össze, mint puha-meleg holmi: sötétlila nadrág, lila vastagabb ujjas apró hímzéssel, de az elf ingje s köpenye nagyon is medfelelt ezekhez, azért a donna nem akarta teljesen lecserélni az egész úti ruhatárát neki! Ha volt megfelelõ lábbelije, azt nem vetetett vele. Jó szándékból vásárolt így be a lánynak.
Visszaérve a fogadóba kérdésére tudatták vele, hogy a dalnokék már egy ideje megérkeztek s visszavonultak.

Ennek nagyon megörült a donna:*
-Szeretném akkor azt a beszélgetést megejteni, mi a hosszadalmas hajóutat s szárazföldi bandukolást nagyon is lerövidítené.
*Ezért áthívta a maga szobájába a lovagot és Trixiéket is a nomáddal egyetemben.*
-Remélem mindenki friss, üde s tettrekész! És nem fog sötéteket behuhogni az ötletemet hallva-*nézett Trixire, aki ugyan hallotta testvérét, de más sokkal jobban nyomasztotta.*
-Én sem örülnék, ha újabb hosszú napokat töltenénk büdös kabinban s hidegben, ahol a ruha is hozzánk nõ. S tudom jól, nem mindanyiunk bírná etészséggel, ha gyalog, vagy lóháton fagynánk nyeregbe. Így úgy gondoltam, használjuk ezt! Lovag uram, kérem, ne szörnyülködjön, nem istenkáromlás ez-*terített ki egy pergament, amire Tia számára nyilvánvalóan egy kapu volt rajzolva, mi közlekedésre alkalmas távoli pontok között. Hanas egy kõbõl rakott, krikszkrakszos vésetû kapuívet látott, melletet bolhabetûkkel számára idegen nyelvû firkantásokat. *
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.16. 18:36

//Tia, Hanas ti egyátalán játszotok még? Tiát már olyan rég láttam nyilatkozni a SR-ben, hogy hajlamos vagyok azt hinni, már csak hárman maradtunk.//

Castor kér egy textílkendõt orrfújás céljából.
Bevásárlás szempontjából rábízza magát a nõre:

-Nekem mindegy Messala, csak ne fagyjunk meg.

El-el kapja Messalát, ha megcsúszna a hóban.

Igyekszik a szûcsmûhelyektõl távol maradni, mert rühelli az üzletekben való álldogállást, és a válogatást.
Inább kinn marad. Nagy kemény hógolyókat gyúr és azzal szórakoztatja magát, hogy feldobálja a ferde tetõkre, és nézi ahogy egyre kövéredve visszagurul az utcára; esetleg a kéményeket célozza be, hogy vajon el tudja-e találni.

A térképet meglátva nem szól, kiváncsian várja, mi fog ebbõl kisülni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.03.17. 8:08-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.03.16. 20:29

(Hanas)

Neki, ellentétben a testõrrel tetszik a turkálás a szûcsnél, és kedvtelve vállogatja a bundákat, és kabátokat. Szürkét választ, s nagy elégedettséggel felveszi, egy szõrmesapkát nem hagyna ki.Imádja az állatokból készült holmit. A harisnya, meg meleg lábtyû nem a legkedveltebb ruhadarabja, lévén azt se tudta eddig van olyan, de azért vesz párat.
Hosszas alkudozásba fog Trixivel, mert egy ezüstnél többet bizony nem akar adni érte, hiába a gyõzködés, végül az árus rábólint, s mindenki elégedett lehet.

Késõbb donna Messala tervére, s képét látva így szól:

- Noés akkor, mi van abban? Ez egy romos kapu, s ha nem lakják ártó démonok, akkor elsétálhatunk mellette. Ha erre rövidebb út vezet a Felföldre, akkor erre megyünk. - merthát nem hallott még messze röpítõ kapukról, vagyis csak meséket, hogy pyarronban van olyan, de hiába a testvérország csodás találmányának híre, õ nem ismeri fel.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.17. 3:45

Vincnet

*A szûcsmûhelybe õ is elémegy hátha még szüksége lesz ,mégis valamire, és mnég a lovára is gondol nehohgy oda fagyon a talajhoz.*

*A kép ,láttán elég furcsa arc kifejezést ölt, ami kissé ilyddtnek látszódott.*

-Az lehet, hogy nem isten káromlásm de akkor mi mert az biztos, hogy nem sok köze van a hét angyalhoz. Viszont az biztos, hogy több hajózáshoz nagyon nincs kedvem.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.03.17. 23:27

Résztvevõk: Mindenki

-Nos, Hanas, nem elsétálnánk mellette, hanem keresztül rajta...Lovag uram pedig, higgye el nekem, én is csak azért folyamodnék ehhez a módszerhez, hogy megkíméljük magunkat a hosszú, sanyarú úttól. Ne vessen rám követ, nem parolázom rosszhírû némberekkel, sem pedig sötét tanokat valló férfiakkal. S e kaput ember építette, nem holmi démon, s mivel minden ember Urunk gyermeke, mért ne foghatnánk fel ajándékként?
-Hogy a túlvégén félbe érkezzünk? Messala, én...
-Trixi, kérlek, ne riogass itt mindenit ilyennel! Ez nem vágóhíd! Ez egy kapu, min ha átallépünk, egy lépésel több mérföldet teszünk meg.
-Én meg egyházfõ vagyok-*fonta össze karjait Trixi, aki nem könnyítette meg testvére dolgát.*

//Hakea, szükség lenne rád, Tia helyett most nem szívesen írnék mint NJK!//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.18. 10:51

Vincnet

-Nem tudom, én akkor is ockodok az ilyn módu utazástól. Mi a garancia, hogy tényleg nem két darabban érkezünk a túl oldalra. És várjunk csak, ment innen el hajó elõttünk? Mert ha nem akkor merre járhatnak a gazfickók akik nyomában eredtem?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.03.18. 11:29

(Somuris)

- Igen, az utazás ezen módja nagyon is kedvemre való, bár el kell ismerni, nem veszélytelen. Vagyis csak azt kellene tudni, kitõl szerezted ezt a tekercset. Mert ami odavihet, ahová vágyunk, vihet rögvest a sírkamránkba is.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.18. 12:17

Castor nem szól, õ követi Messalát, bárhová menjen is.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.18. 18:42

//Sry, mûtétem volt, elvileg csak holnap jöttem volna haza.//

(Tia)

Sokáig, mélyen aludt, az ébredés viszont eléggé kínos volt számára. Fülig pirulva vette tudomásul, hogy ajkai...nem is fogta fel elsõre. Castort természetesen kimentette, nem akarta hogy ebbõl valami félreértés legyen.

A nap folyamán kísérletet tett Somuris lovának idomítgatására, majd Messalával útnak indult némi ruhát venni. Ugyan nem tartozott kedvenc színei közé a lila, ennek nem adott hangot; nem tartotta említésre méltónak. Azonban nem hagyta, hogy a donna fizessen helyette, legalábbis meg próbálta gyõzni, hogy felesleges.

Késõbb a térképet meglátva megvárta amíg szóhoz juthat, majd maga is megtekinti a kaput. Szemöldökét összeráncolja, majd csengõ hangon szól a többiekhez, úgy, hogy mindenki hallja.

-Ugyan nem vagyok a téma szakértõje, de nagyon valószínûnek tartom, hogy ez egy térkapu. Hogy rövidre zárjam a vitát, az utat ugyan lerövidítheti, ám cseppet sem kellemes, valamint, mivel nem tartozik a Nagy Térkapu Hálóhoz, és valószínûleg jó része elmállott, rendkívül veszélyes. Én ennek ellenére pártolom használatát némi vizsgálat után, de mindenki csak a saját felelõsségére cselekedjen és ne hagyja magát befolyásolni másoktól. Az élete múlhat rajta.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.18. 20:07

-Hát most aztán mindenkit megnyugatttál Tia, kösz szépen!- dohogott a testõr, aki aggódott a terhes párja miatt.

- Szóval csak menjünk nyugodtan, de ha darabokban érkezünk meg, te megmondtad elõre! Óriási! -csapta össze tenyerét a testõr.-Ennél már csak az lenne a tutibb, ha a vizsgálat után kijelentenéd, igen, biztos hogy darálóba sétálunk!!!

- A Magam részérõl kutyaszánt bérelnék és inkább így vágnék neki a vidéknek! Inkább a farkasok, minthogy húspástétom legyek, valami rozzant térkapu miatt!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.18. 20:36

Vincnet

-Csatlakoznék az elöttem szólóhoz, inkább a kutyaszán, mint egy bizonytalan térkapu.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.03.18. 20:47

(Hanas)

- Annyit tudok, A Nagy Városban szerte a baráti országokba nyílnak ilyen kapuk, amin rendszeresen járnak oda vissza. Ettõl még nekem se tetszik az ötlet. Az ilyen dolgokat az istenek nem óvják, és bármi balul üthet ki. Ha megtehetjük lóval, miért ne mennének?
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.18. 20:52

Oké, testvér, csak azok a kapuk stabilak, rendszeresen karbantartják õket, egy teljes garnizon átmasírozhat rajtuk gond nélkül; és nem kell attól tartani, hogy a hadvezér segge a hasa lesz, a tökei meg az orra...már elnézést! De a párom terhes! Messala ugye nem gondoltad komolyan hogy bestétálunk valami rozoga térkapuba és majd lessük, hogy a végén Trixi cicijei rajtam lesznek-e, vagy Hanas segge elõbb jön-e mint a feje, vagy hogy Vincentnek milyen jól állnak Tia hegyes fülei!!??? A közös gyermekünkrõl meg még nem is beszéltünk!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 105 / 167 • 1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...