(Layla)
A lány meg sem várja, hogy Geron válaszoljon, izgatottan vág bele a mondandójába:
-Nézd, törp uram, én ismerem Velyart -úgy, mint a tenyeremet. Hiszen ez a hely az otthonom, még vaksötétben is eltalálnék egyik pontjáról a másikra! A városházát már annyiszor jártam meg, hogyha éjszaka, álmomból keltenének fel, akkor is tudnám, merre menjek, hogy eljussak odáig. Nekem nincs szükségem térképekre, de tudom, hogy ti nem boldogultok nélküle. Szerzünk idővel, ne aggódjatok...-Layla a szeme sarkából a törpre pillantott, aki mostmár hatáozottan komor tekintettel méregette őt. A lány sejtette, hogy mi járhat Tupat fejében, de most nem foglalkozott vele, folytatta tovább, amit elkezdett.-Viszont nem ártana, ha lenne egy pontos tervünk. Mivel támadjunk, s mikor? Éjjel, hajnalban, a leszálló nap vakítóan vörös fényében? Mi nyújthatja a legnagyobb védelmet a kalandorok számára: a fegyver vagy a mágia?-még egyszer utoljára körbetekintett az őt mustráló arcokon, melyeket fekete árnyékba vont az éj leple.-Mit tegyünk? Mit...?