• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Hőseposz [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 2 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8

Re: Hőseposz [ETK]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.30. 19:01

KM esemény [Joe Lyon]
Helyszín: Ber- Tanneda városa, Shadon tartomány, Shadon.
Idõpont: Psz. 3682. kora tavasz. délelött
Résztvevõk: Yvett: Yarria Ves Deligha

/ Yarria Ves Deligha /

* Parancsodra a feszes, egyenes, testtartások, a megfeszített vállak izmai kissé ellazulnak, de íjászaid még így is katonás rendben állnak. Eligazításodra, szavaidra, embereid szemében eltökéltség, még nagyobb elszántság költözik. A túl sok információ azonban pár ifjú íjász szemében „értetlenséget” táplál. Talán azért, mert fogalmuk sincs a zöldfülűeknek, hogy mi a kapcsolat Dina, Ravanac között. Sajnos ők nem ismerik annyira a stratégiát, az utánpótlás fontosságáról szóló hadi könyveket, tanulmányokat, amikre egy hadvezérnek feltétlen szüksége van, de egy közbakának annyira nem. Az őserdő szó eme szövegkörnyezetben való alkalmazása, az előnytelen terepviszonyok említése sem volt valami biztató számukra, de mikor hozzáfűződ a század, embereid képességeit dicsérő szavaid, látod, hogy ismét elszántság költözik mindenki szemébe. Főleg, hogy tudják ki ellen kell küzdeni, hogy ősi ellenségeitekbe ereszthetik vércsatornával ellátott nyílhegyeiket. Heletesed felé fordulsz, ki egy határozott jobbra áttal feléd fordul,, s miután végighallgatta utasításaidat, katonásan biccent, ezzel jelezvén, hogy megértette a rá kiszabott feladatokat. Mind ezek után, balra fordul, s hangosan vezényel.*

- Íjászok vigyázz! * Szavai után, ismét feléd fordul, s hangosan , jól érthetően jelent, „esküt” tesz.* Íjaink, lelkünk Domviké és száznagyunké! * Öblös, visszhangzatos hangja után az elötted felsorakozó kétszáz íjász, egyöntetűen Ismétli helyettesed szavait.*

- Íjaink, lelkünk Domviké és száznagyunké! * Hangzik el kórusban, mély torokhangon az íjászok eskütétele kétszáz fős egységed ajakiból. Minden más zaj, a tengeri szellő által okozott nesz eltompul a „hangorkán” hatására. Az érzés, mi hatalmába kerít felfoghatatlan. Hátadon végigfut a jóleső hideg, s tudod, hogy mindannak ellenére, hogy frissen kerültél száznagyi beosztásba, eme egység élére, jó harcosok parancsnoka vagy. „Veszett Kutya” mind ezek után ismét az alkzat felé fordul, s hangos parancsok hagyják el ajkait.*

- Íjászok, balra át! *A kétszáz harcos egyszerre hajtja végre a kiadott parancsot.* Oszolj! *Jön helyettesed újabb parancsa, s íjászaid lábai egyszerre csapódnak a fedélzetre, majd katonás rendben elvonulnak, hogy utána folytassák az előkészületeket az indulásra. Te Domvik felkentjéhez lépsz, s miután letérdelsz, majd köszöntöd, a pap megszólal.*

- Üdvözöllek Yarria Ves Deligha, íjászok száznagya! Kellj fel kérlek! *Kér meg a férfi, s miután megteszed azt, most már szemébe nézve megpillantatsz egy középkorú, barna körszakállas, barna hajzatú férfit, kinek zöld, enyhén metszet szemei fürkészőn figyelnek téged.* Én sacerdos Herktor Awaturk vagyok. Urunk, s a főatya kegyelméből veletek tartok a hajóúton, s ahol tudom, segítem küldetéseteket! Nem jöttem üres kézzel. Hoztam pár fontos irományt, térképet, hogy minél jobban feltudj, feltudjatok készülni a partraszállásra, a szigeten való küzdelemre, életre. Azonban ráérünk mindezt áttanulmányozni. Tudom, hamarosan indulunk, s nem akarlak feltartani az előkészületekbe, de szeretném bemutatni előtte * Int jobbjával, s közelebb lép hozzátok egy negyvenes évei végén járó, tagbaszakadt, matrózjárású kopasz férfi.* szeretném bemutatni Egedor Altoris-t ki a hajó kapitánya. * Férfi odalép hozzád, majd üdvözöl.*
- Köszöntöm száznagy a Shadon Csillaga fedélzetén! Embereim, a hajó készen ál az indulásra, ha gondolja megmutatnám kabinját, esetleg megbeszélhetnénk terveit, elgondolását az úttal kapcsolatosan.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.30. 19:41

(Palleas Del Borre)

*Sebes jelentését meghallgatva helyeslően bólintok. Csupán egy megjegyzést teszek, mert erre külön nem tért ki, de gondolom erre is gondoltak azért. Illetve rákérdek arra a nem elhanyagolható dologra is, hogy vajon az én felszerelésem hol leledzik jelenleg. Az azért eléggé visszavetné lelkesedésem, ha végül pont én trehánykodnám el az indulást.*

-Kiváló felszerelést hajóztatok be végül. Ugye gondoskodtatok a kútásáshoz is megfelelő szerszámokról, anyagokról? Még egy kérdésem lenne Sebes. Az én felszerelésemet is felhoztátok a hajóra? A nagy eligazítás után egyenesen ide jöttem. Kérlek felügyeld az előkészületeket. Azt hiszem meg kell ejtenem a kötelező beszélgetést a kapitánnyal.

*Közben elindulunk a hajóra. A rend és pedáns tisztaság elvárt a csapatainktól. Mégis büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kiváló katonákat, nemeslelű férfiakat vezethetek. Az ellán kapitánnyal a Birodalom kiváló hajósnépéből kaptunk szállítót. Ahogy odaér és bemutatkozik én is illően üdvözlöm.*

- Leiosz Thaira Palleas Del Borre, az Isten Kardja Rend Initiatus lovagja. Örömömre szolgál, hogy Ön és legénysége segédkezik küldetésünk bevégzésében. Szűk három óra múlva kifutunk. A szállásom biztosan megfelelő lesz, de kérem mutassa az utat.

*Ezzel előre engedem a kapitányt, hogy kicsit teret nyerhessen büszkesége. Biztosan szívesen ecseteli a hajója érdemeit. Ez a pár perc "rivaldafény" jót tehet, ha kemény paranccsokra kerül sor a szigeteknél. Azért próbálom nem túl hosszúra nyújtani a nézelődést, de nem is siettetem. Sebes addig felügyeli az embereket és még lesz időm csatlakozni hozzá.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.31. 18:30

(Yarria Ves Deligha )

*A század egyszerre elhangzó eskütétele jóleső borzongást indít el egész testemben és büszkén nézek katonáimra.
Csak akkor kelek fel az atya előtt, ha elhangzik a kérése. Kihúzom magam és figyelmesen hallgatom szavait.*

- Az iratok, térképek nagyon hasznosak lesznek atyám! Köszönöm Önnek és a főatyának az ily fontos segítséget! Azonban igen, még ráér ezek áttanulmányozása akkor is, ha már kifutunk a tengerre. Előbb útra késznek kell lennünk.
*A Shadon Csillaga kapitánya előtt tiszteletem jeléül haptákba vágom magam.*
- Tiszteletem a Kapitány Úrnak!
Köszönöm. Ránk még várni kell, semmit nem szeretnék itthon hagyni, ezért szükséges a teljes felszerelés lista. Amíg az embereim ezt összeállítják megmutathatja a kabinomat.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.31. 18:37

KM esemény [Joe Lyon]
Idõpont: Psz. 3682. kora tavasz. délelőtt
Résztvevõk: Chorax: Lucius Werdus

/Lucius Werdus /

A „Baka” becenevű tíznagyod katonásan bólint parancsodra, majd tömören válaszol.*

- Értettem, mire kabinjában berendezkedik kész a lista! A legénység útra kész jelentem! * Szavai után, katonásan bal fordulatot vesz, s távozik, majd még látod, int két tíznagy társának jobbját felemelve, három kört leírva a levegőbe, mely azt jelenti számukra, hogy „megbeszélés”. Ezután a három harcos eltűnik a fedélközbe vezető lejáróban. Mire végzel az atyával való beszélgetéseddel, s letekintesz a fedélzetre, már „Uras” ott „tevékenykedik”. Amikor hozzá lépsz, feléd fordul, s kihúzza magát. Szavaidra, kérdésedre, katonás választ kapsz.*

- Jelentem, a felszerelés bepakolva. Az ellátmány megfelelő, a bakák már csak az utolsó simításokat végzik a holmikon! Helyetese most írja össze a tíz fő nevét, kik szóba jöhetnének szakaszparancsnokoknak!* Parancsodra, katonásan bólint, majd benyúl vértje alá, s egy pergament kerít onnan elő. Átnyújtja neked azt, s ha beletekintesz a következőket láthatod.*

Felszerelés lajstrom:

Élelem:
- 200 főre, 40 napi hideg élelem. ( különféle szárított hús félék, úti kenyér, aszalt gyümölcs, szalonna, kolbász, tepertő, burgonya, zöldség félék, lekvár, cukor, só, bors, paprika.)
- 10 hordó ivóvíz

Elhelyezés:

- 24 sátor ( 1 parancsnoki, 20 legénységi, 3 anyagos)
- 200 pokróc
- 200 függőágy
- 1 tábori asztal
- 4 tábori szék
- 200 moszkitóháló

Egyéb:

- 20 darab kova és acél
- 1 hordó fegyverolaj
- 200 ásó (gyalogsági)
- 20 fejsze
- 20 erdei fűrész
- 10 bozótvágó
- 20 tekercs 20 méteres kötél
- 50 kg kinin (200 főnek 30 napig elegendő fejadag)
- 20 liter kence (speciális trópusi éghajlatra, csípésre, egyéb bőrbetegségekre.)
- 100 db fáklya
- A katonák egyéni felszerelése ( zsákban)

Málhás állat:

- 20 öszvér
- 20 készlet málha táska
- tapló
- 20 abrakos zsák
- 20 itató tömlő

* Minden egyes tétel mellett egy- egy grafit rúddal mázolt „pipa” éktelenkedik. Valószínű tíznagyod így jelölte bepakoláskor azon dolgokat, amik felkerültek már a hajóra.*

- Száznagy! A többi utánpótlási anyagot a sereg teherszállítói Galleonjaik hozzák utánunk!
*A férfi szavai után esetleges további kérdéseidet, parancsaidat várva melletted marad. Ekkor pillantod meg a fedélközből feljövő alakot, aki alacsony, negyvenes éveiben járó, nap cserzet bőrű, toka szakálas férfiú az ellánok népéből. Kiléte, nemzetisége azonnal lerí róla. Kreol bőre mellett, fekete szembogarai, a rég volt , mostanra őszülő varkocsba kötött hajkoronája, beszédstílusa azonnal elárulja kilétét. Megáll, s az árbocokat igazgató matrózokra tekint, majd mély öblös hangján elordítja magát. *
- Haladjatok zsiványok! Lemegy a nap, mire végeztek azzal a k.rva fővitorla előkészítésével! * A nagy „munkában” nem vett észre téged, de valószínűleg ő a hajó kapitánya. Harcosaid ekkora már teljesen végeztek az előkészületekkel. Mindenki már a kifutás pillanatát várja.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.31. 19:25

KM esemény [Joe Lyon]
Résztvevõk: Quator: Palleas Del Borre

/ Palleas Del Borre /

* Helyettesed Bólint kérdésedre.*

- Száznagy, a „szokásos” lett felvételezve! Van ásólapát, más cucc a táborépítéshez, erődítéshez. Minden egység húsz- húsz öszvért is kapott , hogy a rengeteg holmit tudjuk mivel szállítani a szigeten. Negyven napra elegendő élelem, víz van a fedélzeten! Azonban öt teherszállító hajón még több felszerelés érkezik, ha készleteink fogytán lennének! Málhád, zsákod szállásodon! * Vet rád egy „baráti” pillantást tíznagyod, hisz tudja, hogy ezeket a kérdéseket mindig felteszed, ha harcba indultok, s ő mindig odafigyel száznagyára, s annak holmijára. Szavai után elindul, hogy leellenőrizze a bakákat, s te a kapitánnyal elegyedsz beszélgetésbe. Az őszülő férfi kijelentésedre megindul „vezetve” téged a tat alatt lévő szállásodra. Út közben néha, néha rád tekint, s ismét megkérdi.*

- Száznagy uram! Mikor indulunk pontosan? Nem azért, hisz felőlem bármikor, mert felkészültünk már az útra, de azért jó lenne tudni. * Benyit a számodra kijelölt kabinba, hol egy asztal, mellette támlás szék, utazóláda, s egy bevetett ágy található. A falon olajmécses, az asztalon gyertyatartó. A helyiség maximum öt láb hosszú és ugyan annyi széles, de egy hajóhoz, a zsúfoltsághoz képest tágasnak mondható. Kis ablak is található rajta, mely a hajó végére nyílik, ezzel látni engedteti a csendesen hullámzó vizet, a kikötő dokkjait, más hajóit. Mikor jobban körbenézel meglátod ágyad mellett ott van szép sorjában lerakva felszerelésed, hátizsákod. Megáll szobád közepén, majd elmosolyodik.*

- Tudja uram ez a bárka már sok fele megfordult, sok viharos küldetést, veszélyes hadjáratot megjárt! Azonban a rajta utazó katonák mindig épségben érték el a kitűzött úti céljukat. Képzelje, még maga Havtowet din Maghus a király kincstárnoka is utazott rajta, s pont eme kabin volt az ő szálláshely is! Na, de hagyjuk is, az már úgyis történelem! Azonban azt el kell mondanom, hogy a Viharfelhő áthajózva a veszélyes, jégtáblákkal teli déli tengereken még Yllinorba is eljutott! Azonban most rövideb utat kell megtennünk, ha jól tudom! Ahogy Domvik felkentje tájékoztatott már, Dinára tartunk! * Szusszan egyet a férfi a nagy monológ után, majd rád tekint ismét.* Amit tudok megteszek, s Domvikra, épségben eljuttatom Dinára! Miben állhatok még szolgálatára száznagy uram? * Teszi meg határozott kijelentését a férfi, majd kérdőn tekint rád, hátha akarsz mondani még valamit neki, esetleg van valami különleges kívánságod.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.31. 20:02

KM esemény [Joe Lyon]

/ Yarria Ves Deligha /

* Domvik felkentje hallván a kapitányhoz intézett szavaid, megköszörüli torkát, s megszólal.*

- Száznagy! Akkor addig még berendezkedsz szállásodon én is félrevonulnék az enyémre. Van nekem is mit kipakolásznom, s ha bármiben segítségedre lehetek, szólj! Kapitány! *Bólint a kopasz férfi felé az atya, majd magatokra hagy a fedélzeten, s ti is elindultok a tatban számodra kijelölt kabin irányába. Út közben látod, hogy a matrózok is jól szemügyre vesznek, néha egymásra kacsintanak, de nem mernek beszólogatni azért. Beértek egy kis folyosóra ahonnan három ajtó nyílik. A tar fejű kapitány minden ajtóra rábök, s érdes hangján sorolja. *

- A jobb szélső kabin az atyáé, a középsőben jó magam szoktam pihenni, még a bal az öné lesz száznagy! *Benyit kabinodba, melyben egy bevetett ágy, asztal, szék, a falon olajmécses, az asztalon gyertyatartó látható. Nem nagy az egész, de a hajózó körülményekhez, a szűkös lhetőségekhez mérten elég tágas egy ember számára. Még talán tíznagyaid eligazítását is megtudod benne tartani, ha úgy adódik. A sarokban utazóláda, a kabin végében kis ablak néz a hajó végére nyílva. Innen jól láthatod majd út közben az utánatok haladó hajók sziluettjét. A férfi megáll a szoba közepén, s feléd fordul.*

- Remélem megfelel, sajnos jobbat nem tudok ajánlani, de ha bármire szüksége lenne, megpróbálom beszerezni! * Mosolyodik el a férfi szerényen, majd ha nincs kérdésed magadra hagy. Mikor jobban körülnézel, megpillantod málhádat, felszerelésed az ágy végében. Épp, hogy bejártad kabinod, mikor kopogtatnak, s utána benyitnak az ajtón. „Veszett Kutya” az, kezében egy papírost tartva. Haptákba vágja magát, majd enyhén elvörösödik.*

- Khmm… Ellnézést száznagy, hogy így magára törtem! Megszokás! *Mondja utolsó szavát csendesebben, s hogy a feszült helyzeten „túl lépjen” azonnal átnyújtja a pergament.* Itt a lajstrom amit kért! * Miután kitekered a pergamen tekercset, s belenézel, a következő felsorolást látod rajta.*

Felszerelés lajstrom:

Élelem:
- 200 főre, 40 napi hideg élelem. ( különféle szárított hús félék, úti kenyér, aszalt gyümölcs, szalonna, kolbász, tepertő, burgonya, zöldség félék, lekvár, cukor, só, bors, paprika.)
- 10 hordó ivóvíz

Elhelyezés:

- 24 sátor ( 1 parancsnoki, 20 legénységi, 3 anyagos)
- 200 pokróc
- 200 függőágy
- 1 tábori asztal
- 4 tábori szék
- 200 moszkitóháló

Egyéb:

- 20 darab kova és acél
- 1 hordó fegyverolaj
- 200 ásó (gyalogsági)
- 20 fejsze
- 20 erdei fűrész
- 10 bozótvágó
- 20 tekercs 20 méteres kötél
- 50 kg kinin (200 főnek 30 napig elegendő fejadag)
- 20 liter kence (speciális trópusi éghajlatra, csípésre, egyéb bőrbetegségekre.)
- 100 db fáklya
- A katonák egyéni felszerelése, váltásruházata, stb. a katonák málhazsákjában.
- 400 köteg vessző heggyel. ( 1 köteg 30 vesszőt tartalmaz.)

Málhás állat:

- 20 öszvér
- 20 készlet málha táska
- tapló
- 20 abrakos zsák
- 20 itató tömlő

Az egyéb felszerelések, utánpótlási tárgyak nem a századoknak van kiosztva, hanem a táborépítő, üzemeltető egységek teherszállító hajóin bemálházva.

Redon Sradin
Tíznagy

* A tíznagy nem távozik még nem tudta meg, hogy megfelel e a lajstrom. Pihenj állásban várja utasításod, esetleges újabb parancsod.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.01.31. 23:27

(Lucius Werdus)

*Elégedetten nyugtázom, hogy eszes tíznagyokat osztottak mellém. Uras jelentésére elégedetten bólintok, majd nagyjából átfutom a Felszerelés lajstromot. Az egyetlen amit hiányolok az a boroshordó, nem lenne rossz, ha a katonák kapnának néha egy kupa jófajta vörösbort...
Gyorsan túlteszem magam ezen, és remélem, hogy majd az ellátmányt szállító hajókon lesz effajta nedű.

- Rendben tíznagy! Megyek, beszélek a kapitánnyal. Hamarosan indulunk...

*A kapitányhoz megyek (már ha valóban ő az), és egy rövid torokköszörülés után megszólítom:

- Khm...Üdvözlöm uram! Lucius Werdus vagyok, a század parancsnoka! A parancs szerint három órán belül kifutunk. Elkészülnek addigra?
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.01. 14:32

(Yarria Ves Deligha )

- Köszönöm Atyám!
Ha a pakoláshoz szüksége volna emberre, helyettesemtől, Redon Sradintól kérjen segítséget ez ügyben.
*Ezek után követem a kapitányt, igazából tudomást nem véve a legénység reakciójáról. A két hét elég lesz megszokniuk, megszökni úgysem tudnak 8)
A kabin kiosztást csak egy bólintással veszem tudomásul, majd belépek a kabinba és gyorsan felmérem a lehetőségeket. A kapitány szerény szavaira nyíltan ránézek és egy elégedett, de mégis visszafogott mosollyal válaszolok.*

- Ne aggódjon Uram! A szállás tökéletesen megfelel, igen tágas és praktikus berendezéssel rendelkezik. Egyenlőre nincs szükségem másra, köszönöm!
*Mikor pakolni kezdenék "tör rám" helyettesem. Magamban elmosolyodom azon, ahogy elvörösödött, de nem adok hangot ennek, és mintha észre sem vettem volna semmit.*
- Nem történt semmi tíznagy! - *odalépek hozzá és elveszem tőle a pergament, kitekerem és a tanulmányozásába kezdek.*
- Viaszkos köpenyt nem látok. Vagy ez mindenkinek az egyéni málhájában van benne? Ha nincs be kell szerezni indulás előtt mindenkinek!
A sátrak állapotáról meggyőződtek? Vízlepergető az anyaguk?
Minden egyes baka felszerelésében legyen meg a borotvakés, szappan, törölköző - hiába, hogy a dzsungelbe megyünk, nem akarok látni ápolatlan külsőt!
Esetleg van még valami javaslata tíznagy? Mire lehet még szükségünk?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.01. 16:20

(Palleas Del Borre)

*Viszonozva Sebes baráti pillantását biccentek köszönet képpen, hogy segít és leveszi az ilyen apróbb dolgokat a vállamról. A kapitányt követem a kabinom felé és közben válaszolok a kérdésére is.*

-Úgy fertályórája három órában nevezték meg az indulást, így szeretném, ha indulásra készen várnánk a kihajózást. Két óra és indulunk.

*A szobát megnézem magamnak. A bútorzat egyszerű és praktikus. Mitagadás ez tetszik. Lovaghoz méltó lehet. Az nem zavar, hogy mekkora, volt már dolgom sokkal szűkebb imacellákkal is. 8) A monolgóot meghallgatva helyeslően hümmögök és bólintok elismerésem jeléül. Ha csak fele ilyen jó, mint mondja nem lesz különösebb gond. A kérdésre azért kapva kapok az alkalmon, hoyg rátérjek az engem foglalkoztató kérdésre is az érkezéssel kapcsolatosan.*

-Köszönöm a segítségét. Azt hiszem lenne még valami, amiben remélhetőleg tud segíteni majd. Még nem ismerem a pontos érkezési sorrendet, de ha egy mód lesz rá szeretném, ha mi érnénk először partot. Tudom, amíg az Ön hajóján vagyunk megvéd minket az ellenséges tűztől. Nem tudom a többi hajót ki kormányozza, de biztos vagyok benne, hogy nekünk jutott a emgtiszteltetés, hogy a legjobb kapitány irányításával utazhatunk, így nekünk kell biztosítanunk majd a többiek számára a biztonságos partotérést. Ezért lenne fontos, hogy a mi csapataink léphessenek elsőnek a fövenyre.

*Megvárom a választ, majd meggyőződve róla, hogy minden felszerelésem megvan ismét elindulok, hogy csatlakozzak Sebeshez és katonáimhoz. A tíznagyokat és a papot is egybe kell gyűjtenem, de azt hiszem elég lesz kifutás után haditanácsot ülni. Abban tényleg biztos vagyok, hogy a legjobb kapitány jutott a Rendünknek, így nem aggódok azon, hogy tényleg mi tudunk-e partot érni, ha úgy hozza a sors.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.01. 18:29

KM esemény [Joe Lyon]
Idõpont: Psz. 3682. kora tavasz. délelőtt
Résztvevõk: Chorax: Lucius Werdus

/ Lucius Werdus /

* Uras összecsapja bokáját távozásodkor. *

- Fertályóra uram, s minden a helyén lesz!

* Mikor a tokaszakállas férfihoz lépsz, s megszólítod, látod, hogy egy pillanatra zavarba jön.*

- Oh száznagy uram! Domvikra, annyira leköt a hajó előkészítése az indulásra, hogy se hallok, se látok! * Szabadkozik a napcserzett bőrű férfi.* Na, de állok itt, mint a fas.* Harapja el trágár szavának utolsó betűjét.* Khmm…. én Qurdor Hadrak vagyok a Dél Habjának kapitánya! Fertályóra, s készen állunk az indulásra! Na, de jöjjön, megmutatom kabinját, s közben megbeszélhetjük a részleteket! *Int kezével, s a tat fedélzet lejárójához vezet, ha vele tartasz. Miután beléptetek a szűk folyosóra, három ajtót pillantasz meg. A tokaszakállas szép sorban elmondja, hogy a bal oldali az atyáé, a középsőben ő maga pihen, még a jobb oldali a tiéd lesz. Kinyitja a számodra „kijelölt” szállást, s előreenged. Ahogy belépsz láthatsz egy körülbelül öt lépés széles és ugyan annyi hosszú helyiséget. Bal oldalt ágy, mellette utazóláda a ruháknak, felszerelésnek. Középen asztal, mellette székkel. A szoba végében kis ablak, mely a hajó végéből nyílik. Kitekintve a dokkokat a többi berakodó hajót láthatod. A falon mécses, az asztalon gyertyatartó. Ágyad mellé lepakolva holmid, málhazsákod. A kapitány is belép a helyiségbe, majd megszólal.*

- Száznagy uram! Remélem megfelel a szállás az ön számára! Esetleg tudok még valamiben segíteni? *Kérdi a férfi, de ekkor belép a helyiségbe „Baka”, helyettesed, tiszteletet teljesít, majd jelent.*

- Parancsára száznagy! *Szavai után átnyújt egy pergament. Te kitekered azt, s a következők állnak rajta cirmákos, dőlt betűvel írva.*

Jelöltek:

- Akarter, rangidős, megjárta a dúlást. Kiemelkedő helytállásáért, azért mert, küzdött Viadomó alatt, felkerült az Oroszlánszív lovagrend „dicsőség” táblájára.
- Ugrinus, veterán, szolgált az előző Gorvik elleni hadjáratban, mint tíznagy. Lefokozva a zöldfülűekkel való túlzott kegyetlensége végett.
- Atalpon, rangidős, a nomád hadjáratban bizonyította rátermettségét.
- Obandre, rangidős, megjárta Sybburt, ahol a nomádok ellen küzdött.
-Kavanter, rangidős, békeidőben az újoncok kiképzője. Nomádok elleni hadjárat részese.
- Lawider rangidős, békeidőben az újoncok kiképzője. Gorvik elleni küzdelemben vett részt.
-Qirod rangidős, békeidőben az újoncok kiképzője. Harcolt Krán csapatai ellen.
- Akasher, rangidős, részt vett a belső ellenségek elleni több rajtaütésben.
- Boduras, rangidős, kalózok elleni hadjáratban harcolt.
- Deterdon, rangidős, kalózok elleni hadjáratban harcolt

* Tíznagyod alapállásban áll veled szemben, várja reakciódat az iromány olvasása után. Esetleg további parancsaidat.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.01. 19:26

KM esemény [Joe Lyon]

/ Yarria Ves Deligha /

* Kérdésedre egy pillanatig sem habozik tíznagyod, s válaszol.*

- Száznagy jelentem a köpenyeket mindenki saját málhájában hordozza. Azok és a sátrak külső felülete is bevannak kenve faggyúval. Az egyéni tisztálkodó felszereléseket még nem ellenőriztem le, de ha kívánja megteszem! * Vesz egy mély levegőt tíznagyod, a vörösség teljesen elült arcáról, majd folytatja.*

- Jelentem, véleményem szerint a század a táborozásra, a több heti „nomád” életre, a trópusi klímára felkészült. Legalábbis felszerelés ügyileg. A lelki felkészültségük majd elválik Dinán! Sajnos akad köztük jó pár, kinek ez lesz az első bevetése, ráadásul egy teljesen új környezetben ! Próbáljuk, mindent megteszünk tíznagy társaimmal annak érdekében, hogy minél jobban felkészüljenek a rájuk váró megpróbáltatásra, de mindenre azért mi sem tudjuk felkészíteni őket, s a harc során fog elválni milyen fából faragták a zöldfülűeket. A berakodás, felkészülés fertályórán belül befejeződik! Jelentem befejeztem! * Áll veled szemben a férfi, várva esetleges újabb parancsodat.*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.02.03. 21:21-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.01. 20:00

KM esemény [Joe Lyon]
Résztvevõk: Quator: Palleas Del Borre

* A kapitány arcán enyhe mosoly fut át szavaidat hallva, majd csak annyit mond.*

- Száznagy! Biztos lehet abban, hogy mi leszünk az elsők, kik partra szállnak. Tíz csónak van előkészítve, hogy egységét partra tegye, de minden attól függ, milyenek a partviszonyok. Ha Domvik engedi, mi minél közelebb horgonyzunk le a parti fövenyhez, hogy ön és egysége elsőként érhessen a partra!. *Mondandója után elmosolyodik ismét, majd ha nincs más kérésed, mondanivalód, távozik. Tudod jól, hogy egységed felkészült az indulásra, s te is tudsz ejtőzni egyet indulás előtt, esetleg megnézheted embereidet, szállásukat. Kicsit pakolászol, mikor kopogtatnak ajtódon. Engedélyedre benyit az ajtón helyettesed, Sebes. Megáll alapállásban, s jelent.*

- Jelentem a század, a hajó és annak legénysége indulásra kész! Egy hírvivő járt itt, s hírűl adta, hogy másfél óram múlva indulunk! Kérdezte, hogy készen állunk e, én utólagos engedelmeddel azt mondtam neki, hogy igen. Van valami parancsod a legénységed, tíznagyaid számára az elkövetkezendő másfél órára?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.01. 22:40

(Yarria Ves Deligha )

- Köszönöm tíznagy! Azt hiszem rendben van minden.
A tisztálkodó felszerelésre hívja fel a figyelmet. Jelentkezzen az, aki nem rendelkezik vele, még beszerezhető indulásig. Azonban retorzió lesz, ha valakit hazugságon kapok.
*Tovább hallgatom a lelki felkészülésről a beszédét, majd kis révedező arccal megosztom vele gondolataimat.*
- Az újoncoknak nem lesz egyszerű. Látszatra mindannyian belevaló legények, bízzunk abban, hogy ez így is lesz kemény helyzetben, mert addig csak terepgyakorlatnak fogják venni. A lelki felkészítésben talán segítségünkre lehet sacerdos Herktor Awaturk, a velünk utazó Atya is. Erről majd beszélek az Atyával.
Rendben van tíznagy!
Ha készen vannak a berakodással teljesen mindenki foglalja el a szállását, rendezkedjen be az útra. Terveim szerint nem fognak henyélni az úton, de erről majd délután, ha már kifutottunk a nyílt vízre.
Most leléphet tíznagy, nincs több kérdésem és parancsom egyenlőre.
*Távozása után berendezkedem én is - már amennyire lehet a kabinban. Majd lehuppanok az ágyra picit. Gondolataim Almor körül és a régmúlt körül forognak egy kicsit. Majd két év után kicsit bizsereg a lelkecském, hogy újra láthatom, hiába, hogy komoly ütközetnek nézünk elébe.
Aztán azon kezdek el gondolkodni, hogy a fogadtatásom a száznagyok között nem volt épp barátságos. Ez mondjuk várható volt és sejtem(?) - tudom is, hogy miért. Csak remélem, hogy egy komoly összedolgozási helyzetben nem fognak női mivoltom ellenére levegőnek nézni, és átgyalogolni századomon, mert azt nem fogom jó szemmel nézni.
A kis agyszünet után felkelek. Felsétálok a fedélzetre és úgy járom be a hajót, hogy ne zavarjam a matrózok munkáját, de alaposan feltérképezzem a fedélzetet.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.02. 13:56

(Palleas Del Borre)

*Helyeslően bólintok a kapitány igéretére.*

-Köszönöm Artegald Uram. Tudtam Domvik a legjobb személyhez vezérli csapatunkat. Nem is tartom fel tovább. Jó szelet mindannyiunknak és békés utat Dináig.

*Ezzel kis meghajlással útjára bocsátom és átnézem, elrendezem a felszerelésemet. Nem pakolom még szét csupán megvizsgálom minden rendben van-e. Természetesen, mint mindig most sem szalasztom el az alkalmat, hogy előhúzva hüveléyből megcsodáljam szent, hófehér pallosom, mely az Egyetlen segedelmével még ebben a kishónapban rendet véghat az eretnek hitszegők között. Csendes, fennkölt merengésemet Sebes érkezése szakítja félbe. Felé fordulok és a kard hegyét a paldóra támasztva rátámaszkodok a hosszú keresztvasakra. Kicsit teátrális és nem nélkülözi a felesleges pátoszt a testtartásom, de tudom az ilyen enyhe nüanszok nem zavarják tíznagyomat. A jelentést meghallgatva felveszem a pallos hüvelyét és a beszűrődő napfény minden csillanását kiélvezve visszatolom a helyére a széles pengét, majd válaszolok.*

-Köszönöm Sebes. A kapitánynak szólnunk kell, hogy pontosan másfél óra múlva futunk ki. A harcosoknak pedig egyenlőre nincs más dolguk, minthogy elfoglalják a szállásaikat és ismerkedjenek a hajóval, a tengerészekkel. Jóideig össze leszünk zárva és nem akarom, hogy széthúzás legyen a legénység és a század között. Emellett szabad időtöltés indulásig. Kifutásnál még tartunk egy dísszemlét a fedélzeten. Mégvalami Tíznagy...

*Az utolsó "parancs" előtt még tartok egy hatásszünetet és közben elindulok én is katonám és az ajtó felé. Hangomból érződik ez már inkább barti kérés, mintsem komoly ukász.*

-Te is pihenj barátom. Sokat levettél a vállamról az indulás kapcsán, rád is rádfér egy kis pihenő.

*Ezzel barátian a vállára teszem Sebesnek a kezem, majd elindulok vele a fedélzetre. Kíváncsi vagyok én is a matrózokra, nomeg nem árt, ha a harcosaim is látnak maguk között. Hátha van kérdésük, észrevételük, amit készültségben nem tesznek fel hisz a fegyelem és a rón neveltetés nem engedné, hogy megszólaljanak, de a "szabadfoglalkozás" közben lehet felmerülnek még kérdések.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.02.02. 23:37

(Lucius Werdus)

*Követem a kapitányt a kabinomhoz, elégetten konstatálom, hogy minden a helyén van. Bólogatva válaszolok a kapitánynak:

- Megfelelő a kabin kapitány! Egyelőre nincs kérdésem, folytassa az előkészületeket a kifutáshoz!

*Bakától átveszem az irományt, átfutom, majd közlöm vele:

- Rendben tíznagy! Magam akarom közölni velük az előléptetésüket, miután kifutottunk! Most meg akarom nézni az emberek elhelyezését! Mutassa az utat!
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 2 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8

Vissza: Régi Kalandok...