• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 84 / 167 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 167

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.13. 22:09

Vincent

*Miután megkapja ebédjét lassan próbálja elfogyasztani, kér mellé még egy kupa bort is. MAjd azt is elszürcsölgeti. Próbálja minél inkább elhúzni az idõzt figyeli a környezõ asztaloknál ülõket hallgatja mirõl beszélgetnek, próbál szemezni a szemre való teremtésekkel, de csak finoman, hogy apjuk uruk udvarlojuk észre ne vegye. MAjd a második kupa bor után még valami gyümölcsöt is kér és miután végzett ezzel az igencsak hosszu ebéddel kikéri a számlát kifizti, és udvariasan távozik a fogadóból, majd ha már úgy látja elérkezetnek az idõt akkor betér Mesalah birtokra, ha még nem akkor vacsora elött, még délután ismét utba ejt egy köfürdõt és talán egy borbélyt is. Attól függ ideje ,hogy engedi, késõ délutánra akar oda érni, mielött még a nap igencsak leereszkedne.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.13. 22:17

(Somuris)

Nem válaszol, de tényleg vallomás szagú volt és annak is szánta.

Fogja a hegedût és egy új dalt kezd próbálgatni, ami lassan kirajzolódik a fejében. Talán este elõadhatja majd. Megszûnik számára az idõ, csak a ritmus marad, az érzések beleáramlanak a hangszerbe és hol idilli harmóniát árasztanak, hol szimfónikusan megtörik azt.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 0:13

Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir)

*A donna által javasolt fogadó borsosabb árakat szabott, de levegõsebb volt a vendégsereg: ide zajos, hamri népeket nem eresztettek be, s a megszokottól eltérõen itt a felszolgálólányok keble nem akart kibuggyanni a blúzból, s hajukat is kendõvel takarták el. Ám az étel, ha már drága volt, legalább finomnak találtathatott. A burgonyás lepény füszeres mártással és apróhússal igazán tápláló s jóízû ebéd lett. A bor édeskés, középkategóriás. Szemezni való azért akad, egy addig unottan, feketelevest kortyolgató hullámos barna hajú nõ belement a játékba Vincenttel, szép sötétkék ruhájának pár felsõ bombja nem követte a szolgálólányok precíz gombolását. Csak egyik fülében volt fülbevaló, az is valami ezüst esõcsepp alakú darab volt. Az óvatosság a flörttel elkellett, mert mire belemelegedtek volna, egy hirtelenszõke, barna szemû, elegáns ruhájú férfi bukkant fel-fiatalabb mint a nõ- csókot adott a nõ arcára, összemosolyogtak, jelezvén, õk egy pár.
Gyümölcsnek egyészen frissnek tûnõ almát és meglepetésképp szõlõt hoztak tálba, ami télvíz idején nem semmi.
Az idõ mint a tenger, vagy mint a bolha a kóbor kutyán: fürdõ és borbély is belefér, a kettõ egymás szomszédságában telepszik. A fürdõben nem voltak sokan, így kényelmesen lazíthatott a férfi, tudván, holmijait nem lovasítja meg senki sem, az a három markos férfi, aki holmijait átvette, elég riasztónak tûnhet egy kisstílû tolvaj számára. A kis kör alaprajzú, kupoláján néhol színes üveget számláló fürdõben minden méregzöld csempével volt kirakva, lagúnás hangulatot teremtve a ráadásként odaállított cserepes pálmákkal.
A borbély a frizuraigazítás, beretválkozás után még akár Vincent fogait is leápolja, ha a férfi kéri.
Mire ellazulva, frissen nyírva kiszabadul a párás levegõjû fürdõbõl, szép délutáni napsütés és erõs szél várja. A lova bánja ezt a legkevésbé. A Wassath udvarház felé tartva meglepetésképp Lolát láthatja lógó orral battyogni az utcán. *
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.02.14. 0:26-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 0:20

Résztvevõk: Somuris, Trixi (NJK)

*Már ki tudja, mióta fürdõzött a dalnok a muzsika hullámaiban, mire észrevehette, a teremben már nincs egyedül. Halkan érkezhetett Trixi, s ahogy ígérte, egy tálcányi étellel. Az ám, de õkelme nem nadrágban és vértben feszített, neméhez méltóbb ruhát húzott magára: egy bíborszín szoknyát, széles övvel derekán, egy vörös szegélyû fehér, szoknyába tûrt inget, amit elõl zsineggel szokás összefûzni. Trixinek össze is volt, így az ing ráfeszült idomaira. Meztélláb volt, az ajtó mellett egy pár papucs volt lehúzva, nem akart klappogni vele, miközben bejön. Egy szál fegyver nem volt nála, s derekáig érõ gesztenyebarna, vöröses haja kibontva, félig nedvesen.*
-Bocs, hogy visszarángatlak a földre, de korgó hassal nem mûvész a mûvész...-*letelepedett a férfi mellé, akár a paldóra is, ha kellett, s saját térdére rakta a tálcát, amin bundás hússzeletek feküdtek párolt káposztával és kis zsemlegombócokkal.*-Fura étel, de ehetõ...-*tette hozzá szemlesütve.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 0:26

Résztvevõk: Tiarren Messala (NJK)

-A probléma az, hogy nem tudok bánni a testõrömmel, aki nem csak a testõröm. Õszinte és néha faragatlan, utóbbit nem tudom kezelni. Azt hiszi, folytonosan szekálom és bírálom, de én nem annak szánom, mért ért félre? Elsiettem volna pár dolgot? Jaj, sok a kétely bennem! Ön sok évet élt, biztos sok férfi megfordult már az életében, s nem újdonság a helyzetem...-*nézett Tiára. A donna szemmel láthatóan meg volt arról gyõzõdve, hogy aki ilyen szép, az már sok férfit elfogyasztott...Nem sokat tudhat az elfekrõl...*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 0:32

Résztvevõk: Castor de Vinter

*Castor kérését még a bögyös tolmácsolta, de aztán ment a maga dolgára. A konyhás gyanakvó volt: maga adta a kellékeket a férfinak, az nem kutakodhatott sem polcon, sem szekrényben. Árgus szemekkel figyelte, mit mivel tesz. Volt, amikor szemeit akasztgatta, de olyan is, hogy majdnem elnevette magát. Elõször rosszul zárta le a forraláshoz való edényt, majdnem kifutott. Ha a nõ nem lép közbe, oda az egész. Mire letelt a két óra, kisebb nézõbizottság gyûlt össze a lócán. A kocsonyás izét meglátva undorodó hangot hallattak, de a konyhás leintette õket, kommentálta, összekuncogtak. A nõ a tulajdon orrára mutatott, mintha fújná, jelezve, ez olyan mint a takony...
Szûrésnél, egyébnél a férfi olyan zajt csapot, hogy mindenk befogta a fülét. Leesett a tölcsér is...Kezét is kis híján megégette a nagy edényfogdosás, ami még forró volt.
Az üvegcsével gondok voltak: nem akadt. Ez nem laborként üzemelt, csak fémbõl vagy fából akadt tárolóedényük. A minõséget más módon kell meglesni.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.14. 1:38

(Tia)

Válasza rövid volt és nyomasztó. Elutasított kérõk, a bizonytalanság folytogató gyötrelme, elmulasztott évek keserve szólt belõle, súlyosabb volt mint egy buzogány csapása.

-Ilyen téren nem büszkélkedhetek széleskörû tapasztalatokkal, donna Messala.

Elhallgatott, a csend, bár csak néhány pillanatig tartott, olyan hatalmasra nyúlt, mint a Déli Puszták lapálya.

-Lehet - kezdett bele óvatosan -, hogy nem szokták még egymás temperamentumát. A dwoon néppel volt már némi tapasztalatom, ám semmi olyasmi, ami javára válhatna. Szûkszavúak, erõszakosak és keményfejûek, azonban irdatlan ragaszkodóak és rendíthetetlenek. Az állandó készültség, Toron Birodalom közelsége és az ezredéves háborúk miatt váltak olyanná amilyenek. Remélem, tud valamit hasznosítani az imént elmondottakból, ismereteim sajnos nem mondhatók átfogónak. Talán még egy dolgot...a katona nem vágyik másra, mint egy menedékre. A kérdésekre, válaszutakra semmi szüksége, eleget kénytelen velük máshol foglalkozni. Biztonságra van szüksége, ölelõ karokra, kedves, néma mosolyra, gyermekek nyüzsgésére. És legfõképp nyugalomra. Remélem nem bánja, ma estére megbeszéltem vele egy találkozót a kertek alatt. Ha kívánja, megismerkedem vele, hátha betekintést nyerek lelki világába.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.14. 6:55

//A karakter szándékai a nap hátralévõ részében//:

Castor egyszerû módját választotta a tesztnek, beleérintette az ujját, és ami ráragadt azt szétkente a felkarján. Ha igaz anyja tapasztalata, éreznie kell valamit. Ezután szétnézett és megakad a szeme egy csatos fakupán, amibõl sört szokás inni. //Gondolom legalább ilyesmi van itt.// Óvatosan nyújtotta felé a kezét, integete a szakácsnõnek, hogy szeretné megkapni, és mutogat, hogy abba szeretné borítani a végterméket. Hadd röhögjenek csak a kis szájtátik. Elkészült végre. Áttöltötte az anyagot és lezárta a kupa tetejét a csattal. Szive torkában dobogott ahogy "kincsével" elhagyta a konyhát. Azonnal fel akarta keresni Messalát, hogy odaadja neki. Azonban most hogy reményt tartott a kezében Angela gyógyulására, szívében ismét kisütött a Nap és eszébe jutottak bántó szavai. Valamit ki kell találnia hogy kiengesztelje szerelmét.
Felkutatja a házban Mimit.
<Remélem még nem ment el!>-gondolja ijedten. A kupáját viszi magával, egy pillanatra se válik meg tõle.
Ha megtalálja Mimit.

-Szia. Van rám egy perced négyszemközt? Szóval arról lenne szó, hogy a ma esti lesz az utolsó vacsoránk nyugodt körülmények között. Szeretnék Messalának egy kis meglepetést okozni. Máshoz nem fordulhatok a kéréssel csak hozzád, de jó lene ha tartanád a szád, rendben? Szóval ma a vacsorához nem páncélban megyek. Sõt a pallost sem viszem. Szeretnék egy kicsit "divatozni". Szeretném ha kerítenél nekem egy olyan elegáns hacukát, de olyat ami Messalának tetszeni szokott a férfiakon. Te ismered a nõvéred ízlését. Tudnál keríteni nekem valami hozzám illõ elegáns ruhadarabot? Tudom hogy rondább vagyok mint az ördög öregapja, de legalább legyek jól öltözött. Jó lenne ha megakadna rajtam Messala szeme, neki szeretnék egy kicsit tetszeni.-pirul el a férfi. Ja és hozz nekem valami férfikölnit. De ne virágosat, mert attól frászt kapok. Inkább szantálfa-,citromfû, vagy mentalevél-alapút. Megoldható? Ja, és a legfontosabb! Hozz nekem egy szál vágott virágot, ami az õ kedvence!
<Ki tudja, ha a dalnok zenélni kezd, talán még táncolni is felkérem. Már ha nem utasít el mint rangján alulit.>
Ha ezt megteszed nekem bármit kérhetsz tõlem, ha módomban áll teljesíteni fogom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.02.14. 16:04-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 9:24

Résztvevõk: Tiarren Messala (NJK)

-Ó...-*volt rövid a donna meglepettsége is. *
-De hiszen te álomszép vagy és kedvesnek tûnsz! Vagy csak nõi szemmel vagy kedves...?-*bukott ki belõle. Szemeiben érdeklõdés lobbant fel az elf lány iránt, hogy vajon mért, stb., de lakatot tett szájára, nem kezdett el további intim kérdéseket feltenni ilyen rövid ismeretség után. Ám nagyon úgy nézett ki, az út során ez nem lesz elkerülhetõ örökké. Jó is volt, hogy másba fûzhette szavát:*
-Nem, nem bánom, nem a férjem. Megkérte a kezem, de még nem feleltem neki. Ma fogok, de eddig bizonyosságra vártam. Ám az estére nekem is adni kell az áldásom. Vacsoráig kapott csak felmentést szolgálat alól, utána már szolgálatban lesz...elvileg...kivéve akkor nem, ha rábólintok az önök találkozójára a városban. A városban, mert ebben az udvarházbasn sajnos nincs kert... :( Ám amit felajánlott, arra azt hiszem nem lesz szükség...Nem kiskapun akarok a közelébe férfkõzni. ismerkedjenek csak kedvükre. Magamnak kell kitapasztalnom, milyen õ. Ó, és óvatosan, maga még képes és elbûvöli és én aztán megnézhetem magam, önnel nem tudok versenyezni, halhatatlan elõnyökkel indul...-*viccnek szánta mégis keserûen csengtek a szavak.*
-Együnk, kihül!-*sóhajtott és újra csipegetni kezdtett tányérjából. Ha befejeznék és Tiának nem lenne új kérdése, akkor a tányérokkal távozni szándékozik, ígérve, hogy akkor a harisnya árát majd megtéríti, és ha az a luk is az állat bûne, akkor küld szolgálót megvarrni.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 9:39

Résztvevõk: Castor de Vinter, Hanas

*Castor ügyködése közben Hanas magához vette a harist, majd mielõtt maga is lemosta volna amgáról a tenger bûzét, elébb inkább kiruccant a városba, hogy dohányt szerezzen magának. érdekes feladat lesz ez, fõleg úgy, hogy a nemzet nyelvét nem beszéli :D

A karra kent masszaszerûség nyomán elõször hûs érzés következett, majd karján felálltak a szõrök, rövid hidegcirkálás költözött tagjába. Csatos fakupa akadt, a konyhás nõ adott, de mutató ujjával felmutatva magyarázott valamit, majd az asztalt megkopogtatta s rá is mutatott, majd a kupára.
mehetett utána, de csak mosogatás végeztével! A konyhás ha kell elállja kifelé az útját, s ami eszközt használt a férfi, mind elmosatta vele! Le is pocsolta magát a férfi rendesen :)
Ám az udvaron átvágó inas rossz híreket közölt castorral: Mimi kisasszony vagy 2 órája már távozott munkaügyben, s nem tér vissza jó egy hónapig az udvarházba. Tolmácsolta a férfinak Mimi jókívánságait, s ennyi. Marja felfigyelt a beszélgetésre, odaaraszolt õ is. Furcsa mód a nõ nem nézett úgy Castorra mint a véres húsra, ki is derült miért: az inas távozta után felhívta a lépcsõ tetejére a férfit:*
-Nagyon nekibúsította az úrnõmet, tudja el? Még az ebédet is épp hogy megkóstolta. Azt hittem, futó hóbort lesz ön neki, de tévedtem. Megbecsülhetné, ilyen szép arát önként sosem szerez...Helyre kéne tenni ezt a botlást, majd beszélek az õ makacs fejével is!
*Fejét törte, mit lehetne Castorral tenni az ügy érdekében. Kérdés, hogy Mimi híján igénybe veszi-e Marja segítségét és beavatja-e, vagy sem.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.14. 10:26

(Somuris)

Széles mosoly
Egy rövid pillantás az ételre, és egy jóval áthatóbb a lányra:
- Ez igen. - Elég kihívóan méri végig - Most hogy mondod, farkaséhes vagyok. - tekintete megakad a feszülõ ingen - Ez aztán finom falat lehet.
Ha a Trixi veszi a lapot, akkor aggodalmasan az ajtóra pillant, el lehet-e reteszelni.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.14. 11:11

Castor nagyot sóhajtott.

...szakítana rám egy percnyi idõt Marja kisasszony?

Castor -jobb híján- //lásd a korábbi hozzászólásom// elmondja az estére vonatkozó tervét Marjának. Kertelés nélkül elmond mindent, mert tényleg szeretné meglepni Messalát.

-Tudna nekem ebben segíteni? Azért kérem Marja, ne a legújabb ficsúri divatot aggasa rám. Egy szempont van: tetszedjen a stílusa Messalának.
...nem vagyok én egy vaddisznó... Csak félig.- teszi hozzá mosolyogva. Imádom én az úrnõjét, csak néha túl tuskó vagyok hozzá hogy erre emlékeztessem.-De el ne mondja az úrnõnek mit tervezek!, mert ha nem sikerül és nemet mond, még a végén magát viszem haza dwonnföldre helyette!-évelõdik a nõvel.- Legyen neki is meglepetés jó? Majd megemlítem hogy hû társalkodónõje mennyit fáradt az ügyért..-mosolyog a nõre.

Továbbbindul, hogy Messalának odaadja a gyógyszert.
//Neki azt mondja amit korábban írtam.//
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 13:24

Résztvevõk: Somuris, Trixi (NJK)

-Somuris...te megvesztél...fényes nappal van...dél...-*somolygott Trixi, ám letette a tálcát és könnyed léptekkel az egyik asztalt az ajtó elé tolta. Három akadt belõle, mind befelé nyílt, zárszerkezet nélkül. A nõ ezért folytatta a tologatás, hamar megvolt, túl nagy zajt sem csapott, mert amelyiket lehetett, emelte. Végezve a mûvelettel -amiben akár segített a másik, akár nem-, a dalnok elé állt, mindkét kezét mellkasára tette, majd átölelte.*
-Rosszak vagyunk.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 13:48

Résztvevõk: Castor de Vinter

*A nõ ördögi vigyort varázsolt arcára.*
-Végre normális hacukát adhatok rád! Gyere!-*ezzel húzni kezdte magával a második emeletre. Ott kulccsal nyitott egy ajtót, és kiderült, miután lámpást gyújtott, hogytele van férfi ruhákkal. Elegánsabbakkal, egyszerûbbekkel egyaránt. Marja belenézett a férfi szemeibe, hadd lása, milyen színû az ép, ahhoz akart válogatni megfelelõt.*
-No, keresünk rád valót. Cipellõben is, ha már valóban gróf vagy, nézz is úgy ki, mint egy nyavajás gróf! Férfikölni? A szantálfa igencsak jó lesz, mintha az úrnõnek lenne afféle eltéve a régi idõkbõl! Virág, virág...Tél elején? Megint a zsoldodat akarod költeni elõre? Az drága mulatság ilyenkor. S donna Messala nem az a virágos típus. Hm, egy borbély is kéne, hogy megnézze ezeket a fogakat...rémesek...-*bámult a férfi szájára.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.14. 14:24

(Somuris)

Naná, hogy segített...
Nagyon készségesnek mutatkozik...
Az étel nyilvánvalóan ki fog hûlni, de különösebb aggodalom nem látszik rajta.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 84 / 167 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...