Én is arra vártam, az ember nehezen szánja rá magát a zkból való kitételre, de ez megtörtént, mivel Con Gosep rendszeresen jár az oldalra, de ide elfelejt írni, így sajnos elhalálozott és megköszönöm neki a játékot. Úgyhogy folytattam tovább immár nélküle, és mostmár nem várok ennyit senkire, aki nem ír az temető és kész.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
A kezdeményezést magam sem tudom hogyan működik, és mit adunk mihez, de a támadás úgy megy, hogy nézed a közelharci vagy távolsági harci százalékod, (ha vannak bónuszok, akkor azokat is beleszámolva) és dobsz k100-al. Ha a dobás kisebb a tulajdonságodnál akkor találsz. Ezek után dobsz egyet ismét a 100 oldalúval, ekkor meghatározhatod a találat helyét, majd dobd ki a sebzést a fegyverednek megfelelően. Alapból k10 és ezt módosíthatja a fegyver sebzés mezőjében található érték.
Majdnem jó, de a találat helyét nem kell kidobni, hanem a dobott % reciproka találat helye.... pl: 17 a támadó dobás eredménye, akkor 71 a találat helye...
A mágia kacifántos, ezt még én sem nagyon vágom, de valami olyasmi van benne, hogy erősségenként kell dobni kockákkal, hogy aktivizálódik e a káosz hatalma a varázslattal.... vagy valami ilyesmi. Ha sokat dobsz rosszat, akkor a varázstudó hamar megőrülhet, és akkor game over...
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta, Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."
Védekezés: -ha másodfegyvered vagy pajzsod van, akkor dobsz egy "támadást" parry-ként. -ha csak úgy ugrabugrálsz, mert nincs másodfegyvered, akkor dobsz egy agility próbát dodge-ként fél akcióért. (half action) -ha ugrabugrálsz és megvan a Dodge Blow képzettséged, akkor az agility próbás kitérésed ingyen akció (free action), de körönként csak egy ilyen lehet.
az angol szavak vegyítéséért elnézést, de gondoltam így visszanézhető az angol karakterlapon/könyvben.
Annyi megjegyzésem lenne még, hogy ha lehet a pontos kifejezéseket próbáljuk használni, mert engem például zavar, hogy a 17-nek 71 lenne a reciproka. 17 reciproka 1/17-ed. Tudom csak engem zavarnak ezek, de azért szegény matekot ne alázzuk már porig.
Illetve a végére egy kis piszkálás: Ha a KM nem ír 3 napig, akkor ő is NJK lesz?
A következőképp működik. Kiválasztod a mágiát a könyvből amit szeretnél használni. Minden mágiánál van egy olyan hogy Casting number ez a célszám ha felé dobsz akkor létrejön a mágia, ha kevesebbet vagy ugyananyit akkor nem.
A dobás úgy néz ki megnézed a karilapon a Magic Characteristic-edet és annyiszor 1k10-el dobsz amenyi ez az érték, ha pl kettes akkor 2 k10-el. És ennek a dobásnak az eredményének kell nagyobbnak lennie mint a Casting number, hogy sikerüljön a mágia.
A dobásod értékét lehet növelni kétféleképp, az első ha van hozzávalód mondjuk pl fényteremtéshez lámpaolaj ha ezt feláldozod akkor plusz 1-et adhatsz a dobás eredményéhez. A fenti példánál maradva akkor már 2k10+1 et kell dobni.
A másik lehetőség a Channeling skill ha ez megvan akkor egy próbát kell rá dobnod és utánna kezdesz neki a mágiának. A mágiát elkezdheted akár sikeres a próba akár nem, ha sikeres akkor bónuszt kapsz a dobáshoz, ha nem sikeres akkor nem kapsz bónuszt, a Channeling a Will Power hez kötödik tehát ennek az értékére kell dobnod. Pl a Will power 42% akkor ez alá kell dobnod, és minden 10% ért amivel aládobsz, kapsz +1-et a dobásra.
Például úgy döntesz mágiázol, fényteremtés, Casting number 4-es, a MAgic Charasteristiced 2 és van Channellinged.
Elöször dobsz Channelligre ami Will Power tulajdonség azaz 42 % és erre dobsz 21-et, ekkor 21-el aládobtál az értéknek így kapsz + 2 őt a dobásra.
Ezután előveszed a lámpaolajat és felhasználod a mágiához emiatt kapsz plusz egyet a dobásra.
Ezután elvégzed a dobást amely az előző műveletek miatt már módosítókat kap tehát dobsz 2k10+3-al 4-es célszám ellen. Ergo ha nem 2 db egyes dobsz akkor sikerül a mágiád.
Ha az összes kockával egyet dobsz akkor a mágia nem jön létre. Ha a kockákban van azonos szám pl két darab 6-os akkor jön a meglepi, ezt nem mondom el majd meglátjátok
A km most találta meg a szabálykönyvét és a modult olyan rég nem kellett már használnia.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató