Időjárás: Kellemes meleg szellős és napos idő.
JK: Nichen Lamar
Betérve a házba, végig mentek egy fehér-falu folyóson, ami le van takarva szürke-színű szőnyeggel, így mentek egészen a nappalig, ott látok egy asztalt négy szépen kialakítót faszékel, egy üvegszekrényes fiókokkal, meg mellette egy virág faragásokkal eltátott kétajtós szekrényt és rajta szépen kialakítót lakattal, meg sarokban egy kis asztalt rajta egy piramisszoborral, meg falon egy festményt, amin Jongar úr van egy gyönyörű nővel, valószínű a felesége, aztán Jongar kérdez.
- Kértek teát és mennyi cukoral vagy Haonwell legelterjedtebb pálinkájából a mennyei vadászból?
Majd Argone atya mondta. - Nekem jöhet a tea, szokásos két kanál cukorral.
Utána Jongar mondja. - Jó, én magamnak erősebbet hozok. Ha kértél valami italt, utána Argone folytassa a beszélgetést. - Ne haragudj Jongar, hogy most is ugyan azzal a kérdesel zavarak, de nem történt valami, mivel elég nyúzottnak és szomorúnak látlak, mióta a feleséged el ment Haonwellből.
Aztán Jongar válaszolt. - Hát igen azóta sem válaszolt, elég borús az idő ma, nem lesz eső belőle? Argone válaszolt. - Arbone útjai kifürkészhetetlenek, lehet lesz eső, de utána szép idő lesz újra, akár a körforgás.
Jongar kérdez újra. - Ha a körforgás le áll, mi történik? Kérdés Jongartól furcsa, de van olyan érzésed, hogy tudja a választ, egyszerűen csak megkérdezte.
Argone folytassa a válasz adást. - Akkor megszűnik a világ létezni, ugyan is körforgás nélkül nincs élet, de mi nyugtalanít Jongar, mivel a barátod vagyok?
Jongar válaszolt. - Nem szükséges ismételned Argone, de ha gondjaim vannak, azt megtartanám magamnak, de italt és ételt szívesen adok, meg néha társaság is jó esik.
Közben az ablakon néz ki és néha elgondolkodna valamin, aztán Jongar kérdez, tényleg Argone, be sem mutattad a tanítványodat?
Argone pap válaszolt. - Ja tényleg néhai feledékenység, be mutatnám ööö, Fülöp atyát, rendünk fiatal papját.
Aztán neked mondta Argone. - Fülöp bemutatom Jongart úrat, rendünk támogatóját.
Majd Jongar folytassa. - Argone pap barátai az én barátaim is, így üdvözöllek a házamban.
Párpillanattal később, parasztos kiabálás hallatszik kintről. - Uram, megjöttek a vevők a lovakra, kérem kijönne néhány pillanatot!?
Aztán Jongar mindkettőtöknek mondja. - Megbocsátanak, szólít az üzlet, mindjárt jövök.
Evvel elindult a folyosó felé, aztán néhány pillanat múlva kilépet a házból, így ketten ottmaradtatok Argone pappal a nappaliban, kért italotokkal...