• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezések

Moderátor: Admin

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 1 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 25

Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.12.06. 23:27

Bárkinek bármilyen kérdése van a találkozóval kapcsolatban az tegye fel itt nyugodtan.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.07. 1:55

Hogyha majd odáig jutunk, lehetséges, hogy megkérem a segítségeteket a karaktergenerálában. Ez az ÚTK még új számomra.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.12.07. 9:39

Üdv!

Lehetséges-e, hogy akik nem akarnak a versenybe belefolyni viszont szeretnének azon kívül játszani egy jót élőben, közösen a sarokan egy asztalnál megtehessék?

Természetesen a pénzt befizetnék ők is csak magában a versenyben nem vennének részt, ennek megefelelően külön vállalkozó KM külön kalandot mesélne nekik, nem a versenymodult játszanák le és "hivatalos" KM-et sem kell biztosítani a számukra.

Így lehetőség nyílna a találkozón való részvételre és a játékra is azoknak, akik magában a versenyben különböző okok miatt nem vennének részt.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.12.07. 11:25

Üdv Mindenkinek. :)

Mit szólnátok ahhoz, ha szimplán csapatok szerveződnének, és ezek a csapatok saját maguk beszélnék meg, hogy ki mesél nekik, és csak ez a mesélő foglalkozna a karakterek elbírálásával, illetve a modul megírásával.
Így nem lenne sértődés, veszekedés, egyéb balhé.
Csak azért teszem fel ezt a kérdést, mert látom, nem az első ember akar szimplán csak nézelődőként eljönni a versenyre, vagy teljesen külön játszani. A mesélőnek is könnyebb dolga lenne, mivel a karakterekre írná a történetet, és nem kellene senkivel megvitatni a kaland ötletét.

Én csak támogatni tudom az ötletet. :)

N.
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.07. 12:37

Támogatom Quator és Niobe ötletét; hogy csak a pénzt dobjuk össze, a termet béreljük és a csapatok előzetesen spontán szimpátia alapján szerveződnének mind a KM-csapat, mind a mesélt modult tekintve.
Sok vitától kímélné meg az embereket.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.07. 18:48

Niobe és Quator ötletét személy szerint érdekesnek találom.... mi több jónak :)

Csak ebben a pillanatban nem tudom a többi szervezőnek mi erről a véleménye...

Meg általában ezt azért át kéne gondolni mivel is járna.. szerintem érdemes lenne alaposan foglalkozni vele.. akár itt is.

A felvetett elképzelés célja ha jól értem:

-Megoldani a csapatra nem illő történet problémáját
-Megoldani a nem szeretem a kapott KM-et problémát
-Illetve megoldani a nem szeretem a csapatársamat problémáját

Eddig elsőre ami hiba lehet:
-Minden csapatnak X időre be kéne fejeznie a mesélést...
-Nincs központilag szervezve erösen ezért megeshet hogy valakinek nem jut KM vagy ez kizárt?
-Mi van ha egy KM nél senki nem akar játszani?
-Nem minden KM ér ár modult csinálni.... Erre jelent megoldást ha az írók csinálnak egyet. Bár azzal meg az a gond hogy nem lesz elégé csapatra szabható[Hagyományos modul esetében]...

Eggyenlöre ennyi észre vételme van, remélem a kritikámmal tudok segiteni az ötlet kibontakoztatásában :)

Dreemer
U.i.:Ha valki irni akar PM-et pls mailbe tegye ha tudja hova kell küldeni a levelet. 1-2 szabad helyem van már csak a PM fiokomban...
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.07. 18:53

Dreemer!

Ha jól értettem Quator azt akarja mondani, hogy 5 ember akik maguk között megbeszélték a dolgot; bejelentik, hogy kérem mi itt vagyunk, Gipsz Jakab a KM-ünk, van modulja és elfoglalnánk az ablak melletti asztalt.
Semmi olyan probléma nem merülne fel amit leírtál, mert a csapatok maguktól állnának fel KM-estül, modulostul.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.07. 19:10

Orwen del'Correl:
Hogyha majd odáig jutunk, lehetséges, hogy megkérem a segítségeteket a karaktergenerálában. Ez az ÚTK még új számomra.

Biztosan elssza ki segit benne :) Elvielg lessz egy karakter lap is ere a célra.

Castor:

Ha jól értettem Quator azt akarja mondani, hogy 5 ember akik maguk között megbeszélték a dolgot; bejelentik, hogy kérem mi itt vagyunk, Gipsz Jakab a KM-ünk, van modulja és elfoglalnánk az ablak melletti asztalt.
Semmi olyan probléma nem merülne fel amit leírtál, mert a csapatok maguktól állnának fel KM-estül, modulostul.

Kicsit gonoszkás leszek...

Minden megoldásnak vannak problémás pontjai.. sajnos. Az a kérdés elö bukanak e az adott problémás pontok, ezért szükségszerű hogy Quator által javasolt megoldásnak is lesznek problémás pontjai... ezeekt probáltam első átfutásra felderiteni hogy ki lehessen iktatni még időben...

Másik dolog, gondolj bele ha ez globálisan lesz le vetitve.. mind a 20 vagy 30 esetleg talán 40 ember ezt csinálja akkor miféle kavarodások lesznek/lehetnek... nem vészmadár akarok lenni csak a hibákat akarom kiküszöbölni... még mielőtt bekövetkeznének.

Azért mondom hogy a hiba javítással előre kell készülni.

Másrészt olvasatomban Niobe ötlete alapján Quator javasolta megoldás globálisan mindenkire igaz lenne... Ennek a feltételezett hatásaival számoltam!

Dreemer
EDIT: SRY elkevertem pár nevet most javítottam már :)
Edit2: Castor a dolgokat szerintem Quatorral gyorsabban tudnánk megvitatni MSN en aztán a logot bemásolni ide vélemény?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dreemer 2008.12.07. 19:17-kor.
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.07. 19:16

És vannak olyan emberek, akiknek édesmindegy, hogy ki mesél, és kivel játszik. Mondjuk ha lehet Lorgarral egy csapatban, de nincs több igényem. :D
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.07. 19:21

Üdv!

Nem tudom kinek mi baja volt a talin, vagy akárhol máshol ősszel... nem is érdekel. Személy szerint jót játszottam, biztos Én szúrtam el valamit.
Senkit nem bírálva: Quator felvetette, hogy ha már személyes indokaik miatt többen nem akarnak a "versenyen"-inkább hívnám találkozónak, de ez privát vélemény- szerepelni akkor leülhetnének-e egy asztalhoz játszani, ha már ott vannak. Az ég világon semmi bajom nincs ezzel, nem zavar.
Most az irányvonal: akkor haverkodjunk, és akinek lessz Km-e az majd játszik is. Lehet ezt szépíteni, meg becsomagolni a lényegen nem változtat. Az úgynevezett Km vadászatot inkább meg sem említem, még valaki komolyan felveti. A Dreemer által vázolt 30-40 ember vajh honnan kerít magának mesélőt?!

Szeretnék megkérni mindenkit, hogy ha egy mód van rá ne fojtsuk a találkozót a saját személyes problémáink állóvizébe.

A fröcsögést inkább pm-ben kérném. Köszönöm.

Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.12.07. 19:24

Szerintem akinek van rá lehetősége az tegyen ki egy szavazást ezzel kapcsolatban, és majd utána okoskodunk.

Verseny legyen egy előre leírt modullal, vagy minden csapat külön modult játszik, amit a csapatra írtak.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.07. 19:35

Thor:
Szerintem akinek van rá lehetősége az tegyen ki egy szavazást ezzel kapcsolatban, és majd utána okoskodunk.

Verseny legyen egy előre leírt modullal, vagy minden csapat külön modult játszik, amit a csapatra írtak.

Elképzeléseidet támogatom. Kiegészités kép pa két elképzelés párhuzamos megvalositását sem tartom elképzelhetetlennek :)

Herold Bardelot:

Nem veszekedni akarok... eszemben sincs. Jó látni hogy ennyire elégedett voltál az előző találkozókkal :) Sajnos többen ugyan ezt nem mondhatják el magukról :(

Senkit nem bírálva: Quator felvetette, hogy ha már személyes indokaik miatt többen nem akarnak a "versenyen"-inkább hívnám találkozónak, de ez privát vélemény- szerepelni akkor leülhetnének-e egy asztalhoz játszani, ha már ott vannak. Az ég világon semmi bajom nincs ezzel, nem zavar.

Ezzel személy szerint semmi kivetni valót nem látok.

Az úgynevezett Km vadászatot inkább meg sem említem, még valaki komolyan felveti. A Dreemer által vázolt 30-40 ember vajh honnan kerít magának mesélőt?!

Nos elvileg jelen idő szerint 14 Mesélő található az oldalon aki ZK-t mesél (Velem eggyüt).
Ammennyiben minden mesélő 5 embernek mesélne az 70 JK kiszolgálását jelenti.

Abból ki indulva hogy a forumon mesélő KM-ke mondjuk fele nem válana asztal melletti mesélést 35 főre zsugorodna ez a létszám. Bár feltételezem 7 KM nél több lenne a jelentkező KM ek száma.

Most az irányvonal: akkor haverkodjunk, és akinek lessz Km-e az majd játszik is.

Megeshet, naivan de feltételezem sok ember a forumon tudja kivel játszana együtt szívesen és akadna köztük egy aki vállalná a mesélés terhét is...

Másrészt vannak doglok amiket talán jobb megvitatni, és rendbe tenni ahelyett hogy hagyjuk paráézsként a felszinen izzani öket.. bár ez ismét az én naiv feltételezésem aztán majd ha öregebb elszek akkor tudni fogom ez a jó ut vagy sem :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.07. 19:50

Felidéznéd Dreemer, hogy hányan vettetek részt a modul írásában legutóbb??
Megközelítőleg ez a szám sem fog drasztikusan növekedni az évszám változásával.
Más dolog valamit lemesélni, és teljesen más megírni.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.07. 20:00

Felidéznéd Dreemer, hogy hányan vettetek részt a modul írásában legutóbb??
Megközelítőleg ez a szám sem fog drasztikusan növekedni az évszám változásával.
Más dolog valamit lemesélni, és teljesen más megírni.

Ezt nagyon jól tudom... és? Személy szerint kevés alkalommal szoktam modult megirni a JK nak. Mert fölösleges... szeritnem mások szerint meg szükséges.. izlések és pofonok :) abban az esetben ha sok mesélő nem igényel "központilag" megirt modult mi van? Feltételezem a legtöbb KM önellátó modul szempontjából :) Mondjuk nem ismerem a KM eket ezért ezt tutira nem tudhatom....

Esetleg ha senki nem igényli elöre megirt modult? Bár nem vagyok jövő látó ezért ezt nem tudhatom...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.07. 20:06

Dreemer írta:Ezt nagyon jól tudom... és?
Dreemer

Erre nem is gondoltam, kösz....

Egyszerűsítsük a szócséplés helyett: egy szavazás jól megvilágíthatja az igényeket, onnantól pedig mindenki eldöntheti, hogy jön vagy marad.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 1 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 25

Vissza: III.OM találkozó