• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Daum városa

Moderátorok: A Dorcha, Admin

Hozzászólás küldése
64 hozzászólás • Oldal: 1 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Daum városa

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.02.13. 16:32

Tiadlan nyugati csücskében, a dwoon és az ilanori határ széléhez közel, a Hedrag hegység árnyékában elterülő nagyob kereskedőváros. Magán hordozza mind az erv mind az ilanori népek vonásait. A kereskedelmi úthálózat, és a közeli határ miatt elég keveredett népség él itt. Általában vendégszerető népek lakják, a fogadók mindig szívesen látják az ide tévedőket. Skaudingen és Rasihta előtt ez az utolsó pihenő állomás, mielőtt az utazó átlépné Tiadlan határát.

A város állandó népessége 7-8000 főt tehet ki, közbiztonság átlagosnak mondható. Több fogadó, teázó, kereskedő ház található a városban. Az esetleges kisebb támadásoktól való védelmet egy majd 5 méter magas, kőből rakott városfal látja el. Három kapun át közlekedhetnek az utazók: észak, nyugat, és dél. Ezeket éjszakára zárják.
Még a tízezer láb magas gát is összeomolhat egy hangyafúrástól.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 345
  • Honlap
Vissza a tetejére

Re: Daum városa

HozzászólásSzerző: Varius di Silgre » 2008.02.13. 18:34

/Varius/

"Poros köpenyébe burkolózva, lassan, megfontoltan lépkedve éri el a város határát. Oldalán a kard mázsányi sújúnak tűnik. Ahogy elhalad a külváros papírfalú házai közt, ismerős öreg koldus biccent feléje."
<"Rapou. Ő igazított útba az első, amikor először erre jártam.">
"Ahogy mindíg, most is néhány rézpénzt nyom az aszott öregember markába. Azután szótlanul továbbindul."

"Kezd sötétedni. Az utca lassan elnéptelenedik. Nem marad más mellette, csak a magány és a bűntudat. A bűntudat, amit az ő egyetlen Valériája elvsztése óta érez. Ettől nem szabadulhat, talán sohasem..."

//Bocs hogy nem írtam valami sokat, nem akartam túlmesélni.//
Varius di Silgre

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.02.13. 22:29

Variusnak
Daum városa sötétedéskor, 1. nap

*Rég volt, hogy utoljára erre jártál, de mégis ismerős érzésekkel sétálsz a majd üres utcákon. Rapou hálálkodva teszi el a bőkezű adományod - s mint mindig - most is az Istenek jóindulatát kéri Rád. Némán tör rád a sötétség, s fényesség csupán a házakből szűrődik ki... felhős az éjszaka, a Hold és a Csillagok nem kísérik utad. Ideje lenne valami szállás után nézned... vajh' meg van még a Bordás csárda? Ott mindig finomakat ettél...*

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

Daum városa - Bordás csárda

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.02.13. 22:38

Nem épp niare jegyeiről híres a fogadó. Normál asztalok, székek, a konyhából áradó sült hús illata, s a pult mögött Nashik fogadja az ide betévedő megfáradt utazókat. Az étlapon húst-hússal különböző módokon ajánlanak. Messze híres a sült vaddisznójuk, melynek vadas ízét egy különleges fűszerkeverékkel bolondítják meg.

Nashik, a negyvenes éveinek végén járó, nagy bajszos, mindig jókedélyű tulaj szívesen elegyedik beszédbe a vendégeivel. Él-hal az újdonságokért, hogy mi történt a határon túl.
Az árak átlagosnak mondhatók, az italok valamivel drágábbak a szokásosnál, ám minőségük eszerint alakul. Szobáit szintén normál áron kínálja.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Varius di Silgre » 2008.02.14. 15:49

/Varius/

"Ahogy az elnéptelenedett utcát tapodja, lassan beesteledik. Csak a házak ablakában egyhangúan pislákoló fények világítják meg az utat. Gyomra hangos korgással tudatja vele; bizony ideje lenne valamit enni."
<"Nashik fogadója valamerre erre kell hogy legyen. Nagyon finom a disznósültje...">
"További morfondírozás helyett inkább sietősebbre fogja, s nem sokra rá már az ismerős cégér előtt áll. Bentről kiszűrődik a vendégek vidám társalgása. A lovag az ajtóhoz megy, majd belép a helységbe."

//Folytatás: Daum városa - Bordás csárda//
Varius di Silgre

Vissza a tetejére

Re: Daum városa - Bordás csárda

HozzászólásSzerző: Varius di Silgre » 2008.02.14. 16:08

/Varius/

"Belépvén a tágas terembe leveri a köpenyéről a port, s csak azután néz körbe.
A sok papírfalú, pagodatetős ház után felüdülésként hat rá az ismerős stílusban épült fogadó.
Végighordozza a tekintetét a vendégeken, majd meglátja a tulajt, s biccent felé. Szemével üres asztal után kutat, ahol majd elköltheti bőséges vacsoráját. Ezután megy csak oda a pulthoz, s üdvözli a tulajt szóban is."

-Üdvözlet Nashik, van még a híres sültedből egy megfáradt zarándok számára? Remélem igen, mert majd' éhen halok.
"A válaszra várva néz a fogadósra..."
Varius di Silgre

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.05.05. 18:30

helyszínen töltött idő: 1.nap

Belépsz az ajtón és rád törnek a régi emlékek, egy pár pillanatra megállsz és körbenézel.Még csak sötétedik így nincs teljesen tele a csárda.Különféle öltözetű emberek ülnek az asztaloknál és beszélgetnek, különböző nyelveken.Mintha egy kis szeletke összegyűlt volna a világból ezeknél az asztaloknál.Vannak itt helyiek, látsz drága ruhába öltözött embereket ezek valószínűleg kereskedők, ugyanakkor egyszerűbb praktikusabb ruhába öltözött embereket mellettük nyereggel. Odamész a pulthoz a köszönésedre Nashik rád néz majd látszik rajta hogy elgondolkodik, de nem igazán tud hova tenni téged pontosan.Talán ha segítesz neki eszébe jut.

-Üdvözlet vándor, van még belőle nemrég készült el.Foglalj helyet és hamarosan kivisszük neked esetleg inni adhatok valamit?

Ahogy szétnézel látsz pár üres asztalt a fal mellett a bejárattal szemben.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Varius di Silgre » 2008.05.06. 15:40

/Varius/

"Mivel úgy tűnik hogy a fogadós nem tudja hova tenni a lovagot (Ami nem is csoda, hiszen napjában több tucatnyian járnak erre.), Varius úgy dönt; segít neki az emlékezésben.

-Varius vagyok, Varius di Silgre, Erenből. Mamoru Hiro veje...
...vagyis csak voltam.
"-teszi hozzá szomorúan."
-Vagy tucatszor jártam itt, mikkor Rei-nek udvaroltam.

"Kicsit közelebb hajolva, rekedtes hangon folytatja."

-Szóval van még friss malacsült, meg némi rizsbor?

"Kiválaszt egy üres asztalt a fal mellett az ajtóval szemben, ahová majd ülni fog, majd előveszi az erszényét hogy előre kifizesse az étket."

//A karakter pénzügyi helyzete nem lett még tisztázva, de gondolom erre van elég pénze.//
Varius di Silgre

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.05.06. 19:34

Ahogy bemutatkozol meglátod a felismerést a szemében éppen mondana valamit mikor meghallja a rossz hírt.Elcsendesedik nehezen tudja megemészteni a dolgot majd megszólal.

-Sajnálom, persze neked mindig van belőle.Ülj le nemsokára viszem neked.

Leülsz az asztalhoz ő pedig kimegy a konyhába, hamarosan visszatér és kiviszi neked az ételt és italt.Mikor kirakod elé a pénzt leül és visszatolja eléd.

-Tőled most nem fogadom el.És mi járatban vagy errefelé?-néz rád kérdőn.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rounn » 2008.05.06. 21:53

/Rounn Ramen/

"Az öreg Raiga Ramen nagy mestertől búcsúzva, elindultam egy kis ösvényen, mely az erdőn keresztül vezet át.
Egy 2 és fél órás járás után már megpillantható volt a város fényei, miután megérkeztem a városba az első utam egy kissebb fogadóba vezetett, hol egy tál ételt kértem a felszolgáló hölgytől és hozzá egy pohár vizet.
Amint kihozta az ételt mohón elkeztem falni.
A felszolgáló hölgy meredten nézett rám s elmosolyodott, majd tovább tette a dolgát.
A finom meleg étel elfogyasztása után még üldögéltem s nézelődni kezdtem magam körül."

//Ne haragudj, hogy ha valamit elrontottam és még annyi lenne, hogy vagyonom még nincs, mert még senki nem mondta, hogy mennyit kaphatok. Reménykedem, hogy megtudod válaszolni nekem, hogy mennyit kaphat a karim. Előre is köszi!//
Rounn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.05.07. 11:50

helyszínen töltött idő: 0.nap

Betérsz a fogadóba, benn főleg helyiek ülnek idegenek nem is látsz közöttük.Van még pár üres asztal a bejárat mellett. Leülsz és megrendeled az ételed hamarosan ki is hozzák neked. Körülötted beszélgetést hallasz főleg a kereskedelemről és a kisebb problémákról van szó. Nem igazán foglalkoznak veled.Maga az étel finom és laktató, evés közben elgondolkozol rajta most hogyan tovább. Az eddigi megszokott életed végetért és belevágtál az ismeretlenbe ezt a hely az utolsó ismert állomás.Innen már csupa új helyet ismerhetsz meg és új emberekkel találkozhatsz.Miután végeztél az evéssel a felszolgáló elviszi előled a tányért és megkérdezi hozhat-e még valamit.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Varius di Silgre » 2008.05.07. 18:53

/Varius/

"Nashik szemében megcsillan a felismerés szikrája, s ezután már jóval barátságosabban szól a lovaghoz. Együttérző szavai jól esnek Variusnak, szívét mégis keserűség önti el, hiszen ez a hely oly sok emléket ébreszt benne. Ahogy Rei és Ő a fogadó közepén táncol, a lány hosszú, derékig érő fekete haja fátyolként lebeg körülöttük a sebes pörgéstől. Kényszerítenie kell magát hogy a jelenre koncentráljon, hogy ne vesszen el az emlékek keserű vizű tengerében. Gondolatai viszatérnek a jelenbe, s (ha kicsit megkésve is) válaszol a fogadós kérdésére:"

-Rei szüleihez jöttem, megígértem neki hogy meglátogatom őket, amikor időm engedi.

"Szemét lesütve arcát tenyerébe temeti, majd felnéz és megszólal:"

-Miért halnak meg az emberek ilyen fiatalon Nashik? Miért engedi ezt Darton? ...és miért nem adatik meg a bosszú lehetősége?

"Kesserűen néz az öregre, aztán észbe kap és lehajtja a fejét."

-Ne haragudj hogy ilyesmivel terhellek. Biztos van jobb dolgod is, mint egy bolond fecsegését hallgatni.

"Ezután az asztallapot nézi meredten, mintha az válaszolhatna a kérdéseire..."
Varius di Silgre

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rounn » 2008.05.07. 23:06

/Rounn Ramen/

Felnézek a fogadósra és az ajkamat a következő szavak hagyják el.
- Köszönöm szépen a finom ételt és szeretnék fizetni...
És előveszem a pénzes erszényemet az ingem alól.l
<...miután kifizettem a fogadós hölgyet, lehet, hogy délnek kéne elindulnom Sabbul városa felé...>
Rounn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.05.08. 7:31

Nashik rád néz látszik az arcán a szomorúság hisz jól ismerte a lányt.

-Ha elmész hozzájuk biztos őrülni fognak neked hisz szerettek téged, bár tudom nehezen fogadtak el.Mindenkinek van valami célja a világban és mikor azt teljesítette visszatér az örök körforgásba, úgy ahogy ő is.Hagyott hátra maga után valamit és arra kell koncentrálni, nem azután bánkódni ami elveszett.Az emlék megmaradt de vannak fontosabb dolgok is az életben.A bosszú érdekes dolog ha van mit akkor rendben, de a bosszú mindig bosszút szül.-mondja majd feláll az asztaltól és visszamegy a pult mögé hogy a vendégekkel foglalkozzon.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.05.08. 7:38

helyszínen töltött idő: 0.nap

-Rendben, az összesen 5 réz lesz a fogyasztásod-mondja a nő, majd elrakja a pénzt és magadra hagy.Az utazás nem rossz ötlet arra sem jártál még, de szinte semerre sem úgyhogy bármerre mehetsz minden új lesz.Viszont mivel sötétedik így nem ártana valami szállást keresned.Ezen gondolkodsz és közben nézel ki az ablakon.Egy fekete teljes vértes alakot látsz kinn az utcán lovagolni , mikor hirtelen megbillen és kiesik a nyeregből majd elterül a földön és nem mozdul.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére