• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. Csapat

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
206 hozzászólás • Oldal: 12 / 14 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14

Re: I. Csapat

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.10.01. 8:13

Sziasztok!

Lernun mondom a gondjaimat illetve tanácsokat.
1. a képzettségeknél légyszives töltsd ki rendesen a táblát mire melyik szinten hány KAP-ot vagy kp-t költöttél
2. A HM-et kérem szintén normálisan szintenkénti bontásban beírni nem úgy ahogy te csináltad.
(Nem viccből lett kitalálva ez a karilap légyszi rendesen használd ha kérdésed van természetesen segítek)
3. Egy lovagnak a szintenként 6 Fp-t keveslem bármely harcos kaszt többet szokott kapni. Ezzel együtt a döntés a tiéd
4. a gyorsaság ügyességnél a vásárolt értéket írd be az MGT miatt majd csökkentjük
5. az előtöriben írtad, hogy a kari éjjel nappal hordja a vértjét Ez a jelenlegi nehézvértviselet képzettsége alapján nem lehetséges.
5. a pszi pontok száma úgy sejtem szintén nem stimmel de ezt majd otthon megnézem
6. a 65-ös alap VÉ-t szintén keveslem (egy ETK-s varinak is több van), de szintén a te döntésed
7. ugyan akadálya nincs, de minek hord két hosszúkardot?
8. a 4. szintű fegyverhasználat gondolom hosszúkardra vonatkozik. Írd be légyszives
9. egy tanács illetve infó aztán majd eldöntöd mihez kezdesz vele. A hosszúkarddal küzdő lovagok általában pajzsot is használtak.

Légyszives minnél gyorsabban javíts illetve pótolj mert a statot így nem igazán lehet ellenőrizni.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.10.04. 22:12

Üdv!

Kár hogy nem lehet íjjam...
Nos ez esetben viszont akkor feleslegesnek tartom felvennem az íjjászatot mivel akkor ugyebár nem elég hogy képzetlen fegyverhasználattal forgathatnám az Ynevi fegyvereket még az elf íjra is el kellene költenem a KP-t ami karakter módosítást igényelne...

Ezért módosítok kicsit a kari koncepcióján (olyan sokszor megtettem már ez se fog kárára lenni)

Nos a karinak összesen 3 (azaz három) varázstárgya lenne.

1.: Egy amulett ami két egymásra tekintő sárkányt ábrázol, érintésre egy 14-es Erejű elemi erő aurát bocsát használója köré amely egy órán át védi őt.

2.: A varázslóbot.
-50 manapont tárolására képes, feltöltése kétszer annyi transzt igényel mint bármely más varázstárgyé.
-felső felén lévő szimbólumban egy Gyorsítás varázsjel van építve ami gondolati parancsra aktivizálódik és 6 körig marad fenn.
-a bot önmagában remekmű. a végét egy lándzsaszerűen csiszolt kristály ékíti, alatta két sárkányszárnyat mintázó ezüst díszítés ami vékonyságából adódóan roppant éles. Másik különlegessége hogy "összehúzható", valójában TAM átalakítás mozaikja.
-A bot végén egy másik varázsjel van elhelyezve ami a bot végén lévő centinyi fémgyűrűt gondolati parancsra átalakítja és ekkor egy éles penge szerű dolgot (leginkább khossasra hajaz) lesz belőle ami szép sebeket tud ejteni, megfelelő használattal.

3.: A sárkányláng Gyűrűje
-A használója az elemi mágia eggyel magasabb (jelen esetben 5. fokú) használója lesz.
Nos ez ey olyan ereklye lenne amit megtalál, és ki is fizetem érte a megfelelő aranyakat. Erre költöm el a 90 a mat csak az tnem tudom még melyik az a drágakő amelyik Kp-t ad?
Mert a mostani ETK-mban nicnsen benne peg világosan emlékszem hogy van ilyen. Mert tulajdonképpen a gyűrű X Kp-t pótolna a képzettséghez.

A bothoz még annyit hogy ez lenne a karakter egyetlen fegyvere (ha azt mondod hogy az elfek nem szoktak bottal harcolni én lefejelem a monitort:D). Ezért ezt felvenném 4. fokra és a többi Kpt peg átteszem vmi másra. Így nem kell sem 50 aranyat elköltenem Khossasra sem peg vitatkoznom az elf íjról a KM-ekkel. (igazából nem azért nem vitatkozok mert annyira nem érdekel csak kedvem nincs már hozzá...).
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.10.05. 11:12

uram-isten
saját megjegyzés:
a pengés bot valójában lándzsakard inkább. a hosszúbot és a lándzsakard két különböző fegyver, forgatásuknál csak az alapok egyeznek meg. a bot zúzó-szúrófegyver, a lándzsakard vágó-szúró
a bot maga eléggé törékenynek tűnik.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.10.05. 13:04

Az íjhasználat felvétele a te döntésed abba nem szólok bele.

Az amulett okésnak tűnik, de azért a használt mozaikokat és a mannapontigényüket légyszives írd le.

A bot elkészítése már első olvasásra is meghaladja a hatalmadat. Pont erre kértelek hogy ezt a szabályt tartsd be. Ebből nem fogok engedni. Darabszámra nem korlátozom a varázstárgyak mennyiségét amit magadnak csinálsz, de ezt tartsd be.
Ráadásul a bot a leírása alapján keveréke a szimbolum és a drágakőmágiának márpedig emlékeim szerint drágakőmágiát nem tanult a karid.
Az ereklyéket megint csak felejtsük el az alkalmazott szabálykönyvek alapján alkoss tárgyakat és karaktert.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.10.05. 13:34

üdv!

Lorin! Ejnye-bejnye!

Most tápos-boltot akarsz nyitni?

Ennyi erővel én is hozok 2 m16-os 2 db Desert eagle-t, egy jó túlélőkést, a Predator-tól kölcsön kérem a fegyvereit és a páncélját és persze a vérem savas lesz, mint az Alien-nek, valamint 7 danos ninjutcu mester leszek, ja és persze regeneráálódom is.

Most komolyan???? Milyen varázstárgyakat hozol? Mennyi Mp egy ilyet elkészíteni....úristen!

Pedig én is szeretek tápolni, de...ehh ez már sok.
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.10.05. 13:53

Haj...

Na már most nem értem.... öszvissz lenne 3 varázstárgyam! ehelyett most csináljak egy tucatnyit? Jó ha neked így jobb akkor legyen.

A bot akkor nem fog tudni gyorsítani
ehelyett.:
Egy veretes bőröve lesz a varinak ami érintésre felgyorsítja a varázslót 6 perc erejéig.

Drágakőmágiát nem tom hol olvastál... egy szóval nem írtam hogy a két drágakő fel van töltve, vagy mágikus tulajdonságokkal rendelkezik. Azok csík díszek és mivel ingyen kapom a botom (és ahogy nézem semmi mást..) azért ara olyan díszt pakolhatnék ami nekem tetszik. eladni nem fogom, anyagi értéke így nincs, nem mágikus ergo csak dísznek jó.

Harmadrészt ha a botomban mégis mágikus kövek lennének miért ne kaphatnám meg?
Talán a mesterem nem lehetett a segítségemre mikor meg alkottam a botot?
Hát tényleg nem mert muszáj hogy ott legyen és felügyelje annak menetét, esetenként segítsen a ceremóniába. Legalábbis én így olvastam.

A gyűrűről annyit hogy igen amiből én néztem az tudtommal felhasználható szabálykönyv...
Már ha az ETK az... csakhogy az valszeg régebbi verzió de elviszem vagy beszkennelem neked azt a részt csak hogy elhidd nem hülyeséget beszélek...
Mellesleg a gyűrűt, mivel megveszem pénzből, simán megkaphatom mondjuk a mesteremtől aki ért a drágakőmágiához.

Siffad

Törékeny?
Öh... mindegy. Annyit elárulnék hogy a botot egyetlen Yneven lévő hatás sem képes elpusztítani amíg a gazdája él. Szóval nem hinném hogy egyhamar el fog törni. Természetesen én úgy alakítom ahogy nekem tettszik.:D
Másrészt mivel most mondtad hogy az alapok megegyezőek ezért nem hinném hogy olyan nagy kunszt lenne ha 2. fokig a botot tanulta onnan pedig ezt. Ezen szerintem ne álljunk le vitázni mert a végén szegény varimnak ököllel kellesz megvédenie magát...

Kijoe erre majdnem mondtam vmit!

Figyelj.:
Nem lehet elf íjam mert nem jön ki a pénzemből! (Ezt már önmagában hülyeségnek tartom d ejó akkor ne legyen íjam... csak ne keljen már emiatt is vitázni senkivel mert úgyse nekem van igazam az elfek is fizetnek az íjukért még ha maguk is faragják...)Nem lehet Khossasom mert akkor semmi mást nem tudok megvenni! Nem használhatok megtartói mágiát, pedig az OM-UT-be nincsenek kasztok (elvileg), ezt meg is értem de akk legalább varázslóként hagy csinálhassam amit akarok!
Már megbocsáss de egy elf hercegi család másodszülötte vok! És nem kapok alapból fegyvereket holott a családomnak akár két tucatnyi kovácsa is lehet???
Tőlem olyan karit csinálsz amilyet akarsz de ebbe ne szólj bele főleg úgy hogy nem is ismered a kari hátterét. Minden világosan meg van indokolva benne és egyáltalán nem arra mentem rá hogy, seregeket irthassak ki vele. Megtehettem volna...
Pusztán egy olyan szimbólummágusról van szó aki miután Ynevre ért elfogtak megkínoztak. Szerinted nem ad az önvédelemre???
Már bocs ha flegma vagy támadó hangnemben írtam de egyáltalán nem szeretem ha beszólogatnak és hülyeséget beszélnek az emberek.
Már mér lenne tápos?
Ha még egybe lenne az össze s mágiája akkor igen! De így hogy minden hatáshoz külön cuccot kell csinálnia...:( komplet break táncot fog lenyomni harc előtt...
Nem bezsélve hogy harc eután ha mindenét előtte kb 5 óra újratötenia sok vackot és akkor nem számoltunk a mágikus kifáradás nevű tényezővel. Egy pszi mesternek mennyi idő feltölteni a pszijét??? És hányszor teheti meg egy kaland alatt??? Ha folyamatosan meditálok akkor nem fogok tudni érdemben játszani a kalandban... Ebből világosan látszik hogy a varázsló a leírt hatásokat KB egyetlen egyszer tudja majd használni ténylegesen... és azt így is jól meg kell gondolnom mikor szándékozok nem meghalni.
Másrészt ez egy varázsló. Körülbelül az összes mágikus tárgyával amilyen van képes lesz elérni akkora harcértékeket (mert gondolom te erre mondod a tápos és nem látsz nagyon a dolgok mögé...) mint egy kettes szintű harcos. Ez táp?
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.10.05. 18:45

Igen Lorin legyen akkor tucatnyi varázstárgyad de a szabályokat tartsd be.

A kőnél bocsi azt elnéztem, hogy az csak dísz.

Lorin azért kértem, hogy a hatalmadnak megfelelő tárgyakat alkoss mert az egyértelmű szabály és nem ad vitára lehetőséget.
Igen elvileg a botot az iskoládtól kaphatod viszont ha elolvasod ETK-ban az egyetlen valamennyire használható varázslóbot leírást akkor az a felét tudja annak amit te írtál. Úgyhogy a tárgyaidat ennek megfelelően alkosd meg.

A gyűrű mehet ha küldöd a szabálykönyv megfelelő részét én személy szerint nem ismerek ilyen lehetőséget. Az én ETK-mban nincs ilyen drágakőmágia. :(

Üdv

Garma

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.10.06. 14:47

Garma

Nem találom...:(
Talán a régiben benne van (a legelső izében ami nem is törvénykönyv volt hanem csak szabály könv)
Mert ebbe már csak olyan van ami pszibe pótol (Lapis Lazuli)
Mivel gondolom olyat meg nemlehet hogy akkor ezt megfeleltetném olyannak ezért bőszen keresgélem azokat az oldalakat amibe ez levan írva.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.10.06. 19:18

Lorin Lernunról és Syrisről tudsz valamit? Lernunnak javítani kéne Syris meg még semmit nem küldött. Időszerű lenne rendezni a karikat nem a talin kéne javítgatni őket.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.10.06. 19:47

Tudok...:(
Lernun rám bízta a karija javításást...(kékibolyácska meg hogy ilyen lusta amúgy!... de mindeg ymegcsinálom mert ő még erre sem képes...eh...Syris meg egyenlőre alkotgatja a kariját bár nagy dilemmában van hisezn nem tudja hova elkölteni a sok Kp-ját. :D Majd segítek neki csak előbb már akkor Lernun-é legyen tiszta.)

Hát remélem a héten sikerül ezeket megcsinálnunk mert tényleg nem a karin kéne javítgatni, még játékra sem szokott elég idő lenni nem hogy erre.
Na meg neked se ártana a véglegeset átnézned.
Az enyém is korigáláson van egyenlőre. Lehet hogy a gyűrű bukta lesz mert nem találom azt a leírást :(. de felteszem valahova hátha vannak nálam jobban kiművelt fők is ilyen téren.Ha nem találom meg akor meg ott a nagy dilemma.: Mire költsem a 90 aranyamat? Mert amit felhasználok (mégha a díszítéseket- lunir persze kilőve- le is számítom akk is marad 80) szal akkor meg valszeg mégis a botomba foglalt ékkővek egyike lesz .mondjuk a hegyi kristály, elvégre a kari nem szereti a túlvilági cuccokat- lenne az. Gondolom amenyiben kifizetem úgy megengedett.
Mert ugyebár a karimnak nem fér bele az előtörténetébe hogy pénzt hordjon nálla.
(kivéve azt a négy ezüstöt amit emlékbe tett el mert mindegyiket más országban szerezte)

Viszont van egy jó hírem is!
Syris ma befizette a nevezést szóval már hivatalosan is a csapat tagja.:D remélem majd hallat is hírt magáról.:D

Edited by Quator ar Zaraquer

Lorin! Megmondtam számtalanszor, hogy válogasd meg a szavaidat! Legközelebb törlöm a teljes hsz-t!

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.10.07. 6:35

Garma!

Ma nagy valószínűséggel el tudom küldeni a karakterem adatlapját. Már csak a tárgyaim kell megvennem, és azokat beírni.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.10.07. 7:13

Lorin az aranyad rengeteg dologra költheted, pédául tekercsekhez papírra és tintára stb.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.10.08. 7:09

Syris Lorin mi a búbánat van már bocsánat.
Syris te tegnapra ígérted.
Lorin légyszi te is csináld meg Lernun kariját.
Péntek estig mindenképp küldjétek el a hiányzó anyagokat.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.10.08. 19:15

Garmacor írta:Syris Lorin mi a búbánat van már bocsánat.
Syris te tegnapra ígérted.
Lorin légyszi te is csináld meg Lernun kariját.
Péntek estig mindenképp küldjétek el a hiányzó anyagokat.

A karakterek ebbena szent minutumban el lettek küldve.

Elnézést a késésért.... mentésgemre két szó van.: lernun egy ****
ez a "Gyakran Ísmételt Kérdések" (röviden GYÍK!!!) képes volt azt oda írni a szintenkénti képzettségfelbontáshoz hogy melyik szinten hanyadik szintet vett abból a képziből és nem azt hogy, hény Kp-ért....
Na meg a harcértékek...áhhhh...

Garma amiket mondtál (és amiket tudtam) átírtam a karijában. De olyanokat hogy Pajzshasználat nem tudtam venni mert nincs rá kp.
Szal ezzel majd "esetleg" a kari gazdáját is lehet zaklatni. (márha ráér szegény elfoglalt embertársunk...)

Syris karaktere is hozzá van ccsapva az egészhez.
A saját karimnak még nincs leírva a rúnacuccos repertoára (az a kemény kb 2-3 cucc) csak egy lovaglást elősegítő "nyerget" csináltam neki.

vanna még két kérdésem.:
Psziehez ugye csk az IQ 10 feletti része jön?
Valamint... ha már a vari levan húzva ötös szintre és a Titkos pszi képzettségemmel nem vehetnék fel inkáb egy új energia kinyerős diszciplinát? Mert nekem egyik UT-s Titkos pszi sem illenék bele annyir a kariba.

Ez egy olyan diszciplina lenne ami a környezetből annak károsítása nélkül segítene nekem manát gyűjteni.
Mielőtt drágajó csapattársaim ráfognák hogy táp leírom hogyan is gondoltam az alapötletet.
Időtartam.: 2 kör
Mana/pszi= 3+1k6/1Pp
De mivel ennyire hűdetáp lett már így is, ráfoghatjuk hogy csak akk van értelme használni amikor a közelben nagy számban (nem két csrepes virág) vannak növények.
Vélemény?
Nekem úgy is megfelel ha pár értéket megnövelsz lecsökkentessz csak ne az legyen már folyton hogy nem vok képes Kivonás nélkül manát szerezni...

Mihamarabb megpróbálom kiegészíteni a kari felszerelés listáját a varázscócmókokkal, de ahhoz még utánna járok a gyűrűnek.
A bot változott.:
Alap képessége az 50 Mp tárolása
Ezen felül van rajta az átalakítás varázsjel ami oda vissza működik és csak a "sárkányszárnyakra" vonatkozik
A végén nincs kardpenge csak egy kisebb lándzsahegynyi pengécske amivel persze lehet szúrni.
Mivel a "bot" így leginkább a lándzyára hajaz ezért annak az értékeit vettem leszámítva a sárkányszárnyakat amik alabárd sebzéssel működnek mert arra hasonlítanak.
Mielőtt bárki fújjognikezdene hogy hogy néz ez ki, mihamarabb felteszek rólla egy képet.

Garma egyenlőre annak is örülnék ha megcsinálod a statot mert ha azon változtatni kell akk változik maga a kari is.

Köszönöm és bocs a késésért.:
Lorin
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.10.08. 20:05

Garma!

Bocsi. :oops:
Tegnap kifutottam az időből, és egyébként anyám b***kódott volna. De ma +csináltam, és mint mondta Lorin, elküldte a többivel.

A Hatalom amulettemről annyit, hogy az 56 manát tud akkor tárolni(csak ezt nem írtam oda). Az állatok neveit meg majd kitalálom. Ezenkívül van még 28 aranyam felelslegbe, és azt szerintem ha kitelik valammi varázstárgyra költeném, csak még nem tudom mire. És majd szeretnék egy tűzvarázslatot létrehozni. Még azon is gondolkodom.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
206 hozzászólás • Oldal: 12 / 14 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14

Vissza: Csapatszervezés