Go to footer

A Bírálatokról...

A nyílt játék szabályai

Moderátor: Admin


A Bírálatokról...

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.03.31. 22:28

Ha felkerül egy karakter és nem lesz rögtön elbírálva meg engedélyezve, akkor a teendő az, hogy

Várunk.

A bírálók nem úri jókedvükben nem bírálnak a nap 24 órájában, hanem mert nekik is van más dolguk, még ha ez hihetetlen a játékos számára – valamint a saját szórakozásukra fordított idő egy részét áldozzák fel azzal, hogy másokat játékhoz, szórakozáshoz segítenek. Ugyanis számukra ez munka, amiért semmilyen anyagi juttatást nem kapnak (néha gyakran még egy köszönömöt sem…)


A Bíráló nem az ellenséged.
A Bíráló is akarja, hogy te játékba kerülj.

A Bíráló azért van, hogy bíráljon; feltétlen és MINDIG az előtörténet hibáival fogja a bírálatot kezdeni; ezt nem azért teszi, hogy a munkádat lealacsonyítsa, és megsértődj, hanem hogy azt javítsd gyorsan ki, és máris menjél játszani.

Előfordulhat, hogy te és a Bíráló valamiben nem értetek egyet; keressetek olyan közös kompromisszumot, ami mindkét félnek jó.

Vitatkozni mindenen lehet, de nem mindenen érdemes.

A Bírálók a mi mártírjaink.
Felvállalták ezt a hálátlan feladatot, hogy a könnyen sértődő emberek mindenfélével rágalmazzák, holott ők csak a játékba kerülést akarják elősegíteni, gyorsítani.

Az előtörténet bírálatának tartalmi része – mivel mind különböző emberek vagyunk; a JK-k és a Bírálók részéről is – erősen szubjektív dolog. Mindenkinek vérmérséklet és ízlés szerinti más "Ynev-képe" van.
Általános irányelvként elmondható, hogy az ETK, és a PPL1-2 ben olvasható világleírás mentén ítéljük meg a tartalmi rész momentumait; és csak valóban a kirívó esetekbe szólunk bele.


Amit már sokszor hallottunk, avagy mivel ne érvelj egy esetleges vita során:

1. Olyan momentumra hivatkozván, melyet nem tartalmaz az előtörténet…
„… én leírtam volna, ha nem lenne terjedelmi korlát…”
A korlát marad. Az esetek 99%-ban bőven elegendő akár a terjedelmi korlát, akár a kérdéssor egy igazán ötletes, egyedi karakter előtörténetének megírására úgy, hogy az tartalmazzon minden fontos információt.

2. Egy vitatható koncepciónál…
„… de mi ezt asztaliban így használjuk…”
Asztaliban… De ez nem az a társaság. Itt alkalmazkodni kell a többséghez – ami igen, főképpen a bírálók és HM-ek összvilágképét, ynevi lehetőségit alkotják.
A Szabályzavaros topikban meg lehet beszélni egy-egy felmerülő kérdést, de kultúrátlan, normális hangnemben. Egyéb esetben ne is várd, hogy valaki foglalkozik a kérdéseddel, hisz ide mindenki szórakozni jár! (Arról nem beszélve, hogy igen hamar bann lehet a „jutalom” a trágárságért, becsmérlésért.)

3. Vitás koncepciónál, elképzelésnél…
„… de hát ez benne van ebben és ebben a regényben. …”
Bizonyos momentumok szerepelnek a regényben, amik számodra tetszőek és szeretnéd ezt a játékban is alkalmazni. Nem feltétlenül igaz az, hogy ezeket az eseteket szabályokkal le lehet írni, vagy egy regényhőst karakterként meg lehet alkotni.
Ilyen esetben szintén célszerű a Szabályzavaros topikban kérdezni és megbeszélni a felmerülő problémát – észérvekkel és nem a regényt felhozván példának!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Avatar
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester
 
Hozzászólás: 4390
Csatlakozott: 2006.03.28. 0:45
Tartózkodási hely: Kerecsend

Vissza: Fórum kezdőlap

Vissza: Az Online játék szabályai

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó