Go to footer

Az Online játékról és a Karaktergenerálásról...

Moderátor: Admin


Az Online játékról és a Karaktergenerálásról...

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.10.04. 7:43

ONLINE JÁTÉK – ZÁRT KALANDOK


A zárt kaland egy, a KM által kitervelt eseménysort, történetet jelent. Az ilyen játékban csupán korlátozott mennyiségű karakter számára van hely, a részvételre csak azok jogosultak, akiknek ezt a KM engedélyezte.
A zárt kalandban való részvétel, vagy éppenséggel egy kaland kitervelése és futtatása időigényes és korántsem könnyű feladat. Mivel már egy játékos kiesése –a KM-rõl nem is beszélve- az összes többi résztvevőt akadályozza a játékban, a zárt kalandot csak olyanoknak ajánljuk, akik rendelkeznek stabil internet-kapcsolattal, kellő mennyiségű szabadidővel és türelemmel.
A KM az inaktív játékosokat először NJK-státusba helyezi, ha pedig rövid időn belül semmi hírt nem adnak magukról, törli őket a kalandból, ami akár karakterük halálát is jelentheti. Erre természetesen nem kerül sor, ha a játékos előre bejelenti időleges távozását (Szabadság-bejelentő topik), vagy kérvényezi kimesélését. Ilyenkor karaktere szimplán NJK-státusba, illetve kimesélésre kerül.
Zárt kalandot indítani a Kalandok Városában lehet. Minden zárt kalandnak külön topikot kell nyitni, melynek címe tartalmazza az eseménysor címét, valamint a használatos szabályrendszert. Pl.: Korona és Kehely <ETK>Zárt kalandban való résztvétel:


- Kalandmestertől függően bármelyik rendszert lehet használni karakteralkotáskor.
- Az előtörténetet és karakterlapot a KM-nek köteles elküldeni, melyet egyedül az õ személye bírálhat el a zárt kalandba kerüléshez.
Azonban ha a játékos a zárt kaland végeztével karakterét szeretné tovább alakítani a szabad játéktéren, akkor arra csak abban az esetben van lehetősége, ha első szintűként indult a zárt kalandban, eleve ÚTK szerint lett megalkotva (vagy ha más rendszert használt, átkonvertálja HM-i felügyelet mellett ÚTK-ra!), nyilvánosságra hozta a megfelelő módon a megfelelő topikban és valamelyik Helyszínmoderátor elfogadta a karaktert.
- Zárt kalandban naplót nem kell írnia a játékosnak, azonban ha a szabad térre szeretne vele kimenni miután a kaland befejeződött az előtörténetében köteles leírnia mi történt vele az adott kalandban.Játékmenet

Tudnivalók játékosoknak:

1. A cselekvéseket, történéseket, leírásokat dőlt betűvel írjuk:

A fejvadász lassan leereszti a fegyverét, de izmait egyelőre nem lazítja el.

2. A karakter által kimondott szavakat gondolatjellel vezetjük be:
- Kocsmáros, egy korsó sört de ízibe! Majd szomjan pusztulok...

3. A karakter gondolatait relációjelekkel fogjuk közre:
<..."Nyugatnak lovagoltak Uram"... nyugatnak mi...? Tharr rohassza a bőrt az arcodra... Csak egyszer menjek vissza abba az átkozott faluba, felkoncolom az egész családjával együtt...>

4. A játékostól származó, ún. OFF mondandót két dőltvonallal vezetjük be:
// Bocsi, lépnem kell, köszönöm a játékot! //

A JÁTÉKOS CSAKIS CSELEKVÉSI SZÁNDÉKÁT ÍRHATJA LE!

Ami tilos: Támadásom ereje egy bikát is megszédített volna, az őr tönkrezúzott fejéből szivárgó vér vörös kásává egyesül a homokkal.

Így helyes: Csapásomba teljes lendületemet beleadom, fejre célzok.Tudnivalók KM-eknek:

Az alant látható példa fejlécet (persze értelemszerűen kitöltve) mindig használjátok a jobb, áttekinthetőbb mesélés végett - ez mind a KM és JK-k érdeke!___________________________________________________________

KM esemény [a KM neve]
Helyszín: város / épület / vagy ami éppen a helyszínt adja
Időpont: hónap, nap, napszak
Résztvevők: X karakter (Felhasználóneve), Y karakter (Felhasználóneve) - vagy Mindenki...
_____________________________________________________________
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Con Larrodan 2007.02.09. 11:54-kor.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Avatar
Con Larrodan
Admin
Admin
 
Hozzászólás: 3213
Csatlakozott: 2005.08.24. 15:19
Tartózkodási hely: Budapest/Csenger
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal

Vissza: Fórum kezdőlap

Vissza: A zárt kalandokról...

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó