Go to footer

A Fórum használatának szabályai

A fórum szabályzata és a gyakori kérdések. Regisztráció előtt kérlek OLVASD EL.

Moderátor: Admin


A Fórum használatának szabályai

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2005.08.27. 20:56

A Fórumot csak regisztrált tagjaink olvashatják!


Kérünk, hogy olvasd el figyelmesen az itt található szabályokat. A fórum használatával, a regisztrációval elfogadod az itt leírtakat, és elismered, hogy elolvastad és megértetted a fórum használatának feltételeit, és hogy ezek be nem tartását hogyan szankcionáljuk.

Fórumunk teljes körû felhasználása ingyenes valamennyi felhasználónk részére!

A regisztráció után felhasználói nevedet és jelszavadat nagy óvatossággal kezeld, mert ezek biztonságos tárolásáért kizárólag Te felelsz. Valamennyi fórumos aktivitásért, amely a Te felhasználói neved alatt történik, Te vagy a felelõs. Amennyiben tudomásodra jut, hogy ezen adataidat más személy illetéktelenül használja, azonnal lépj kapcsolatba velünk a staff KUKAC onlinemagus.hu levélcímen.

A Fórum Adminisztrátorainak és Moderátorainak joguk van arra, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik az alant olvasható pontok valamelyikét, eltávolítsák, valamint az adminisztrátoroknak jogukban áll, hogy e szabályok súlyos megszegését követõen a felhasználó regisztrációját megszüntessék.

Felhasználónév és Avatar
A játékos felhasználóneve idomuljon a M.A.G.U.S. világához, ami értelemszerûen nem lehet "gáborka666, Xecsq, matyee, mutyesz ", lehetõleg fantáziadús (Tier nan Gorduin és regényekben szereplõ, közismert hõsök kizárva, istenek csakugyan) nagy kezdőbetűvel kezdődő név legyen.
A játékos avatarjának is idomulnia kell a világképhez, s az általa megszemélyesített karaktereket lehetõleg a profilban beállítható aláírásban linkelje be.

Trágárság
Az argó a játékban megengedett, azon kívül (pl. csevegõ) tilos. Az ilyesmi moderálásra kerül, ismételt esetben pedig eltiltás, IP ban jár érte.

Erotikus tartalom
Hasonló a fentiekhez. A szexuális tartalmú jeleneteket nem moderáljuk, amíg annak drámai célzata van, és nem tartalmaz súlyosan szeméremsértõ, illetve naturalisztikus leírásokat. A pornográf, perverz és más hasonló tartalmakat hagyjuk meg az ilyen természetû oldalaknak.

Gyûlöletkeltés, ideológiák, stb.
A fórumon a különbözõ ideológiák, világnézetek hangoztatása a felhasználó számára tiltott magatartás, moderálást, illetve eltiltást von maga után.

A Fórumon tilos mindennemû rasszista kijelentés, megnyilvánulás! Az ilyen tartalmú hozzászólásokat az Adminok és Moderátorok eltávolítják, a felhasználó pedig figyelmeztetésben részesül. Visszaesés estén a regisztrációt töröljük, IP címét bannoljuk!

Politika
A fórum teljes mértékben apolitikus, az Adminisztrátorok elhatárolják magukat mindenféle párttevékenységtõl, és az ilyen jellegû tartalmakat eltávolítják a fórumról.

Reklám, hirdetmények
Az oldalon Tilos mindennemû, akár burkoltan is kereskedelmi célzatú reklám, hirdetmény közzététele. Az ilyen jellegû tartalmakat az adminisztrátorok eltávolítják, az ezeket közzétevõ felhasználót pedig figyelmeztetésben részesítik, annak figyelmen kívül hagyása és ismételt reklámozás esetén eltiltják. Nem minõsül reklámnak a linkajánlás, ha az nem kereskedelmi célzatú.

Passzivitás
A 0 hozzászólással rendelkezõ usereknek 1 hét "türelmi idõ" áll rendelkezésükre. Ha ennyi idõ alatt nem írnak semmiféle topicba hozzászólást, vagy nem veszik fel magukat az Olvasó csoportba, regisztrációjuk törlésre kerül.

A topicokba csak oda tartozó hozzászólások kerülhetnek.

A helyesírás és helyes grammatika elõfeltétele az élvezhetõ játéknak. Aki képtelen anyanyelvünk tûrhetõ használatára, az ne csodálkozzon, ha mások ezért megszólják.

A játékot és a valós életet el kell vonatkoztatni egymástól. A játékban kialakult viták, sértések, vérbosszúk nem folytatódhatnak a játékon kívül. Ez fordítva is igaz, két összebarátkozott karakter nem fog egymásnak rontani, ha irányítóik összekaptak valamin.


Státuszok

Fórumozó: A frissen regisztrált felhasználók státusza. Számukra csak a nyílt fórumok olvasása, illetve a csevegõbe és a Kalandorok Krónikái topicba való írás engedélyezett. Ha játszani kívánnak, akkor az Adminoktól játékosi státuszt kell kérvényezniük. Ehhez csupán annyi szükséges, hogy annak a karakternek, amit a szabad játékban alakítani szeretnének, el kell küldeniük az elõtörténetét a Kalandozók Krónikái / Elõtörténetek topicba. Mivel az elõtörténetnek meg kell ütnie azt a szintet, hogy nyilvánosság elé lehessen tárni, ezért a topic mindenki számára látható. Ha nem felelne meg, az adott Helyszínmoderátor (akinél a játékot kezdené) a karakter topikjában kifejti, mi szorul javításra. Harmadik moderálás után a karakter végleg elvetve. Ha nincs probléma, akkor a fórumozó játékosi státust kap.
/Játékosi státuszt akkor is lehet kérvényezni, ha a felhasználó nem kíván a nyílt játéktéren játszani, hanem ez helyett egy Zárt Kalandban (ZK) játszana. Ekkor viszont az adott ZK KM-je kérheti meg számára a státuszt./

Játékos: A fent leírtakon kívül a következõ elõjogokkal rendelkezik: Írhat bármelyik helyszín topicjába, ami nincs külön engedélyhez kötve, felkérhet egy kalandmestert, hogy csatlakozhasson zárt kalandba, valamint kérvényt nyújthat be egy Helyszínmoderátornak, hogy amaz egészítse ki országát/városát egy, a játékos által kitervelt új helyszínnel.

Kalandmester: A kalandmesteri státus lehetõvé teszi zárt kaland indítását, a Kalandok Városa topicban. A zárt kaland a szabad játéknál kötöttebb, szereplõi végig ugyanazok, általában egy eseménysort játszanak végig. Ha a kalandba illetéktelen játékos ír, a KM jelez a moderátorok egyikének, aki kijavítja a hibát. Kalandmesteri státus teljesítményi cenzushoz kötött, annak függvényében adományozzák az Adminok, milyen élvezhetõen illetve milyen rendszerességgel ír az illetõ.

Helyszínmoderátor: Nem csupán egy helyszín irányításáért felelõs, hanem a helyszín maga. Ha Toron moderátorát vesszük példaként, akkor a Császártól a Bak, Kígyó és Oroszlánpápán át az utolsó rabszolgáig mindenkiért felelõs, akit nem játékos irányít. Országán/városán belül õ irányítja az élet folyását, minden lokális eseményért õ felelõs, legyen az szökõár vagy ünnepség. Akár háborút is indíthat, ha az nem áll ellentétben a hivatalos kronológiával (pl. Toron nem nyerheti meg a XIV. zászlóháborút), és elõtte gondosan egyeztetett a többi résztvevõ állam moderátorával. Saját helyszínén belül csak õ nyithat új alhelyszínt (pl. Shulur/Cápák Háza), ha játékos kíván ilyen jellegû bõvítést, hozzá kell fordulnia, kész anyaggal.

Moderátor: A moderátori rangot birtokló kitüntetett személyek felelõsek a rend fenntartásáért az egész oldalon. Bármelyik topicban törölhetik a szabálysértõ hozzászólásokat, akár kérvényezhetik egyes felhasználók törlését is, amit az Adminisztrátorok hajtanak végre.

Admin: Az egész oldal futtatásáért felelõsek, bármit szabadon változtathatnak, súlyos szabálysértés esetén törölhetnek, eltilthatnak felhasználókat. Minden szerkezetbeli változtatással hozzájuk kell fordulni, valamint minden olyan kérvénnyel, ami az egész oldalt érinti, például pályázatok, szavazások. A felhasználók státusát, rangját is õk szerkesztik.


[A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Yvett de Crei 2009 03 02, 18:22-kor.]
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Con Larrodan 2008.01.07. 19:22-kor.
Avatar
Con Larrodan
Admin
Admin
 
Hozzászólás: 3213
Csatlakozott: 2005.08.24. 15:19
Tartózkodási hely: Budapest/Csenger
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal


Re: A Fórum használatának szabályai

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.02.18. 18:13

A mai nappal a következő szabálymódosítások lépnek érvénybe a fórumon:

Bevezetésre kerül a "figyelmeztetéses" rendszer, tehát az Adminok és Moderátorok figyelmeztetésben részesítik azokat a tagokat akik hozzászólásukban a következők valamelyikével erre okot adnak:

  - másik felhasználó nyílt/burkolt sértegetése
  - provokáció
  - veszekedés szítása
  - káromkodás
  - warez
  - pm nyílvános közzététele az érintett felhasználók beleegyezése nélkül
  - hozzászólás vadászat - egy post minimum 5 szó (ez alól kivételt képezhetnek a zárt-nyílt részlegben képzett hozzászólások)

Amennyiben egy poston belül több pontot is megsért a felhasználó 1 pontot kap és a "Többszörös figyelmeztetés" indok lesz bejegyezve.

Tehát ezen pontok többszöri megszegése után a következű büntetések lépnek érvénybe:

  5. figyelmeztetés megkapásakor - 1 nap kitiltás
  7. figyelmeztetés megkapásakor - 7 nap kitiltás
  8. figyelmeztetés megkapásakor - 14 nap kitiltás
  9. figyelmeztetés megkapásakor - 30 nap kitiltás
  10. figyelmeztetés megkapásakor - végleges kitiltás

Egy-egy figyelmeztetés a bejegyzett időponttól számított 60 nap után veszti érvényét.
A kitiltás lejárta előtti újraregisztrálással való próbálkozás azonnali és végleges bant vonz magával!
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Avatar
Con Larrodan
Admin
Admin
 
Hozzászólás: 3213
Csatlakozott: 2005.08.24. 15:19
Tartózkodási hely: Budapest/Csenger
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal


Vissza: Fórum kezdőlap

Vissza: Szabályzat és Gy.I.K.

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó